Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

18 Mart Çanakkale Zaferi’ni "Çanakkale Yolun Sonu " ile Kutladık

21.03.2016
Üniversitemizde Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla başrollerini Gürkan Uygun ve Berrak Tüzünataç’ın oynadığı Çanakkale Yolun Sonu filminin gösterimi yapıldı.

Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda 18 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen filme, filmin Yönetmeni Kemal Uzun, Belgeselci ve Yapımcı Kemal Öner, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Çanakkale Zaferi’ni farklı bir perspektiften anlatan filmde iki keskin nişancının ölümüne mücadelesi konu ediliyor.  Filmde keskin nişancı Muhsin (Gürkan Uygun) ile Behice Hemşire (Berrak Tüzünataç) arasındaki duygusallık filme ayrı bir anlam katıyor. Filme büyük ilgi gösteren öğrenciler, oturacak yer bulmakta zorlanarak filmi merdivenlerde izledi. İzleyicilerin büyük çoğunluğunun gözyaşlarına hâkim olamadığı duygusal anların yaşandığı film büyük beğeni topladı.

Film gösteriminin ardından Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan moderatörlüğünde öğrencilerle söyleşi yapan Kemal Uzun ve Kemal Öner, film hakkında sorulan soruları yanıtlayarak, günümüzde sinema sektörünün işleyişi, sorunları, senaryo yazımı Türk sinema sektörünün dünya üzerindeki konumu gibi birçok konuda düşüncelerini paylaştılar.

Film gösteriminin ardından Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, katkılarından dolayı Kemal Öner ve Kemal Uzun’a teşekkür belgesinin yanı sıra Üniversitemiz hediye paketi ve çiçek takdim etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN