Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

3. Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Gerçekleştirildi

01.03.2017
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde, 22-25 Şubat 2017 tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında organize edilen 3. Üniversiteler arası Aşçılık Şampiyonası (Universiade 2017) renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliği ile federasyona üye 23 derneğin temsilcileri haricinde, 2000’den fazla gastronomi profesyonelini ve turizmin beyaz ceketli şeflerini ağırlayan Şampiyona, 14 ülkeden katılım gerçekleştiren jüri üyeleri ve şefleri ile uluslararası düzeye taşındı.

Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Öğr. Gör. Emrah Köksal Sezgin, düzenlenen yarışmaya Güney Kore’den Tunus’a, Hırvatistan’dan İngiltere’ye, Yunanistan’dan Romanya’ya kadar birçok ülkeden yarışmacının katıldığını belirterek,  “Bizim en önemli hedefimiz Anadolu mutfağını Dünyada hak ettiği yere getirmek. Ancak bu yalnızca biz aşçıların görevi olmalı, hepimiz mutfağımıza sahip çıkmalıyız ve bu konu bir devlet politikası haline getirilmeli.” dedi. Gastronominin “bitmeyecek” bir sektör olduğunu söyleyen Sezgin, Türk yemeklerinin uluslararası arenada Türkçe tanıtılmasının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Ülkemiz şeflerinin yanında Almanya, Romanya, Suudi Arabistan, Maldivler, Malezya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, İsrail, Singapur, İtalya, Mauritin ve Montenegro’dan gelen jüri üyeleri ve yarışmacılarla Türkiye’de aşçılık ve gastronomi alanında eğitim veren üniversitelerin katıldığı organizasyon, kıyasıya mücadeleye ev sahipliği yaparken, yarışma sonunda genel klasmanda, Esenyurt Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi dereceye girerek ödüllendirildi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN