Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE

Sevgili Adaylar Adnan Menderes Üniversitesine Hoşgeldiniz.

Kayıt işlemine başlamadan önce duyuruları dikkatle okuyunuz!

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

 E-Kayıt İşlemleri

  1. E-kayıt yapacak adaylar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden giriş yaparak elektronik ortamda kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.
  2. E-devlet üzerinden e-kayıt işlemi yapan öğrencilerden herhangi bir belge istenmemektedir.
  3. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler, 11-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında http://yenikayit.adu.edu.tr adresinden giriş yaparak ders kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

 KİMLER E-KAYIT YAPAMAZ?

  1. Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan adaylar elektronik kayıt yapamayacaktır.
  2. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler elektronik kayıt yapamayacaktır.
  3. İkinci yükseköğretim programına (Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim programları dahil) kayıt yaptıracak olan adaylar elektronik kayıt yapamayacaktır.
  4. Özel yetenek ile öğrenci alan programlar ile sağlık raporu istenen programlara yerleşen adaylar elektronik kayıt yapamayacaktır.
  • Özel Yetenek İle Öğrenci Alan Programlar:

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki tüm programlar,

Devlet Konservatuvarındaki tüm programlar,

Eğitim fakültesi Müzik Öğretmenliği Programı,

Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Programı.

  • Sağlık Raporu İstenen Programlar:

Diş Hekimliği Fakültesi,

Hemşirelik Fakültesi,

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik programı,

Tıp Fakültesi,

Veteriner Fakültesi,

        Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi ile İlk ve Acil Yardım programı,

        Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı,

Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundaki tüm programlar,

Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundaki tüm programlar,

 E-Kayıt yapamayacak olan adaylar14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde yüz yüze kayıt yaptıracaklardır.

 E-kayıt yapmak isteyen adaylar, E-KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ. https://www.turkiye.gov.tr/

E-kayıt yapan öğrenciler, DERS KAYDI YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ. http://yenikayit.adu.edu.tr

 

Yüz Yüze Kayıt İşlemleri

  1. Üniversitemize 2017-ÖSYS ile yerleşen adaylardan, herhangi bir nedenle e-kayıt yaptıramayanlar ile sağlık raporu istenen birimlere yerleşen adaylar 14-18 Ağustos 2017tarihleri arasında, yerleşmiş oldukları Fakülte Dekanlıklarına, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine, şahsen veya noter vekaleti verilmiş vekilleri aracılığı ile yüz yüze kayıt işlemi yapacaklardır.
  2. Yüz yüze kayıt işlemi yapan öğrencilerden aşağıda belirtilen belgeler istenmektedir.
  3. Kayıt işlemini yüz yüze yapan öğrenciler, 14-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında http://yenikayit.adu.edu.tr adresinden giriş yaparak ders kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Yüz Yüze Kayıt İçin Gerekli Belgeler

  1. 2017 OSYS Sonuç Belgesi Bilgisayar Çıktısı,
  2. Diplomanın ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı sureti (Aslı kayıt anında kayıtla ilgili memura mutlaka gösterilmelidir),
  3. Nüfus Cüzdanının fotokopisi (Aslı kayıt anında kayıtla ilgili memura mutlaka gösterilmelidir),
  4. Fotoğraf (4 adet 4.5 x 6 cm ebadında fotoğraf),
  5. Askerlik Durum Beyanı (1995 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için http://kamu.turkiye.gov.tr/ adresinden askerlik durum belgesinin temin edilmesi gerekmektedir),
  6. Sağlık Raporu (kayıt için sağlık raporu isteyen birimlere yerleşen adayların kendilerinden istenen nitelikte rapor getirmeleri gerekmektedir).
  • Diş Hekimliği Fakültesi için, devlet veya üniversite hastaneleri ile sağlık bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak "Diş Hekimliği Fakültesine Kaydolmasında Sakınca Yoktur" ibareli sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programı için, devlet hastanesi veya üniversite hastanesinden eğitimini sürdüremeyecek derecede işitme kaybına sahip olmadığını” gösteren resmi onaylı rapor istenmektedir.
  • Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Programı için, devlet hastanesi veya üniversite hastanesi göz kliniğinden “renk körlüğü bulunmadığına dair” resmi onaylı rapor istenmektedir.
  • Hemşirelik Fakültesi için, tam teşekküllü devlet hastanesi veya üniversite hastanesinden sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Programı için, tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanesinden “konuşma, işitme, görme ve fiziksel engeli bulunmadığına dair” sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Tıp Fakültesi için, devlet veya üniversite hastaneleri ile sağlık bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak, "Tıp Fakültesine Kaydolmasında Sakınca Yoktur" ibareli sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Veteriner Fakültesi için, devlet ve özel hastanelerden alınacak en az 5 uzman hekim kontrolünde tam teşekküllü sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Devlet Konservatuvarı tüm programları için, “adayın başvuracağı anasanat dalına ait enstrümanı çalmasına engeli olmadığına dair” aile hekimlikleri, tam teşekküllü devlet hastaneleri veya üniversite hastanelerinden sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tüm programları için, tam teşekküllü resmi bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı için, bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu istenmektedir.
  • Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı için, bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerden 1,65 m’den, kız öğrencilerde 1,60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun cm olarak ifade edilen değerinin son iki rakamında en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşıyla birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı için, tam teşekküllü devlet/özel hastaneden alınan portör raporu istenmektedir (Portör Raporunun içeriğinde; Akciğer Filmi, Boğaz, Burun ve Gaita Kültür testleri, HIV testi, Tam Kan sayımı ve İdrar testi bulunmaktadır).
  • Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundaki tüm programlar için, tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu istenmektedir.
  • Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri ile Tıbbi Görüntüleme Programları için, bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu istenmektedir.
  • Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı için, bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerden 1,65 m’den, kız öğrencilerde 1,60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun cm olarak ifade edilen değerinin son iki rakamında en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşıyla birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

 

Yüz yüze kayıt yapan öğrenciler, DERS KAYDI YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ. http://yenikayit.adu.edu.tr

Geçici Kayıt İşlemleri

  1. Üniversitemiz bünyesinde bir Yükseköğretim Programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından henüz mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar, 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yüz yüze Geçici Kayıt yaptıracaklardır.
  2. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 29 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine kadar getirmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.
  3. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.
  4. Bu durumda olup 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında geçici kaydını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
  5. Geçici kayıt yaptıran adaylar, derslere devamsızlık sınırı aşılmadan asıl kayıtları yapıldığı takdirde ders kaydı yapabileceklerdir.

 

Önemli Notlar

  1. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  2. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  5. Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
  6. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
  7. ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.
  8. Yurt başvurusu için öğrenci belgenizi, yüz yüze kayıtlarda kayıt bitiminde kayıt bürosundan, e-kayıt ile kayıt yapılması halinde e-devlet sitesinden kayıt yaptırdıktan sonraki iş günü temin edebilirsiniz.
  9. İkinci öğretim programı öğrencileri ile ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracak adayların, ders kaydını yapmadan önce katkı payı/öğrenim ücretlerini yatırmış olmaları gerekmektedir.
  10. İkinci öğretim programlarına yerleşen veya ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracak şehit ve gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde katkı payı/öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir; yapmış oldukları ödeme varsa iade talebinde bulunabileceklerdir.
  11. İkinci öğretim programlarına yerleşen engelli öğrenciler, engel oranını gösteren sağlık raporu ile başvurmaları halinde engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir; yapmış oldukları ödeme varsa iade talebinde bulunabileceklerdir.

Ders Kayıt İşlemleri

Üniversitemize e-kayıt yoluyla veya yüz yüze kayıt yaptıran öğrencilerin http://yenikayit.adu.edu.tr adresine giriş yapmaları ve aşağıdaki işlemleri tamamladıktan sonra ders kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir:

  • Katkı Payı / Öğrenim Ücreti Ödemesi;İkinci Öğretim Programlarına ve ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ders kaydı yaptırabilmesi için öğrenim ücretini veya katkı payı ödemelerini yapmaları gerekmektedir. Ödemeler, T.C. Kimlik Numarası ile Vakıfbank Şubeleri, Bankamatikler, Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığı üzerinden, 11 Ağustos 2017 tarihinden itibaren yapılacaktır. Hesaba havale veya EFT yoluyla ödeme yapılmayacaktır.
  • Öğrenci Bilgi Güncelleme, E-Devlet tarafından alınan kayıt bilgilerinizin kontrol edilmesi ve varsa eksik bilgilerin tamamlanması gerekmektedir.
  • Kütüphane Üyeliği; Üniversitemizde öğrenim gördüğünüz sürece kütüphane hizmetlerinden yararlanabilmeniz için kütüphane üyeliğinizin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

Ders Kayıt Kılavuzu için TIKLAYINIZ…

https://obisnet.adu.edu.tr/pdfs/Kilavuz-Ogrenci-Ders-Kaydi.pdf

 

Ders kayıt işlemleri için TIKLAYINIZ…

http://yenikayit.adu.edu.tr

 

Derslere Başlama

Öğrencilik kaydı sonrasında http://yenikayit.adu.edu.tr adresinden giriş yaparak Adnan Menderes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması ve ders kayıt işleminin yapılması ile kesin kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Öğrencilik ve ders kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimiz, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü kayıtlı oldukları Fakülte Dekanlıklarına ya da Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine giderek derslerine başlayabilirler. Üniversitemizdeki tüm birimlerde dersler, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacaktır.

 

04.08.2017
Diğer Duyurular

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU
25.03.2025
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Açılmayacağına İlişkin Senato Kararı

Memurların Karşılıklı Naklen Atanma Taleplerinin Alınmasına İlişkin Duyuru
27.03.2025
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında, devlet yükseköğretim kurumlarında memur statüsünde görev yapan idari personelden (aday memurlar, sürekli işçi ve sözleşmeli statüde bulunanlar ile sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçmekle birlikte ilgili Kanun gereği yasal olarak tayin yasağına tabi personel hariç) karşılıklı naklen atanmak suretiyle bir başka yükseköğretim kurumuna geçiş yapmak isteyen personelimizin en fazla iki üniversite tercihini belirtir form ile görev birimlerine 09 Nisan 2025 tarihi mesai bitimine kadar şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.  

Öğrencimiz Doğukan Ayav'ı Kaybettik
28.03.2025
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem V öğrencisi Doğukan Ayav'ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Cenazesi, 28 Mart 2025 Cuma günü Aydın Merkez Kızılcaköy Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Kızılcaköy Mezarlığı'na defnedilecektir.  Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

İŞKUR Gençlik Programı Yedekten Yerleşen Öğrenci Listesi ve İstenen Belgeler Açıklandı
18.03.2025
İşkur Gençlik Programı kapsamında yedek listeden belirlenerek çalışmaya hak kazanan öğrencilerimiz, adı-soyadına göre alfabetik olarak sıralanmıştır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında T.C. kimlik numarası paylaşılmamıştır. Öğrencilerimiz alfabetik sıradan kurada çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirler. Listede ismi bulunan ve çalışmaya hak kazanan öğrencilerimiz imzalayacakları taahhütnameleri ile birlikte 21 Mart 2025 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Fakülte/Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokula iletmesi gerekmektedir. Belge tesliminin gecikmesi işe başlama tarihinin de gecikmesine neden olacaktır. Gelir testi sorgulaması ve güvenlik incelemesi sonuçları ilgili kurumlardan gelince durumu uygun olmayanların işlemi yapılmayacaktır. Programa başvurup adı çıkmayan öğrencilerimizin hepsi yedek listede olup, programa katılmaya hak kazanan öğrencilerin işlemleri tamamlandıktan sonra oluşan kontenjan açıkları kontenjan tamamlanana kadar yedeklerden alım yapılacaktır Merkez kampüs ve diğer birimlerden  birden fazla birimi bulunan kampüs/yerleşkelerdeki öğrencilerimiz ekteki taahhütnameyi imzalayarak, bireysel olarak SKS Daire Başkanlığımıza değil kendi, birim öğrenci işlerine teslim edeceklerdir.  İlgili birimler ise sorumlu kampüs birimine ve SKS Daire Başkanlığımıza toplu ileteceklerdir. (Tek yerleşkesi bulunan öğrencilerimiz zaten kendi birimlerine teslim edeceklerdir.) İstenilen Belgeler: 1-Güncel Öğrenci Belgesi (e-devlet) 2-Adli Sicil Kaydı Belgesi (Son 6 ay içerisinde alınmış e-devlet) 3-İkametinin bulunduğu hane halkına ait (Aynı adreste ikamet edenlerin) maaş bordroları. Yurt ve benzeri toplu yaşam alanlarında olanlar için hane gelir şartı aranmaz. Yurtta kaldığına dair belge getirmesi gerekir. 4-Öğrenciye ait SGK Hizmet Dökümü (e-devlet) 5-Ziraat Bankası

İŞKUR’dan İş ve Kariyer Destek Programları
27.03.2025
İŞKUR, iş arayanlara ve gençlere yönelik İşgücü Uyum Programı (İÜP) ve İŞKUR Gençlik Programı ile yeni fırsatlar sunuyor! İşgücü Uyum Programı (İÜP) ile İşgücü piyasasından uzak kalan bireylerin istihdama katılımı sağlanıyor.  Çalışma hayatına uyum için temel eğitimler veriliyor.  İlk 4 hafta 5 gün, sonraki dönemlerde haftada 3 gün olacak şekilde toplam 140 gün programdan yararlanabilirsiniz.  İş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon ve stres yönetimi, etkili iletişim gibi konularda eğitimler alabilirsiniz.  Programa katılanlar kısa vadeli sigorta primi (%5,5) avantajından yararlanabilir.   İŞKUR Gençlik Programı ile:  Üniversite öğrencilerine mesleki gelişim desteği sağlanıyor.  Teknoloji destek hizmetleri, kuluçka merkezleri, kariyer gelişimi, dijital içerik geliştirme gibi alanlarda deneyim kazanabilirsiniz.  Haftada 3 güne kadar esnek çalışma imkânı sunuluyor.  Günlük net 1.083 TL, aylık 15.162 TL ödeme alabilirsiniz.  Bu fırsatlardan yararlanmak ve detaylı bilgi almak için: 🌐 genclik.iskur.gov.tr

BESKAP 2025 Destek Programı
26.03.2025
Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı görev alanı çerçevesinde; tarihi, dini, siyasi, coğrafi ve kültürel hususiyetlerine binaen ülkemiz ile köklü ilişkilere ve derin bağlara sahip soydaş ve akraba topluluklara yönelik çalışmalar kapsamında Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Destek Programı (BESKAP) başlıklı mali destek programı bulunmaktadır. BESKAP kapsamında soydaş ve akraba  toplulukların beşerî ve sosyal kalkınmalarına yönelik kapsamlı, yol haritası oluşturan, özgün, yenilikçi tez ve bilimsel araştırmaların desteklenmesi hedeflenmektedir. Program çerçevesinde soydaş ve akraba topluluklarla ilgili yüksek lisans ve doktora tezleri ile hali hazırda başlamış olan doktora sonrası araştırmaların desteklenmesi öngörülmektedir. İlgili tez ve araştırmalar için ihtiyaç olan saha araştırmaları, bilimsel etkinliklere katılım, oluşan eserlerin kitap olarak basılması ve yaygınlaştırılması gibi hususlar mali destek kapsamında bulunmaktadır. BESKAP programına başvurular 15.02.2025-15.04.2025 tarihleri arasında kabul edilecektir. Programla ilgili detaylı bilgilere ve başvuru adımları konusunda yönlendirmelere https://beskap.ytb.gov.tr/ sitesi üzerinden ulaşılmaktadır.

Türk Hava Yolları Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı) Programı
24.03.2025
Yetenek Kapısı Platformu’nda, Türk Hava Yolları Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı) Programı başvurulara açılmıştır. Türk Hava Yolları, bu prestijli program ile geleceğin başarılı pilotlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, söz konusu kariyer fırsatının lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri, lisans mezunları (son 5 yıl içerisinde mezun olmuş), yüksek lisans öğrencileri ve yüksek lisans mezunlarına (son 5 yıl içerisinde mezun olmuş) duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu fırsata ilişkin Yetenek Kapısı üzerinden sosyal medya paylaşımı yapılmıştır. Kariyer merkezlerinizin de kendi sosyal medya hesaplarından bu gönderileri yeniden paylaşmaları duyurunun yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Aşağıda ilgili sosyal medya gönderilerine ait bağlantılara ulaşabilirsiniz: Instagram: https://www.instagram.com/p/DHdpfVjosKT/?igsh=ZTR1aGg2d2RrbHFv X: https://x.com/yetenekapisi/status/1903076861598404615?s=46 Linkedin: https://www.linkedin.com/posts/yetenekapisi_turkish-airlines-ile-kariyerinde-y%C3%BCkseli%C5%9Fe-activity-7308844331971321858-FI-1?utm_source=share&utm_medium=member_ios&rcm=ACoAADLG1MwBTK6fHVAJN9L1cEnqfUdpl2TayBE Facebook: https://www.facebook.com/share/p/1H1bx4nMan/?mibextid=wwXIfr

2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı
21.03.2025
2025 yılı, Birleşmiş Milletler tarafından Kooperatifler Daha İyi Bir Dünya Kurar sloganı ile Uluslararası Kooperatifler Yılı (UKY) olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda, kooperatifçilik modelinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi planlanmaktadır. 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı kapsamında aşağıdaki faaliyetlerin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir: Kooperatifçilik Ağı Kurulması: Yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler arasında kooperatifçilik konusunda bir ağ oluşturulması hedeflenmektedir. Bu ağ aracılığıyla, kooperatifçilik konusunda işbirliği, deneyim paylaşımı ve ortak projeler geliştirilmesi teşvik edilecektir. Farkındalık ve Bilgilendirme Çalışmaları: Üniversitelerin ilgili bölümlerinde, kooperatifçilik modeli hakkında bilgilendirme ve farkındalık artırma çalışmalarının yürütülmesi beklenmektedir. Bu faaliyetler, kooperatifçilik alanındaki bilgi seviyesinin artırılması ve kooperatifçilik anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır.   Söz konusu çalışmaların, kooperatifçilik modelinin ülkemizde ve dünya genelinde daha geniş bir kitle tarafından anlaşılmasına ve benimsenmesine önemli katkılar sunması beklenmektedir.

Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu Tanıtımı
18.03.2025
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu aracılığıyla coğrafi bilgi sisteminin ulusal ve uluslararası farkındalığını arttırarak, kullanıcıların platforma entegrasyonuna yönelik rehberlik ve farkındalık toplantıları yapılacaktır. Bu kapsamda, platforma dâhil olmak isteyen kuruluşlara rehberlik etmek, platformun işlevlerini ve avantajlarını tanıtmak ve kullanımını teşvik etmek için eğitimler, bilgilendirme etkinlikleri ve seminerler gibi faaliyetleri yürüterek, platformun potansiyel kullanıcıları arasında farkındalık yaratmak ve sağladığı faydaları vurgulamak için iletişim ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bu Platform; ‘'Coğrafi Veri Görüntüleme, Metaveri Yönetim Portalı, Coğrafi Veri Talep Portalı, Coğrafi Veri Paylaşım Matrisi, Coğrafi Veri Sözlüğü'' nden oluşmaktadır. Detaylı bilgi için: https://tucbs.gov.tr/

TÜRKPATENT ile İlgili Önemli Duyuru !
18.03.2025
TÜRKPATENT katılım sağlayacağı fuarlarda yerli buluşçuların ticarileşme faaliyetlerine aracılık edecektir.  TÜRKPATENT, 2025 yılı içerisinde katılacağı fuarlarda, yerli buluşçuların patent veya faydalı modellerini sergilemeleri için ücretsiz stant alanı sağlayacaktır.  Son Başvuru Tarihi: 14 Nisan 2025 Başvuru şartları ve detaylı bilgi için: https://www.turkpatent.gov.tr/duyurular/turkpatent-katilim-saglayacagi-fuarlarda-yerli-buluscularin-ticarilesme-faaliyetlerine-aracilik-edecek

Cinahl Ultımate Veri Tabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.
18.03.2025
Aşağıda bilgisi bulunan  online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. CINAHL Ultimate : CINAHL Ultimate, hemşirelik, ebelik ve destek sağlık bilimleri alanlarında otorite araştırma aracıdır. Hemşirelik dergilerini tam metin olarak içerir ve uluslararası dergi kapsamı sunar. Erişim Adresi: https://bit.ly/CINAHLUltimate   Veri tabanı hakkındaki görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşınız. Kütüphane Memnuniyet Anketi     Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi Web: https://kutuphane.adu.edu.tr E-posta: kutuph@adu.edu.tr f: https://www.facebook.com/adukutuphane t:https://twitter.com/adukutuphane İ: https://www.instagram.com/adukutuphane/   Tel: 0256 218 20 00/2840-2841  

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN