Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADNAN MENDERES MÜZESİ İÇİN SENARYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

12.01.2016
Üniversitemiz ve Adnan Menderes Araştırma Merkezi’nin destekleriyle düzenlenen “Adnan Menderes Müzesi Projesi” kapsamındaki toplantı, 8 Ocak 2016 tarihinde Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai TUNCA, Prof. Dr. Mustafa Ali SARILI, Adnan Menderes Müzesi Bilim Kurulu'ndan Doç.Dr.Dilşen İNCE ERDOĞAN ve bilim kurulu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Uygulamalar Daire Başkanlığı, Müzeler Daire Başkanlığı, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın Müze Müdürlüğü ile İzmir Rölöve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini vurguladı.

Toplantıda Adnan Menderes Müzesi’nde Adnan Menderes’in Hayatı (Ailesi, Eğitimi, Askerliği), Adnan Menderes’in Siyasete Girişi ve Faaliyetleri, Demokrat Parti’nin Kurulması, Seçimler, Adnan Menderes Dönemi İç ve Dış Politik Gelişmeler, 27 Mayıs Dönemi, İdam ve Sonrası bölümlerinin olması planlanarak, Bilim Kurulu tarafından kaleme alınan Müze senaryosuna son şekli verildi.

Müze senaryosunda hangi görsel ve yazılı malzemenin kullanılacağı ve nasıl temin edileceğinin de karara bağlandığı toplantıda, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, Aydın İl Halk Kütüphanesi arşivlerinden temin edilen fotoğraf ve görüntüler değerlendirilerek, müzede kullanılacak olanların konularına göre tasnif edilmesi kararlaştırıldı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN