Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

104. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Paneli Düzenlendi

22.03.2019
Üniversitemiz Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün katkılarıyla düzenlenen 104. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Paneli, 21 Mart 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy, Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can, Öğr. Gör. Banu Berber Babalık, Öğr. Gör. Coşkun Türkan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can’ın,  başta ebedi komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakların vatan olması için can verenleri özlemle, minnetle ve şükranla anmasıyla başladı.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Hüseyin Üreten’in yaptığı panelde; Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ‘Çanakkale Muharebelerinde Kumandanlar Savaşı’, Doç. Dr. Ahmet Toksoy ‘İngiltere’nin Dünya Politikası ve Çanakkale Cephesi’, Öğr. Gör. Banu Berber Babalık ‘Çanakkale Muharebelerinde Mustafa Kemal’ ve Öğr. Gör. Coşkun Türkan ‘Çanakkale Cephesinin Savaş Sırasında ve Sonrasında Ulusal ve Uluslararası Sürece Etkisi’ konu başlıklı sunumları gerçekleştirdi.

Panel sonunda panelistlere teşekkür belgelerini ve çiçeklerini, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin verdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN