Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADIM Üniversiteleri Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

15.05.2017
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen ADIM Üniversiteleri 1. Grup İdari Toplantısı, 11 -14 Mayıs 2017 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleşti.

İlk kurulduğunda Aydın, Denizli ve Muğla Üniversitelerinden oluşan ADIM Üniversiteleri, bugün 12 üniversitenin katıldığı büyük bir organizasyonla üniversitelerin idari yapısındaki mevzuatta bulunan aksaklıkları tartışarak önemli kararlara imza attı.

Aydın Adnan Menderes, Bilecik Şeyh Edebali, Uluslararası Antalya, Balıkesir, Uşak, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Afyon Kocatepe, Manisa Celal Bayar, Kütahya Dumlupınar, Isparta Süleyman Demirel, Denizli Pamukkale ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinden oluşan ADIM Üniversiteleri 1. Grup İdari Toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın ev sahipliğinde, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, üniversitemiz idari personeli, katılımcı üniversitelerin idari temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversiteleri sağlıklı bir şekilde yönetebilmenin idari personelle uyum içinde çalışmakla mümkün olabileceğini ifade ederek “ Üniversiteler akademik ve idari olmak üzere iki ünite üzerine kuruludur ve üniversiteyi başarıyla yönetmek istiyorsanız, bu iki üniteyi aynı potada eritmelisiniz.” dedi.

Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ise ADIM Üniversitelerinin kuruluş ve gelişim süreçlerini anlatarak 15 Temmuz sürecinden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Aslan, Üniversitelerin yaklaşık 500 milyonluk global bir şirket olduğunu ve bu büyüklükteki bir şirketi yürürlükte bulunan mevzuata göre yönetmenin çok zor olduğunu vurgulayarak “Bu toplantıda alınacak kararlarla mevzuattaki sıkıntılarımızı yetkili mercilere aktararak sorunlarımızı aşabileceğimize inanıyorum.” dedi. 

Daha sonra 8 grup halinde çalışmalara başlayan idareciler, gün boyu süren istişareler neticesinde alanlarıyla ilgili kanaatlerini karara bağladı. Toplantının ikinci günü yapılan Genel Değerlendirme Toplantısında grupların aldığı kararların sunumları yapıldı. Sunumların ardından ise izlenecek yol haritası çizildi. Bu yol haritasına göre toplantıda alınan kararlar, kurulacak komisyonlar aracılığı ile ilgili Bakanlıklara aktarılacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN