Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ Çocuk Üniversitesi 2018 Programı Başlıyor

08.06.2018
Son dönemde gerçekleştirdiği projeler ve yatırımlarla hem Akademi camiasına hem de Aydın’ın marka değerine önemli katkılar yapan Üniversitemiz, ‘Çocuk Üniversitesi’ ile hem minikleri akademi ile buluşturuyor, hem de geleceğin büyüklerine meslek seçimi için keyifli zamanlar sunuyor.

Üniversitemizce ilk olarak 2016 yılında faaliyete geçen ve 2017 yılında yoğun bir taleple çocukları akademiyle buluşturan Çocuk Üniversitesi bu yıl da doludizgin ilerliyor. Çocukların eğlenerek öğrendikleri, akademik bilgiyi erken yaşta tecrübe etmenin ve gelecekteki meslek seçimleri açısından ön fikir edindikleri programlar birçok aktiviteyle destekleniyor. 2018 yılı Çocuk Üniversitesi çok renkli olacak.

Yaz boyunca hizmet verecek ‘Çocuk Üniversitesi’ 4 temel programda miniklere mesleklerle ilgili önemli bilgiler verecek. Tıp Fakültemiz; Genç Doktorlar Programıyla, Mühendislik Fakültemiz ve Eğitim Fakültemiz; Mühendisler Uzayda Programıyla, Fen Edebiyat Fakültemiz; Genç Arkeologlar Programıyla, Ziraat Fakültemiz ve Veteriner Fakültemiz ise Doğa ve Hayvan Dostu Gençler Programıyla, yaz boyunca çocuklarımızla birlikte olacak.

18 Haziran 2018 tarihinde başlayacak olan ADÜ Çocuk Üniversitesi, 18 Haziran-29 Haziran, 02 Temmuz-13 Temmuz, 16 Temmuz-27 Temmuz ve ve 30 Temmuz-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında 4 dönem olarak gerçekleşecek.

Ayrıntılar için www.cocukuniversitesi.adu.edu.tr internet adresini ziyaret edebilir ya da ADÜ Çocuk Üniversitesi Program Akış Sorumlusu Ömer KAYA (0.536 636 09 09 ) ve Sümeyra ERYILMAZ ile (0.553 273 37 64) iletişime geçebilirsiniz..  

Haydi Çocuklar Üniversiteye!

İlk olarak 1993 yılında İngiltere’de kurulan “Çocuk Üniversitesi” çocukların erken yaşlarda bilgi ve deneyimler ile donatılabilmesini amaçlamaktadır. Günümüzde Çocuk Üniversitelerinin önemi giderek artmaktadır. ‘Haydi Çocuklar Üniversiteye!’ sloganı ile yola çıkan ADÜ Çocuk Üniversitesi, çocuklar için hem iyi bir gelecek hazırlamayı hem de keyifli bir yaz vaadediyor.

Çocuk Üniversitesi miniklere ne sağlar?

Bilim ve sanatla erken yaşta tanışmanın, çocuklarımız açısından önemi oldukça büyüktür. Çocukluk dönemlerinde belli konular hakkında bilgi ve deneyim sahibi olan çocuklarımız, geleceğin toplumunun bireyleri olarak önemli roller üstlenecektir.

Özgüven Duygularını Güçlendirmek Temel Hedef
Çocuk Üniversitesinde 4 temel program bulunmaktadır. Bu programlar "Genç Doktorlar, Genç Arkeologlar, Mühendisler Uzayda ve Doğa ve Hayvan Dostu Gençler" başlıklı programlardır. Öğrencilere yönelik temel mesleki konsantrasyonu olan programların yanı sıra sanat, müzik ve spor alanlarında da içerik ve aktiviteler ile günlük rutinler desteklenmektedir. Okul içi öğrenme faaliyetleri dışında, öğrencilerin akademik ortam deneyiminin kazandırılması, kültür-sanat ve spor dallarında da yetkinlik kazanabilecekleri aktivitelere katılmaları sağlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerin hem akademik ortamı tanımaları, gelecekteki meslek seçimlerine dair kafalarında bir ön bilgi oluşması hem de gerçekleştirecekleri diğer aktiviteler ile özgüven duygularını güçlendirmek temel hedef olarak belirmektedir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN