HABER ARŞİVİ ( 2020 - Mayıs )
Toplam : 15 Haber

Rektörümüz, İntörn Öğrenci Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Koronavirüs ile mücadele kapsamında Üniversitemiz Hastanesinde hizmet veren farklı kliniklerde görevli intörn doktorları temsilen 5 intörn doktor ile 27 Mayıs 2020 tarihinde Senato Salonu’nda bir araya geldi.

28.05.2020

Hastanemizde Yeni Bir Hizmet Daha
Aydın’da ilk kez, hastanemizde Ga-68 ile İşaretli Peptidlerle PET-CT Görüntülemesi yapılmaya başlandı.

27.05.2020

Rektörümüzden Personelimize Ziyaret
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 27 Mayıs 2020 tarihinde Rektörlük bünyesinde görev yapan personeli birimlerinde ziyaret etti.

27.05.2020

Kalp Pili Takılan 93 Yaşındaki Hasta Sağlığına Kavuştu
Üniversitemiz Hastanesinde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda 93 yaşındaki hasta kalp pili takılması ile sağlığına kavuştu

22.05.2020

Berber ve Kuaförlere Covid 19 Testi Yapıldı
Üniversitemiz Hastanesinde, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak berber, kuaför ve güzellik salonlarında hizmet veren personellere 20 Mayıs tarihinde Covid19 tarama testi yapılmaya başlandı.

21.05.2020

Üniversitemiz En Fazla Avrupa Patent Belgesi’ne Sahip Olan Üniversiteler Arasına Girdi
Üniversitemiz, Patent Effect firmasının yayınladığı raporda en fazla Avrupa Patent Belgesi’ne sahip üniversitelerinden biri oldu.

21.05.2020

ADÜ Haber Dergisi Covid-19 Gündemi İle Nisan Sayısı Çıktı
ADÜ Haber Dergisinin 151. sayısı (Nisan 2020) okuyucu ile buluştu. Pandemi nedeniyle online da erişebileceğiniz derdinin bu sayısında Üniversitemizde güncel haberlerin yanı sıra bu sayıya özel olarak Covid -19 salgınını biyolojik, ekonomik ve halk sağlığı açısından değerlendirdi.

20.05.2020

Kalp Hastalarına Sıcak Uyarısı
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz, sıcak havalarda kalp hastalarının çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

18.05.2020

Öğretim Elemanlarımız Yer Aldığı Proje Desteklenmeye Değer Bulundu
Üniversitemiz ve Nazilli Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlamış oldukları; TÜBİTAK 2019/1 yılı, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında sunulan ‘Özel Yetenekli Çocukların Eğitiminde Disiplinler Arası Yaklaşımlar-BiFemaa’ başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu.

12.05.2020

Üniversitemizde Çevrimiçi Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Tamamlandı
Ülkemizde yaşanan Covid-19 Pandemisi nedeniyle; Üniversitemizde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla; uzaktan eğitim yolu ile yürütülecek dersler ve uygulamaların belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen “Çevrimiçi Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi” tamamlandı.

12.05.2020

Üniversitemiz Hastanesinden Yeni Bir Hizmet
Üniversitemiz hastanesi bünyesinde yeni oluşturulan 23 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezimizin faaliyete geçmesi için gerekli olan 'Geçici Ruhsat Belgesi' Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olup 'Tescil Belgesi' Aydin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

11.05.2020

Aydın Milletvekilleri Rektörümüzü Ziyaret Etti
Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim, 7 Mayıs 2020 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret etti.

08.05.2020

Öğretim Üyemizin Projesine TÜBİTAK'dan Destek
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özenoğlu’nun yürütücülüğünü üstlendiği, Doç. Dr. Elif Aladağ ve Arş. Gör. Alaattin Arıkan’ın araştırmacısı olduğu

06.05.2020

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Aydındaki Antik Kentlerle İlgili Üç Yeni Araştırmaya Başlıyor
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin’in destekleriyle Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan ilimizdeki antik kentlerle ilgili üç yeni proje için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden 2020 yılından itibaren çalışmalara başlanmak üzere izin alındı.

06.05.2020

Üniversitemiz Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi
Üniversitemiz ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlamış oldukları; TÜBİTAK 2019 yılı, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında sunulan “Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşahın Hikayesi” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu.

04.05.2020