Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü Üniversitemizde Ağırladık

01.11.2021
Üniversitemiz ev sahipliğinde Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen “Mağdur Odaklı Adalet Buluşmaları” programı açılış töreni, Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’ün katılımıyla 1 Kasım 2021 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’ün teşrifleriyle gerçekleşen toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra  Aydın Protokolü ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Ramazan Gürkan açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalardan bahsederek konuşmasına başlayan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, mağdurların korunması hususunda Türkiye’de önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek, ilimizde de bu çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü söyledi. Aydın Valiliği’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Aksoy, toplantının ilimizdeki suç mağdurlarının desteklenmesine yönelik çalışmalara önemli bir katkı sunacağını düşündüğünü söyledi.

Suçun mağduru olan vatandaşları adli süreçte yalnız bırakmamak adına çok önemli bir sistemi inşa ettiklerini belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hukuk dert olan değil, derman olandır, hukuk yük olan değil, yük alandır. Mağdurun hakkı, yükünün alınmasıdır. Mağdurun hakkı, yeni mağduriyetler yaşanmamasıdır. Hiç şüphesiz adliyelerin içinden devletin koruyan, gözeten elini çekerseniz, geriye sadece ve sadece soğuk bir bina kalır. Bir binayı adliye yapan şey, üzerindeki asılı olan tabela değildir. Bir binayı adliye yapan şey o binanın içinde adalet duygusunun en temiz, en kesin en hızlı ve adil bir şekilde karşılık bulmasıdır." dedi.

Hukuk devleti ilkesinin insan hak ve onurunu gözeterek ve bunları geliştirerek güçlendirilebileceğini belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,"Hukuk devleti bir grubun, imtiyazlı bir sınıfın değil, ülkedeki bütün vatandaşların kendisini emin ve güvende hissettiği bir devlettir.  Hukuk devleti bir grup siyasetçinin, ideolojinin, bir grup idarecinin, bir kurumun değil, bizatihi milletin kararı ve tercihidir. Bugün devletin elinde sadece ve sadece bir hukuk var ve hukukun üstünlüğü var. Yeni Türkiye'de başka arayışlara, başka mülahazalara asla yer yoktur. Bu nedenle biz insanımıza baktığımızda hak görüyoruz, özgürlük görüyoruz, bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. Sadece insanımızı öncelemeye devam edeceğiz. Bu nedenle reform diyoruz. Yargı reformu diyoruz, insan hakları eylem planı diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu reformları adım adım hayata geçirmekte kararlıyız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program, grup çalışmaları ile devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN