Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

2.Tralli Travma Rallisi Güzelçamlı Milli Parkında Gerçekleştirildi

17.05.2016
Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen 2. Tralli Travma Rallisi, 6 Mayıs 2016 tarihinde Güzelçamlı Milli Park’ta gerçekleştirildi.

Türkiye’de 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE birimleri tarafından düzenlenen Travma Rallisi, üniversiteler bazında ilk kez Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlendi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimi ve İzmir AKS 110 ekibinin de yer aldığı etkinliğe Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin yanı sıra; Karabük Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri ve öğretim elemanları da katıldı.   

Triyaj, Yüksekten Düşme, Araç İçi Trafik Kazası ve Boğulma olmak üzere dört etaptan oluşan rallide, her etapta öğrencilerin vakayı doğru tanımlama ve doğru müdahale etme durumları; 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE ekiplerinde görev yapan Paramedik ve acil tıp doktorlarından oluşan 24 kişilik hakem ekibi tarafından checklistler kullanılarak puanlandırıldı.

Günün sonunda Söke Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda ödül töreni ve ardından kokteyl gerçekleştirilirken, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Gerçek, üniversite bazında geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tüm etaplarda dereceye giren öğrencilere madalyaları verilirken; Genel klasman alanında ise İlk ve Acil Yardım Programı 1. Sınıf Öğrencisi Hediye Ok, Gülşah İnan, Ozan Bağlan ve Burak Elgay madalya ve kupa almaya hak kazandı.  

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ve öğrencilerin teorik derslerine ve ralliye hazırlanmalarına katkı sağlayan Paramedik personelleri İsmet Çelebi ve Sümeyye Kala ile işbirliği yapılarak hazırlanan 2. Tralli Travma Rallisi,  oldukça başarılı geçerken; öğrenciler meslektaşları ile kaynaşma fırsatı da yakaladı.  Baskı altında doğru karar verme sürecine de katkı yapan etkinlikte acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ekip ruhunun önemini kavramaları ve tecrübe etmeleri konusunda da farkındalık yaratıldı. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN