Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Oluşturuldu

12.07.2023
Üniversitemiz Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu oluşturulması amacıyla, Yönetim kurulu Başkanı ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun’un başkanlığında 7 Temmuz 2023 tarihinde online olarak toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kurul üyeleri Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, Prof. Dr. Başak Burcu Eke,  Prof. Dr. Caner Işık, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Prof. Dr. Yelda Özsunar, Doç. Dr. Mavi Akkaya Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilgenoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bilge Doğanlı ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Zarif Tapkan katıldı.

 Yakın, orta ve uzak dönemde merkezin yol haritasının görüşüldüğü toplantıda; belirli tarihlerde gerçekleştirilen Adnan Menderes temalı etkinliklerin bilimsel araştırmaya yönlendirilecek şekilde sürdürülmesi, geleneksel hale gelen Adnan Menderes Halk Koşusunun şehir, bölge, ülke insanıyla pekiştirilmesi, Üniversite kütüphanesinde bulunan Adnan Menderes ile ilgili kitaplardan ve tablolardan oluşan serginin tekrarlanması ve miktarının artırılması, öğrenci toplulukları kanalıyla Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi, yerel yönetimler ve meslek yüksekokulları ile ilçelerde faaliyetlerin düzenlenmesi konularına değinildi.

 Toplantıda Kurul üyeleri; evrensel kriterleri, belirli bilimsel temaları ve uluslararası misyonları heyecan verici bulduklarını belirtip eğitim öğretim döneminin açılmasıyla öğrenci topluluklarına Adnan Menderes Müzesi’nde bilgilendirmeler yapılmasında araştırma ve uygulama merkezinin önemine vurgu yaptı.

2023 yılı Merhum Başvekil Adnan Menderes’i Anma etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes çalıştayı yapılmasının hem Üniversitemiz hem Aydın hem de Türk demokrasisi adına kazanım sağlayacağı üzerinde duruldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN