Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

17. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi/Sanat Etkinlikleri Bakü’de Gerçekleşti

11.09.2023
Üniversitemiz Türk Sanatı ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde, altı ülkeden 10 üniversite ve kurumun iş birliği ile düzenlenen 17. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi/Sanat Etkinlikleri, 5-6 Eylül 2023 tarihlerinde Bakü’de Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Milli Azerbaycan Tarihi Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Milli Azerbaycan Tarihi Müzesi, Selçuk Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kuzey Makedonya İleri Araştırmalar Merkezi, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Enstitüsü, Arnavutluk Elbasan “Aleksandër Xhuvanı” Üniversitesi, Ukrayna Summy Devlet Üniversitesi, Almanya Türklerin Dünyası Enstitüsü, İpek Yolu Stratejik Araştırmalar Merkezi, Aydın Kültür Turizm Derneği işbirliğinde düzenlenen kongrenin açılış seremonisinde, ADÜ Türk Sanatı ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, “Azerbaycan ile ortak yürütülen ilmi çalışmalar diğer Türk devletlerine örnek olmaktadır ve her geçen gün daha büyük bir aile olmaktayız. Kongre kapsamında, kıymetli eserlerden oluşan sergi ve bir atölye çalışmaları yer almaktadır. Kongremizin bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

 

Azerbaycan, Gagauzya, Hindistan, Moldova, K. Makedonya, İran, Ukrayna, Arnavutluk, Dağıstan, Türkmenistan gibi ülkelerden 70 bilim insanı, Türkiye’den ise 23 bilim insanının bildiri sunduğu etkinlikte, uluslararası bir sergi ve yaklaşık 10 sanatçı akademisyenin katıldığı atölye çalışması gerçekleştirildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN