Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ’de Bir İlk Olarak Bozdoğan MYO Mezuniyet Törenini Hibrit Olarak Gerçekleştirdi

24.06.2023
Üniversitemiz Bozdoğan Meslek Yüksekokulu (MYO) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, hem yüz yüze hem çevrimiçi hibrit olarak Bozdoğan MYO Konferans Salonu'nda 22 Haziran 2023 tarihinde düzenlendi.

Bir ilk gerçekleştirilerek düzenlenen mezuniyet törenine yüzyüze katılma imkanı olmayan öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanından zoom uygulaması ile katılma imkanına sahip oldu.

Törene, Bozdoğan Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Onur Keysan, Bozdoğan İlçe Emniyet Amiri Vekili Deniz Aslan, Bozdoğan MYO Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Bilginer Tuna, Bozdoğan MYO Kurucu Müdürü Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Tan, Buharkent MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaya, Prof. Dr. İlker Serin, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Uçan, öğretim üyeleri,  akademisyenler, ilçe protokolü, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bozdoğan MYO Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Bilginer Tuna, “Bugün akademik yıl boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını somut olarak görmeye başlayacağımız, öğrencilerimizin iş dünyasına adım atmaya hak kazandıkları bir gün. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında da bazı öğrencilerimiz depremden bölgesel veya eğitimsel olarak mağduriyet yaşadı. Depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına sabır diliyorum. Temennimiz mezunlarımızı sadece birer meslek sahibi yapmak değil aynı zamanda o mesleği layığıyla yerine getirmek ve dünyaya açılmalarını sağlamak,” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Tuna, “100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin akademik eğitim görmüş birer ferdi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine erişmede sizlere büyük görevler düşmektedir. Bundan sonraki yaşamınızda nice başarılara ulaşmanızı diliyor, sağlık, mutluluk dileklerimle sizi uğurluyorum; yolunuz ve bahtınız açık olsun,” dedi.

Törende konuşma yapan Bozdoğan Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitimlerin değerli olduğunu ve akademik kariyerin çok önemli olduğunu belirterek öğrencilerin meslek edinme konusunda perspektiflerini  geniş tutmaları gerektiğini belirtti.

Tören, mezun olan tüm öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin keplerini atması ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN