Gastronomi turizmi alanındaki en son trendler, araştırmalar ve yeniliklerin ele alındığı kongre, dünyaca tanınmış akademisyenler, sektör profesyonelleri ve öğrencilerden oluşan 300'den fazla katılımcıyı bir araya getirdi.
Kongrede, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan, Kongre Düzenleme Kurulu Eş Başkanı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Kongre Dönem Başkanı olarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Türkay, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Editörler Paneli”nin moderatörlüğünü UCF Rosen College of Hospitality Management Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Seden Doğan üstlendi. Panelde, UCF Rosen College of Hospitality Management Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Okumuş ve USF Muma College of Business Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, bilimsel çalışma yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında sunum yaptı. Panelde, bilimsel araştırmaların yöntemsel doğruluğu, yayın süreçlerindeki etik hususlar ve etkili akademik yazım stratejileri konularına değinildi.
Editörler Paneli’nin ardından, kongrede İzmir'de bulunan OD URLA Restoranı’nın Michelin yıldızlı Şefi Osman Sezener ve The Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pearl Lin konuşmalarını gerçekleştirdi. Şef Osman Sezener, gastronomi alanındaki yenilikçi yaklaşımlar ve sürdürülebilir mutfak uygulamaları üzerine deneyimlerini paylaştı. Doç. Dr. Pearl Lin ise, dünya gastronomi turizmi trendlerine yönelik akademik bir bakış sundu.
Kongrenin ikinci gününde, kongre konuşmacıları olarak Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç ve UCF Rosen College of Hospitality Management Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bendegül Okumuş katıldı. Konuşmacılar, turizm pazarlaması ve misafirperverlik alanlarındaki yenilikçi yaklaşımları ele aldı.
Kongre, ikisi çevrim içi olmak üzere üç ayrı günde, beş farklı salonda toplam 60 oturumla gerçekleştirildi. Bu oturumlarda, sürdürülebilir gıda turizmi, kültürel miras ve dijital medyanın gastronomi turizmine etkisi gibi birçok konu tartışıldı ve kongre bitiminde, katılımcılara yönelik bir Gala Yemeği düzenlendi.
26. Ege Bölge Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Temel Yapay Zeka Eğitimi Tamamlandı
Öğretim Üyemiz Avrupa Birliği Destekli Projede Uzman Olarak Eğitmenlik ve Mentörlük Yapacak
Nazilli İİBF’de “20. Yılında Türk Denetimli Serbestlik Sistemi” Paneli Gerçekleştirildi
“Gençlerle Sürdürülebilir Yaşayan Bir Ekosistem İçin El Ele” Projesi Onaylandı
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Motivasyon ve Farkındalık Programı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Hizmet İçi Eğitim Programları Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Kitapları Yayımlandı
Buharkent MYO ile Buharkent Halk Eğitim Merkezi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bozdoğan MYO Öğrencilerinden Abalıoğlu Balık İşleme Tesisi’ne Teknik Gezi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu