Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Adım Adım Üniversiteye ”Projesiyle Gençler ADÜ’yü Yakından Tanıyor

02.06.2016
Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilere mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlık hizmeti vermek amacıyla üçüncüsü düzenlenen “Adım Adım Üniversiteye” etkinliği, 1 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Ortaöğretim hizmeti veren okulların 11. sınıfında öğrenim gören öğrencilere Üniversitemizin akademik birimlerinin ve sosyal imkanlarının tanıtıldığı etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Recai Tunca, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfullah Okumuş, okul müdürleri, öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filmlerinin gösteriminin ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfullah Okumuş yaptığı konuşmasında, “2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında başlayan ve bugün üçüncüsü düzenlenen ‘Adım Adım Üniversiteye’ projesinde her türlü desteği sağladığı için Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan ve ekibine çok teşekkür ederim.” dedi. Okumuş, öğrencilerin geleceğine ışık tutacak güzel bir etkinlik olduğuna işaret ederek, öğrencilerin Üniversiteden aldıkları bilgileri iyi değerlendirmelerini söyledi.

Üniversitemizde öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Recai Tunca, günümüzde eğitim alanında birçok yenilik yapıldığını, öğrencilerin kendilerine bir vizyon belirleyerek iyi bir stratejik plan yapmaları gerektiğini belirtti. Prof.Dr. Recai Tunca, insan beyninin hayal ettiği her şeyi gerçekleştirebilecek kapasitede olduğunun, bu yüzden gençlere ideallerinin hayalini kurarak bu yolda ilerleyerek maddi, manevi anlamda kazançlı olacaklarının altını çizdi. Tunca, “Fırsat ve şans hazır beyinlere tanınır. Bugün meslekleri yakından tanıma şansına sahipsiniz, bunları iyi bir fırsata çevirmek sizin elinizde. Üniversitemiz sizler için bir şanstır. Bizler 50 bin kişilik kocaman bir aileyiz, eğer sizlerde bu aileye katılmak isterseniz kapılarımız sizlere sonuna kadar açıktır.”  dedi.

Program sonrasında Üniversitemizdeki fakülteleri öğrencilere tanıtmak için görevlendirilen akademik ve idari personel kendi birimlerini öğrencilere anlatarak  Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN