Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

1. Adnan Menderes'i Anma Koşusu Yoğun Katılımla gerçekleşti

21.09.2021
Üniversitemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün birlikte düzenlendiği 1. Adnan Menderes'i Anma Koşusu 21 Eylül 2021 tarihinde Adnan Menderes Bulvarı’nda gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Adnan Menderes’in vefatının 60. Yıl dönümünde gerçekleşen anma koşusuna katılan herkese teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Yeter söz milletindir diyerek çıktığı siyaset yolunda güçlü Türkiye hayalini politikaları ve kalkınma atılımlarıyla gerçekleştirmeye çalışan Adnan Menderes, ‘Demokrasi Şehidi’ olarak tarihe geçmiştir. Bugün onun anısına düzenlediğimiz anma koşusunda bu heyecanımızı bizlerle paylaşan tüm davetlilere teşekkür ediyor, yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. “dedi.

Program, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan’ın Merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve arkadaşlarının  ruhuna okuduğu dua ile başladı. 120 sporcunun yarıştığı ve 6 kilometre süren koşunun startını, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir verdi.

Karma olarak düzenlenen koşuda, erkekler kategorisinde yarışan Üniversitemiz öğrencileri Abdurrahman Gediklioğlu ve Ramazan Özdemir, bitiş çizgisini el ele geçerek büyük bir fair play örneği sergiledi.

Erkekler kategorisinde Abdurrahman Gediklioğlu birinci, Ramazan Özdemir ikinci, Ufuk Arda ise üçüncü olarak kürsüdeki yerlerini aldı.

Kadınlar kategorisinde ise altın madalya sahibi Üniversitemiz öğrencisi Milli Atlet Sümeyye Erol birinci, Elif Dağdelen ikinci, Sabriye Güzelyurt üçüncü oldu.

Büyük katılımla gerçekleşen etkinlikte vatandaşlar katılan sporculara alkışlarıyla destek oldu. Kazananlara madalyalarının takdiminin ardından program sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN