Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe İlgi Büyüktü

17.07.2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü, 15 Temmuz 2017 tarihinde Zafer Meydanı'ndan başlayarak Atatürk Kent Meydanında düzenlenen programlarla sona erdi.

Saat 19:30'da başlayan Milli Birlik Yürüyüşüne; Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Garnizon Komutanı Albay Mehmet Parım, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr.Törün Özer, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan,  Parti il başkanları, Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı.

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği gecede, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer ve Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından üretilen dondurma ve ayranı vatandaşlara ikram etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı ile Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı gösterilerinin beğeni topladığı etkinliklerde, vatandaşlar meydanda bayraklarıyla da görsel şölen oluşturdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda, şehitlerimiz için Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından, Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Daha sonra meydanda kurulan dev ekrandan, 15 Temmuz Belgeseli ve Şehit Nedip Cengiz Eker’in tanıtım videosu izlendi.

15 Temmuz şehidi Polis Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker yaptığı konuşmada, O’nun pırlanta bir evlat olduğunu belirterek “Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Unutmamalıyız ki 15 Temmuz’da hayatını bu topraklar uğruna feda edenler bize bu vatanı bıraktılar. Bugüne kadar büyük gururla çocuklarımıza anlattığımız Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra artık yeni bir destanımız var, 15 Temmuz Destanı!” dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise “Tarihin her zor noktasında bütün Anadolu halkı gibi bütün bu toprakların insanları yiğitleri gibi,bu Efeler de hazır ve nazır olmuştur. 15 Temmuz’da da bu meydanları siz doldurdunuz ve bu ülkeye kast edenlere haddini bir kere daha siz bildirdiniz. Bu ülkenin bu milletin göz bebeği dediği, peygamber ocağı dediği silahlı kuvvetlerinin içine sızdırdıkları alçaklarla bu milletin vergileriyle ödenmiş silahları bu millete doğrulttular. 15 Temmuz’da bu millet durumun çok daha vahim olduğunu askerin kendisine silah doğrulttuğunu fark ettiği zaman, işte bütün milletimiz destansı bir şahlanışla duruma ve vaziyete el koymuştur ve gereğini yapmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı meydandakiler tarafından dev ekrandan izlendi.

Kutlamalar gece yarısı 00:13’te selaların okunması ve vatandaşların sabaha kadar sokaklarda nöbetiyle devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN