Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi Gerçekleşti

31.01.2017
Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi, 24 Ocak 2017 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Sivil Savunma Amiri Hasan Alp tarafından verilen eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği, acil durumlarda yapılacaklar, yangınların sınıflandırılması ve yangınla mücadele hakkında bilgiler verildi.

Deprem konusunda da bilgiler verilen eğitimde, deprem çantasında bulunması gerekenler, depremde durulması gereken pozisyonlar anlatıldı. Depremden  korkmak yerine tedbir almak gerektiğini belirten  Alp,  kırmızı kodun deprem ve yangın durumunda verilmesi gereken kod olduğunu ifade ederek yangınla mücadele ve yangınların sınıflandırılması hakkında da bilgiler  verdi.

Acil durum ve afetlerde, çalışanların ve hastaların görecekleri zararın en alt düzeye indirilmesinin  amaçlandığı eğitim,  soru-cevap bölümü ile sona erdi.