Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ’de “Kuvay-i Milliye’nin YÜZ’ü Yörük Ali Efe” Uluslararası Sempozyumla Anılacak

23.05.2019
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in talimatlarıyla “Yörük Ali Efe Uluslararası Halk Kültürü Araştırmaları-Kuvay-i Milliye’nin YÜZ’ü Yörük Ali Efe” konulu sempozyumun ön hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuarı ortaklığıyla 28-30 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan sempozyum için düzenlenen toplantı, 23 Mayıs 2019 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Danışmanımız Hüseyin Turgut, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin, Geleneksel Türk Müziği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Oner Uzun, Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr Kayhan Delibaş, Doç. Dr. Caner Işık, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun, Dr. Öğr. Üyesi Emre Erdan, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Şefik Erkut, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran, Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş, Dr. Öğr. Üyesi Behiç Alp Aytekin ve Arş.Gör. Mükerrem Kürüm katıldılar.

Sempozyum hakem bilim kurulu ve düzenleme kurulu üyelerinin değerlendirmeleriyle başlayan gündem kapsamında; sempozyumun “Yörük Ali Efe ve Milli Mücadele Dönemi” ve “Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Halk Kültürü Araştırmaları” olmak üzere iki ana başlık çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlandı. Bu bağlamda sempozyumun ihtiyaç talepleriyle ilgili Üniversite-Valilik, Üniversite-yerel yönetimler, Üniversite-sivil toplum kuruluşları arasında oluşturulması gereken iletişim ve iş birliği konuları ele alındı. Logo ve afiş tasarımlarıyla sempozyumun daha geniş kitlelere ulaştırılması adına atılacak adımlar konuşuldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN