Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Çalışmalarına Hız Verdi

15.02.2018
Üniversitemiz Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından başlatılan müze çalışmaları ile sözlü tarih çalışmaları kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in adını taşıyacak olan Müzenin hayata geçirilmesi amacıyla Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ve müze ekibi 18 Aralık 2017 tarihinde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.  Toplantıda yapılan değerlendirmeler neticesinde, konu ile ilgili komisyon oluşturulmasına, müze çalışmalarının kaldığı yerden devam etmesine ve hayata geçirilmesi planlanan müze için yer tespiti ile birlikte mimari çalışmalara başlanılmasına karar verildi.

“Aydın, Adnan Menderes’i Konuşuyor” adı altında Merkez Müdürlüğü tarafından başlatılan sözlü tarih çalışmaları ile ilgili Efeler ilçesi muhtarları ile Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Ayrıca sözlü tarih çalışmaları kapsamında Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulunu da 4 Ocak 2018 tarihinde ziyaret eden Merkez müdürlüğü ekibi Adnan Menderes dönemine tanıklık etmiş kişilerin ve birinci derece akrabalarının belirlenerek bu kişilerle Sözlü Tarih Çalışmaları gerçekleştirileceğini ifade etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN