Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliği ile federasyona üye 23 derneğin temsilcileri haricinde, 2000’den fazla gastronomi profesyonelini ve turizmin beyaz ceketli şeflerini ağırlayan Şampiyona, 14 ülkeden katılım gerçekleştiren jüri üyeleri ve şefleri ile uluslararası düzeye taşındı.
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Öğr. Gör. Emrah Köksal Sezgin, düzenlenen yarışmaya Güney Kore’den Tunus’a, Hırvatistan’dan İngiltere’ye, Yunanistan’dan Romanya’ya kadar birçok ülkeden yarışmacının katıldığını belirterek, “Bizim en önemli hedefimiz Anadolu mutfağını Dünyada hak ettiği yere getirmek. Ancak bu yalnızca biz aşçıların görevi olmalı, hepimiz mutfağımıza sahip çıkmalıyız ve bu konu bir devlet politikası haline getirilmeli.” dedi. Gastronominin “bitmeyecek” bir sektör olduğunu söyleyen Sezgin, Türk yemeklerinin uluslararası arenada Türkçe tanıtılmasının da önemli olduğuna dikkat çekti.
Ülkemiz şeflerinin yanında Almanya, Romanya, Suudi Arabistan, Maldivler, Malezya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, İsrail, Singapur, İtalya, Mauritin ve Montenegro’dan gelen jüri üyeleri ve yarışmacılarla Türkiye’de aşçılık ve gastronomi alanında eğitim veren üniversitelerin katıldığı organizasyon, kıyasıya mücadeleye ev sahipliği yaparken, yarışma sonunda genel klasmanda, Esenyurt Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi dereceye girerek ödüllendirildi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu’ndan İsrail’e Kınama
Üniversitemizde Koordinasyon Kurulu İletişim Temsilcileri Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Süreci Kapsamında Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz, İzmir Demokrasi Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
Köşk MYO’da “Dünya Gıda Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Üyelerimiz, TÜBİTAK Proje Çalışmalarını Sürdürüyor
Öğretim Üyelerimiz, Sırbistan’da Uluslararası Bilimsel Konferansa Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu