Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

24. Acil Tıp Güz Sempozyumu Gerçekleşti

20.11.2019
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin (ATUDER) birlikte düzenlediği “24. Acil Tıp Güz Sempozyumu” 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti.

Sempozyumun Onursal Başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in desteği ile gerçekleşen sempozyuma, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de alanında tek olan REBOA Kursu,  başta Veterinerlik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Belge ve değerli Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin desteği ile 14 Kasım 2019 tarihinde başarıyla tamamlandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın açılış konuşmaları ile 15 Kasım 2019 tarihinde sempozyum oturumları başladı.

Sempozyumda; resüsitasyon, kritik hasta bakımı, travma, çevresel aciller, kadın doğum ve pediyatrik aciller, acil servis sorunları ve güncel klavuzlar Türkiye’nin farklı üniversitelerinden alanlarında söz sahibi değerli uzmanların sunumları ve kişisel deneyimleri ile konuşularak tartışıldı.

Sempozyum ATUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çakır, Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Ayhan Aköz ve Doç. Dr. Mücahit Avcil’in kapanış konuşmaları ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN