Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

21. yy. Latmos'ta Kültürlerarası Etkileşimin Strüktürü Atölye Çalışması Gerçekleşti

03.11.2020
"21. yy. Latmos'ta Kültürlerarası Etkileşimin Strüktürü" başlıklı atölye çalışması, 24-25 Ekim 2020 tarihinde ADÜ Botanik Bahçesi'nde gerçekleşti.

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’ın katıldığı etkinlik,  Aykaryay Tiyatrosu Kurucusu Hüsnü Ertung, Oyuncakçı Dede Erkan Atalı, Fransız Kültür ve Sanat Topluluğu temsilcileri, Üniversitemiz personeli, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, lise öğrencileri, veliler ve sürpriz konuklardan oluşan yaklaşık 40 kişilik katılımcı ile gerçekleşti.

Etkinlik, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aslan Karakul ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı’nın yürütücülüğünü üstlendiği, 2021 yılında Latmos’ta uluslararası barışa katkı sağlamak adına gerçekleştirilmesi düşünülen proje kapsamında düzenlendi.

Resim ve Enstalasyon sanatçısı Ahmet Dilek’in projenin amacından ve uygulama biçiminden söz etmesinin ardından katılımcılar kendilerine verilen yaklaşık 2 m uzunluğunda ve 3mm kalınlığındaki telleri keserek ve bükerek ayakkabılarının 1/1 ölçekli strüktürünü (iskeletini) çıkarttılar. 

Fotoğraf sanatçısı Nadire Günday, kendisine verilen kompozisyona uygun biçimde tüm etkinlik sürecini ve ürünleri fotoğrafladı. Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan üç kişilik bir ekip de tüm etkinliği görüntüledi.

Proje fikrini sanatçı Ahmet Dilek ile birlikte geliştiren ve yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Songül Aslan Karakul etkinliğin, Dünyada örneğine az rastlanır uluslararası nitelikte uygulamalı bir göstergebilim dersi şeklinde tamamlandığını belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN