Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

27. Ergen Günleri Sempozyumu Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

08.11.2022
Üniversitemiz ev sahipliğinde, Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen ilk ulusal sempozyum olma özelliğine sahip 27. Ergen Günleri Sempozyumu’nun yirmi yedincisi “Sosyoekolojik Dönüşüm Dinamiğinde Ergen Ruh Sağlığı” teması ile 3-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Sempozyumun açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Cesur ve Doç. Dr. Ali Duman, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan sempozyum Eş Başkanları Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu ve Prof. Dr. Hatice Aksu, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, sempozyumda gerçekleştirdiği konuşmasında  Ergen Günleri Sempozyumu’nun bilim dünyasına kazandırdığı katkılardan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek sempozyumun gerçekleşmesinde emeği gecen herkese teşekkür etti. 

Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz ise, sosyoekolojik değişikliklerin çocuk ve ergen ruh sağlığı üzerindeki etkisinin önemine vurgu yaparak, bu tür sempozyumların yapılmasının Üniversitemiz ve Tıp Fakültesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Sempozyum, 5 Kasım 2022 tarihinde hak kazanan poster bildiri yazarlarına Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN