Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“15 Temmuz Destanı ve Şehitlerimiz”

16.07.2018
Ülkemiz tarihinde yaşanan en sinsi ve hain darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla İlimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabah saatlerinde Tellidede ve Kemer Mezarlığı şehitliklerinde başlayan etkinliklerin ilk bölümü şehitler için dualar okunmasıyla sona erdi

Anma etkinliklerine Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri, Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.


Üniversitemiz Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aslan, “15 Temmuz Destanı ve Şehitlerimiz” konu başlıklı konuşmasında İstiklal Savaşından bu yana Türkiye’nin karşılaştığı en büyük tehlikenin 15 Temmuz’da millet tarafından bertaraf edildiğini söyledi.


Vali Köşger’in Şehitlik Defteri’ni imzalamasının ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından şehitler için dualar okundu. Daha sonra Vali Köşger ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

 

15 Temmuz Demokrasi Sergisi Açıldı

Üniversitemiz ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti iş birliyle düzenlenen “15 Temmuz Fotoğraf ve Yerel Medya” sergisi Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla Atatürk Kent Meydanında açıldı.

Açılışa,  Vali Köşger’in yanı sıra Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener katıldı .

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceye tanıklık eden gazetecilerin fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi topladı. Sergide, ülke genelinde o geceye dair anları ölümsüzleştiren fotoğraflar ve yerel basının 15 Temmuz baskıları yer aldı.

Milli Birlik Yürüyüşüyle “Aydın” Geceyi Ayakta Geçirdi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  kapsamında Aydın’da düzenlenen etkinlikler, Milli Birlik Yürüyüşü ve Atatürk Kent Meydanı’ndaki şehitleri anma programıyla devam etti. Yürüyüş esnasında yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine ilk tepki verenlerden biri olduğunu dile getirerek demokrasi için mücadele ettiklerini ve gerekirse canı pahasına mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Bu tür hain girişimlerin asla unutulmaması gerektiğini vurgulayan Rektörümüz, “ Aynı acıları yaşamamak için unutmamalıyız. Hainleri ve yaptıklarını unutmamalıyız. Unutursak aynı acıları tekrar yaşarız.” diye konuştu.
Zafer Meydanı’nda toplanan çok sayıda vatandaş, Adnan Menderes Bulvarı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na marşlar eşliğinde yürüdü. “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Darbelere karşı omuz omuza” sloganları attan vatandaşlar, yoğun güvenlik önlemleri altında Atatürk Kent Meydanına ulaştı.
Şehitlerin ölümsüz olduğunu dile getiren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak, minarelerimizden ezanlar 5 vakit okunmaya devam ediyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlarımıza borçluyuz” dedi.
Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması, meydanda kurulan dev ekranlardan 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin videoların sunumu ve şiir dinletisi ile sürdü.
Aydınlılar gece boyunca, 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi demokrasi nöbeti tuttu.
 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN