Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Milli Birlik Günü Etkinlikleri Başladı

12.07.2017
Aydın Valiliği tarafından düzenlenen"15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Tellidede Şehitliğinde anma töreni ve Atatürk Meydanı’nda “Anadolu Ajansı (AA) Fotoğraf Sergisi” ve “15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi ve Aydın Yerel Basını” adlı karma serginin açılışı 11 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşti.

 

Tellidede Şehitliği'ndeki anma törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Deniz Depboylu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Rektör Yardımlarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Kamu kurum ve kuruluşlarının il temsilcileri, Şehit Aileleri Dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı .

Çelenk Sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Üniversitemiz Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan; İnsanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan coğrafyamız, kanlı ve vahşi bir saldırıya, tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kaldı. Ülkemize, vatanımıza, milletimize ve tüm insani değerlere ihanet eden, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen, kanlı girişim milletimizin direnişiyle son bulduğunu vurgulayarak “Milletimizin, şehit ve gazilerimizin, kahramanlığı ve cesareti, her türlü takdirin üzerindedir, darbe girişimi gecesinde ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde, kuşaktan kuşağa aktarılacak bir destan yazılmıştır.” diye konuştu. Sözlerini sürdüren Yrd. Doç. Dr. Aslan, 15 Temmuz Direnişini Malazgirt, Çanakkale ve Kurtuluş Savaş’ına benzeterek  “ 249 şehit ve 2 binin üzerinde gazimiz ile tarihe bir not olarak düşülmüştür. 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi.

Program Vali Yavuz Selim Köşger’in Şeref Defterini imzalaması, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından şehitlerimiz için dua okunması, protokol tarafından şehitlerimizin kabrine çiçek konulmasıyla sona erdi. Öte yandan 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı “Anadolu Ajansı  (AA) Fotoğraf Sergisi” ve “15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi ve Aydın Yerel Basını” adlı karma serginin açılışı gerçekleşti.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte organize ettiği Serginin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger,  Aydın Milletvekilleri Deniz Depboylu, Abdurrahman Öz,  Garnizon Komutanı Per. Albay Mehmet Parım ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger açılışta yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup hainlerin gerçekleştirdikleri kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde 249 şehidi yad ederek yeniden meydanlarda demokrasi nöbetleri tutacaklarını söyledi. Vali Köşger, “Allah bu millete bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın.” dedi.

Sergi 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN