Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliği ile federasyona üye 23 derneğin temsilcileri haricinde, 2000’den fazla gastronomi profesyonelini ve turizmin beyaz ceketli şeflerini ağırlayan Şampiyona, 14 ülkeden katılım gerçekleştiren jüri üyeleri ve şefleri ile uluslararası düzeye taşındı.
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Öğr. Gör. Emrah Köksal Sezgin, düzenlenen yarışmaya Güney Kore’den Tunus’a, Hırvatistan’dan İngiltere’ye, Yunanistan’dan Romanya’ya kadar birçok ülkeden yarışmacının katıldığını belirterek, “Bizim en önemli hedefimiz Anadolu mutfağını Dünyada hak ettiği yere getirmek. Ancak bu yalnızca biz aşçıların görevi olmalı, hepimiz mutfağımıza sahip çıkmalıyız ve bu konu bir devlet politikası haline getirilmeli.” dedi. Gastronominin “bitmeyecek” bir sektör olduğunu söyleyen Sezgin, Türk yemeklerinin uluslararası arenada Türkçe tanıtılmasının da önemli olduğuna dikkat çekti.
Ülkemiz şeflerinin yanında Almanya, Romanya, Suudi Arabistan, Maldivler, Malezya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, İsrail, Singapur, İtalya, Mauritin ve Montenegro’dan gelen jüri üyeleri ve yarışmacılarla Türkiye’de aşçılık ve gastronomi alanında eğitim veren üniversitelerin katıldığı organizasyon, kıyasıya mücadeleye ev sahipliği yaparken, yarışma sonunda genel klasmanda, Esenyurt Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi dereceye girerek ödüllendirildi.
26. Ege Bölge Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Temel Yapay Zeka Eğitimi Tamamlandı
Öğretim Üyemiz Avrupa Birliği Destekli Projede Uzman Olarak Eğitmenlik ve Mentörlük Yapacak
Nazilli İİBF’de “20. Yılında Türk Denetimli Serbestlik Sistemi” Paneli Gerçekleştirildi
“Gençlerle Sürdürülebilir Yaşayan Bir Ekosistem İçin El Ele” Projesi Onaylandı
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Motivasyon ve Farkındalık Programı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Hizmet İçi Eğitim Programları Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Kitapları Yayımlandı
Buharkent MYO ile Buharkent Halk Eğitim Merkezi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bozdoğan MYO Öğrencilerinden Abalıoğlu Balık İşleme Tesisi’ne Teknik Gezi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu