15 Temmuz Şehitleri Etkinliklerle Anıldı

16.07.2019
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İlimizde düzenlenen etkinlikler, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kahramanlarımızın anılarak Tellidede Mezarlığı’nda dualar okunmasıyla başladı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Evrim Karakoz, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve protokol üyelerinin katılım gösterdiği şehitlik ziyaretinde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlerin kabirlerine çelenkler bırakıldı. Duaların ardından şehitlik defterini imzalayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger şehitler için yaptığı konuşmada, şehitlerimizin kahramanlıklarının şanlı tarihimizde yer edeceğini belirterek “Yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Minnet size, şükran size, dua sizedir. Ruhunuz şad olsun.” dedi.

Aydın Kent Meydanı’nda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, sergiyi gezdikten sonra 15 Temmuz şehitleri için mevlit programına katıldılar.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün akşam etkinlikleri kapsamında, Valilik Binası önünde toplanan halk, Adnan Menderes Bulvarı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na yürüdü.

Programa, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Evrim Karakoz, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  Efeler Kaymakamı Cemal Şahin,  Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, Üniversitemiz Genel Sekreteri Baki Aslantaş, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Kur’an tilavetinin ardından konuşma yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak, minarelerimizden ezanlar 5 vakit okunmaya devam ediyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlarımıza borçluyuz.” dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabı, kurulan dev ekranlardan izletildi. 15 Temmuz Şehidi Nedip Cengiz Eker'in tanıtım videosu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Program, meydanda kurulan dev ekranlardan 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin videoların sunumu ve Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisi ile sürdü.

Mehteran Takımı’nın marşlar söylediği programda, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Semazen Ekibi’ne Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Aytekin Kandemir neyiyle eşlik etti.

Meydanda kurulan stantlarda vatandaşlara içecek ve yemek ikramı yapıldı.