Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ Dergi’nin 5. Sayısı Çıktı

21.02.2024
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğrenci Uygulama Dergisi ADÜ Dergi’nin beşinci sayısı Şubat 2024 tarihinde yayımlandı.

ADÜ Dergi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini Doç. Dr. Ali Emre Dingin, Yazı İşleri Müdürlüğünü Doç. Dr. Eren Ekin Ercan, Dr. Öğr. Üyesi Hicabı Arslan ve Öğr. Gör. Aslıhan Topal,  Editörlüğünü ise Arş. Gör. Samet Akveran,  Nazlıcan Yalçın, Şevval Kalkan, Berçem Baday, Sena Kıskaç, Barış Özdemir ve Hayri Mert Ulusoy üstlendi.

Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencilerinin ders kapsamında yapmış olduğu haberlerin yayımlandığı ADÜ Dergi’nin beşinci sayısının ana temasını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı oluşturdu. “100. Yılda Aydın’a 100. Yıl Anıtı” haberi sür manşetten verilirken 100. Yıl Anıtı’nın yapılış hikayesi ve anlamları anlatıldı. Ayrıca “Kurtuluş Savaşı’nın İlk Şehitliği: Çayyüzü” ve “Tarihi Derinliklerde Bir Miras: Aydın Bey Türbesi” haberleri kapak sayfasından verildi.

Öğrenciler ADÜ Dergi’de yayımlanan haberleri ve dergi tasarımını TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması ve Genç İletişimciler Yarışması gibi birçok yarışmaya gönderebilecek. Öğrenciler ADÜ Dergi sayesinde hem deneyim kazanacak hem de burada yaptıkları çalışmaları öz geçmişlerinde gösterebilecek.

ADÜ Matbaasında basılan ADÜ Dergi’nin her sayısı dönem sonu olacak şekilde yılda iki sayı çıkarılmakta olup; dergiyi online okumak için https://gzt.adu.edu.tr/ internet haber sitesinden ve sosyal medya platformlarından takip edebilirsiniz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN