Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ 2021 Yılı Bütçesi % 21 Artışla 538 milyon 535 bin TL Açıklandı

15.12.2020
Üniversitemiz 2021 yılı bütçesi, Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde Üniversitemizin her alanda ortaya koyduğu önemli performans ve Aydın milletvekillerinin de büyük katkılarıyla geçtiğimiz yıla oranla 91 milyon TL artırılarak 538 milyon 535 bin TL olarak kabul edildi.

Bütçenin Artışında Milletvekillerimizin Gayreti Çok Büyük

Bilim, kültür ve ekonomiye katkıyı ön planda tutarak çalışma stratejisi oluşturduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ 446.010.000-TL olan 2020 yılı bütçesine göre 2021 yılı bütçesi, yaklaşık %21 artış göstermiştir. Bilimsel seferberlik içinde üniversite -kent bütünleşmesini sağlayarak Üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemizin kalkınması çalışacağız. Bu bütçenin artmasına üniversitemizdeki yükselişin yanı sıra milletvekillerimizin de gayretleri, hem Aydın’a hem de Üniversitemize olan aidiyet duygularının büyük payı var; kendilerine birkez daha teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

ADÜ İsmini Bir Marka Haline Getireceğiz 

Üniversitemizin bölgenin kalbi olduğunu ve yeni nesil vizyonu ile ülke yükseköğrenimine önemli bir katma değer sağladığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 2021 yılında gerçekleştireceğimiz projeler ile ADÜ ismini bir marka haline getireceğiz ADÜ’lü olmanın bir gurur olduğu hissiyatıyla öğrencilerimiz Üniversitemizi tercih edecekler.” dedi.

Başarımızın Ödülünü Aldık

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, hem yönetimsel hem de akademik başarılarının bütçe artışı ile ödüllendirildiği belirterek, “Üniversitemiz sürekli gelişim halinde. Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında 67’ncilikten 23. sıraya geldik. Üniversiteler arasında 44 sıra birden yükseldik. Bu noktada olmamızın bütçe artışında payı çok büyük.” dedi.

Memnuniyet Anketinde Tüm Üniversiteler Arasında ADÜ 15. Sırada!

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitelerarası memnuniyet anketinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 15. Sırada olduğunu ifade ederek; “Bu ankette tüm üniversiteler puanlanıyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin 15. Sırada olması bizim için bir gurur ama yetmez. Bizim derdimiz daha yukarılara nasıl çıkarız. Motivasyonumuzu yükseltip daha çok çalışacağız ve daha iyi yerelere gelmek için emek harcayacağız” dedi.

Bilgi İşlemde Türkiye’de 1 Numarayız!

Pandemi sürecinde özellikle örgün öğretimin uzaktan eğitime dönüştüğü zamanı ADÜ olarak çok başarılı yönettiklerini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  “İlk günden itibaren hızla aksiyon alarak planlamalarımızı yapıp hayata geçirdik. Bu konuda Türkiye’nin en iyi üniversiteyiz. Kurduğumuz sistem ile kusursuz bir çalışma takvimi içinde eğtim öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Aynı anda 50 ülkeye canlı yayın yapabilecek kapasiteye sahibiz. Üniversitemizin karnesi çok iyi. Bu başarılarımızın da bütçemizin artışında önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Vekillerimize ADÜ Adına Teşekkür Ediyorum

Üniversitemizin tanıtımının Ankara’da iyi yapıldığını da dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, meclis genel kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinde Aydın vekillerinin büyük emeği olduğunu dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Başarı öykümüzün ödüllendirilmesinde Aydın Milletvekillerimizin desteği ve emeği çok büyük. Ankara’da Üniversitemiz adına farkındalık oluşmasını sağlayan vekillerimize ADÜ Rektörlüğü adına teşekkür ediyorum. Bu konuda Vekillerimizin Aydın’a ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne olan aidiyeti çok önemliydi. Vekillerimizin de desteği ve ADÜ’nün başarısı bize artık daha önemli bir noktada hizmet şansı ve misyonu yükledi. Vizyonumuzu ve ufkumuzu daha ileri taşıyarak ülkemize ve Aydın’a hizmet noktasında artık çok daha büyük bir sorumluluğumuz var. Emeği geçen herekse bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ödeneğin Bilimsel Noktada Değerlendirilmesi için Çalışacağız

Ödeneğin halka dönmesi ve bilimsel noktada değerlendirilmesi için büyük sorumlulukları olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bütçenin değerlendirilmesi noktasında öngörü sahibi olmamız lazım. Önem-önceliğe göre hareket edeceğiz. Türkiye’nin en modern hastane binasına sahibiz. Ek binamızı yaşanan pandemi sürecine göre dizayn ederek hizmete sunacağız. Ayrıca Üniversitemiz için master planını daha da geliştireceğiz. Bu plan doğrultusunda yatırım ayaklarını gerçekleştirip, ülkemize ve Aydın’a faydalı projeler üreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN