Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutladı

20.05.2021
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevrimiçi tören ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende,  Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Oner Uzun, Müzik ve Bale Ortaokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Birol Aydın ve Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdürü Öğr. Gör. Umut Güngör günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Lise öğrencilerinin etkinlikleriyle devam eden programda, Selin Koyun’un günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmayı, Yiğit Akdemir’in piyano’da seslendirdiği Ulvi Cemal Erkin’in Duyuşlar adlı eserinin “Oyun” bölümü takip etti. Sude Takar’ın şiirinin ardından Taha Uçkuner viyola ile “Gençlik Marşı”nı seslendirdi. Dilay Ra Oygür ise, “Atatürk ve Müzik Devrimi” başlıklı araştırmasını paylaştı.

Program, Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabesi’ ve Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerinin toplu olarak seslendirdiği ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’ ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN