2. Mevzuat Uygulama Birliktelik Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı

03.05.2017
Üniversitemiz, 28 Nisan-1 Mayıs 2017 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen “Yükseköğretimde Personel İşleri: Mevzuat-Uygulama-Birliktelik” toplantısına ev sahipliği yaptı.

Kuşadası Pine Bay Holiday Resort’da gerçekleşen ve 56 Üniversiteden 124 katılımcının hazır bulunduğu toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca,  Prof. Dr. Törün Özer, Yükseköğretim Kurulu Personel Daire Başkanı Recep Sarıipek, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, Personel Daire Başkanı Ali Evdilek, YÖK Personel Dairesi Uzmanları Ali Doğan ve Şule Durmuş katıldı.

ÖYP ile atanan araştırma görevlilerinin statüsünün 50/d'ye geçirilmesi,  güvenlik soruşturmaları, öncelikli alanlardaki kadrolara atanan araştırma görevlilerinin durumları, azami eğitim süreleri, YÖKDİL Sınavı gibi konuların görüşüldüğü, YÖK Personel Dairesi Başkanı Recep Sarıipek ile Personel Uzmanı Ali Doğan’ın sunumlar yaptığı toplantıda, açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanı Ali Evdilek,15 Temmuz sonrasında personel daire başkanlıkları olarak işlerinin daha da yoğunlaştığını belirterek, ‘Bu hain yapıyla hepimiz mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte personel  dairesi başkanlıklarına büyük iş düşüyor. Yeni çıkan KHK’larIa çıkan düzenlemeleri bu toplantıda ele alarak, gelen soruları burada cevaplamaya çalışacağız.’ dedi.

Personel dairesi başkanlıklarının kilit birimler olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ise, ‘Personel daire başkanlıklarının iyi olması rektörün de iyi olması anlamına gelir. Personelini çok iyi tanıyan, atanma süreçlerinde yapılabilecek  hataları önleyen personel  daire başkanlıklarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu süreçte çıkan KHK’ları takip edebilecek, uygulamalardaki hataları görecek, rektörünü uyaracak  personel dairesi başkanlıklarının bu süreci atlatmada büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.’ dedi.

‘Gözden kaçan ya da hata görülen yerlerde üstlerimizi  uyarmak durumundayız,  uyarmazsak hepimiz bunun faturasını öderiz.’ diyen Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanı Recep Sarıipek, YÖK’ün ilk yıllarında mevzuat birliğinin sağlanması için böyle toplantılar yapıldığını, daha sonraları artan sayıyla toplanmanın zorlaştığını belirtti. Sarıipek, bu tür toplantıların tartışmalı konular üzerinde mevzuatın uygulanmasında birlikteliğin sağlanması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantının son günü 3 grup şeklinde oluşturulan komitelerle değerlendirmeler yapılırken; eğitim, aşağıda isimleri belirtilen 56 üniversitenin temsilcileri ve aileleri ile bir araya gelinen gala yemeğiyle son buldu.

Abdullah Gül Üniversitesi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi