Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘60 Yıl Sonra Başbakan Adnan Menderes’ İsimli Kitap Sergisi Açıldı

17.09.2021
Üniversitemiz Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi, Söke İşletme Fakültesi ve Kütüphane Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen vefatının 60. Yıl dönümünde ‘60 Yıl sonra Başbakan Adnan Menderes’ konulu kitap sergisinin açılışı, 17 Eylül 2021 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

Açılışa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Söke İletme Fakültesi Dekan V. ve Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Özden D. Faydalıgül, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Söke İşletme Fakültesi Dekan V.  Prof. Dr. Turan Akkoyun, Adnan Menderes’in Türkiye’nin ve Aydın’ın yetiştirdiği önemli insanlardan biri olduğunu ifade ederek sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Milleti'nin Menderes’e karşı saygı ve sevgisini halen muhafaza ettiğini belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Adnan Menderes denilince akla;  Kuvayi Milliye kahramanlarından genç bir yiğit, Ali Fethi beyin Serbest Cumhuriyet Fırkası’nda genç bir siyasetçi, Atatürk’ün tercihi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir milletvekili geliyor. Siyasetle yetinmeyip Ankara’da hukuk tahsilinde bir üniversiteli, Milli Şef döneminde olgunlaşan bir politikacı, dörtlü takrir ile Türkiye’yi demokrasi ufkuna yönelten öncülerden birisi, onlarca muhalefet partisi içerisinde halkın ümidi olarak yükselen bir bayraktar ve daha niceleri Menderes’i anlatmakta. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak bugün merhum başbakanımız Adnan Menderes’e ait kitaplar arasından seçilerek düzenlenen bu sergi ile hem kendisinin hatırasını hatırlamak hem de bilhassa gençler arasında bir farkındalık oluşturmak amacındayız.” dedi.

 Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek sergi, 21 Eylül 2021 tarihine kadar ziyarete açıldı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN