Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

15 Temmuz Programında Şehitlerimizi Dualarla Andık

15.07.2023
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Aydın Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenlerine katıldı.

Tellidede Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte başlayan törene, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem’in yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Per. Albay Hakkı Haktan Armağan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten ile Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın, il protokolü, şehit yakınları, gaziler STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un çelenk sunumunun ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.

Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Aziz şehitlerimiz canlarını vererek şehadet şerbetini içtiniz. Mukaddes kanlarınızla suladığınız bu toprakları kutlu bir vatan olarak bizlere miras bırakan siz aziz şehitlerimizi en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek adına bir kez daha huzurunuza geldik. Malazgirt’te başlayıp, Çanakkale ile devam eden ve Kurtuluş Savaşı’yla nihayetlenen şanlı destanımız göstermiştir ki Türk milleti; inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir. Yüce milletimiz, vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına bir mühür gibi nakış nakış işlemiştir. Bütün dünya bilmelidir ki Şehitlerimizin bayrakları bayrak yapan üstündeki kanıdır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır anlayışıyla bedenlerini feda ettikleri kutsal vatan toprakları, son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir. Ruhlarınız şad olsun,” dedi.

Kemer Mezarlığı'ndaki şehitliğin ziyaret edilmesi, 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler için dualar okunmasının ardından Atatürk Kent Meydanı’nda Üniversitemiz ve Anadolu Ajansı iş birliği ile düzenlenen ve Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin açılışı gerçekleşti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN