ADEM’den Farkındalık Yaratan Etkinlik

13.03.2018
Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Atatürk Kent Meydanı’nda halkın ilgisiyle karşılandı.

ADEM üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalık yaratarak sanatta, tarihte, bilimde, felsefede, edebiyatta adını tarihe yazdırmış 11 kadının fotoğrafı ile kadının önemine dikkat çekti. Etkinlikte, Peygamber Efendimize ait “En İyi İnsan Kadınlarına ve Kızlarına En İyi Davranandır” hadisinin yazılı olduğu pankart ilgi çekerken, öğrenciler, müzik dinletisi eşliğinde meydandaki kadınların kadınlar gününü kutlayıp karanfil dağıttı. Öğrenciler görev başındaki bayan polisleri de unutmayıp kadınlar gününü kutladı. ADEM Topluluk Başkanı Burak Can; kadının şiddetin dışında savaşta, siyasette, sanatta, edebiyatta, bilimde ve her yerde var olduğunu, Rus işgalinde Kuvayi Milliye’de savaşçı, milliyetçi kimlikleri ile ön plana çıkarken Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde siyasetçi, sanatçı kimlikleri ile ön plana çıktıklarına değindi. Can, “Bizler üniversite öğrencileri ADEM üyeleri olarak sergilediğimiz fotoğraflarla bu mesajımızı, sesimizin ulaştığı yere kadar iletmek için bir araya geldik.” dedi.