Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleşti

10.11.2022
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı, 10 Kasım 2022 tarihinde Üniversitemiz Tralleis Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Programa, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, Prof. Dr. Cumali Öksüz, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Genel Sekreter Yardımcısı Aybüke Kurt, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program,  Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol ve Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla devam etti. 

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayten Can, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Çağdaş ve aydın fikirli, her şartta ülküsüne ve ülkesine sahip çıkan, dilini, kültürünü koruyan bir milletin fertleri olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. Yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Kendisinin de ifade ettiği gibi beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kafidir; düşüncelerinden hareketle Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük görevimizdir.”dedi.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN