Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ-AFAM Ekibi’ne Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Verildi

11.05.2023
Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan ADÜ-AFAM Arama-Kurtarma Ekibimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım gösterdiği, deprem felaketinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine verilen Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni’nde ödül aldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde  25 Nisan 2023 tarihinde düzenlenen törende; ekip adına ödülümüzü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan ADÜ AFAM adına Ekip Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nadir Savaş Öter aldı. Ekip Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nadir Savaş Öter; ödülü, ekibi adına temsilen aldığını ve deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan diğer ekip üyelerine ise ödüllerinin Aydın Valiliği tarafından verileceğini belirtti.

Ödül alan ve deprem bölgesinde önemli çalışmalara imza atan ADÜ AFAM ekibini tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Ekibimiz, deprem bölgesinde bulundukları süre içinde çok önemli çalışmaları yerine getirerek ilk andan itibaren canla başla çalışıp yaraların sarılmasında görev almışlardır. Bu özveri ve fedakarlıkları çok kıymetlidir. Ekibimizi, Üniversitemiz adına tebrik ediyor, böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” dedi.  

Merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin 11 ilini doğrudan etkileyen depremlerin ardından başlatılan arama-kurtarma faaliyetlerine Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan ADÜ-AFAM Arama-Kurtarma Ekibi, depremin hemen ardından 13 kişi ile kurtarma faaliyetlerine katılım sağlamıştı.  

Deprem bölgesine aynı gün Aydın AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda deprem bölgesine intikal eden arama-kurtarma ekibimiz, bir hafta boyunca AFAD görevlileri ile gerçekleştirilen tüm çalışmalara  destek oldu. Merkezin yönetim kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi. Nadir Savaş Öter koordinatörlüğünde giden ekipte; Dr. Öğr. Üy. Mithat Evrim Demir, Öğr. Gör. Evim Çevik, Dr. Abdullah Aslan, Sivil Savunma Uzmanı Gülay Kandemir, Öğ. Gör. İlker Özdemir, Öğ. Gör. Nuri Kilimci, Öğ. Gör. Recep Özçelik, Koruma ve Güvenlik Şefi Mehmet Kendirciler, Şef Mehmet Kocaman, Sağlık Teknisyeni Selim Açar, Bilgisayar İşletmeni Ufuk Uygur ve Güvenlik Personeli Mehmet Akif Sezmez yer aldı.

Arama Kurtarma Ekibi üyelerinin deprem bölgesinde kullanılacağı tüm araç ve gereçler, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım profesyonellerimiz tarafından Üniversitemiz ve Ziraat Fakültesinin bünyesinde bulunan araçlara yüklendi. Personelimiz Şoförler Orhan Özyörük, Erdal Oktay, Osman Kıranyerli, Fatih Kuruçay’ın desteğiyle araçlar ve ekip deprem bölgesine intikal etti.

2019 yılında Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde gönüllü akademik ve idari personeller ile kurulan arama-kurtarma ekibinin şu günlerde güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Emine Gerçek Öter, ekibe katılımın hem Üniversitemiz hem de Aydın ili ve ülkemizin diğer illeri noktasında önem arz ettiğini belirterek katılım desteğinin önemine vurgu yaptı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN