Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“ Sonra Her Şey Bozuldu ’da ” Final Heyecanı

02.11.2017
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Eren Taşyürek’in yönetmenliğini yaptığı “ Sonra Her Şey Bozuldu” adlı kısa film, Konya’da düzenlenen uluslararası Kısa - ca Film Festivalinde finale kaldı.

Selçuk Üniversitesinde 6 – 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ödül töreninde Belgesel dalında yarışacak olan “ Sonra Her Şey Bozuldu”, yapılan elemeler sonucu ilk 15 film arasına girdi. Projenin Koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen, proje danışmanlığını ise Araş. Gör. Türker Söğütlüler üstlenirken kısa filmin Yönetmen Yardımcılığını Gizem Görülmez ve Zeki Can Sağlam yaptı.

Genç Yönetmen Eren Taşyürek, çektikleri kısa film ile ilgili yaptığı açıklamada Aydın’ın yeşil bir doğasının olduğunu, incir ile zeytin ağaçlarının jeotermal enerji santralleri tarafından tehdit edildiğini ve bu santrallerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Kısa filmin daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği kısa film yarışmasında da finale kaldığını belirten Taşyürek, şimdi de efelik kültürünü tanıtmak amacıyla kısa film çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN