Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2024 - Mart )
Toplam : 19 Duyuru

PDRM Tarafından Hazırlanan "Mülakat Teknikleri ve Mülakat Rehberi" Kitapçığı Yayımlandı
28.03.2024
ADÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (PDRM) hazırladığı Mülakat Teknikleri başlıklı yazı ve Mülakat Rehberi başlıklı kitapçık EK'te yer almaktadır.

Lehçediz Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
22.03.2024
kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. Lehçediz Veritabanı: Lehçediz.com Türk Edebiyatının tüm tarihsel ve çağdaş metinleri; Türk Dünyası Edebiyatlarının önemli metinleri üzerinde veriler sunan veri tabanıdır. Lehçediz, içerisinde yer alan tüm metinlerin her bir kelimesi ayrı ayrı anlamlandırılmış ve gruplandırılmıştır. Artık kalın sözlükleri taşımadan; bilimsel araştırmalar için binlerce sayfa çevirmeden saniyeler araştırmalar sonuçlandırılmaktadır. Aranılan kelimenin geçtiği kitabın sayfa ve satırı görülmektedir. Böylece elde edilen bilgi ilmî usullere uygun olarak da kullanılabilmektedir. Sadece internet erişimi olan bir cihaz ile bilimsel bir kitap veya makale için binlerce veri elde edebilmektedir. Osmanlı Türkçesi, Azeri Türkçesi, Balkan Ağızları, Kazak Türkçesi, Kırgız Türkçesi, Kırım Türkçesi, Özbek Türkçesi ile Türkmen Türkçesi’nden işlenmiş metinler üzerinde araştırma ihtiyacı olanlar için ideal ve tek kaynaktır. Erişim Adresi: http://lehcediz.com Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi Web: https://kutuphane.adu.edu.tr E-posta: kutuph@adu.edu.tr Tel: 0256 218 20 00/2840-2841

Personelimiz Muhammet Aslan’a Başsağlığı
22.03.2024
Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Muhammet Aslan’ın annesi Melek Aslan vefat etmiştir. Cenazesi, 22 Mart 2024 Cuma günü İncirliova Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip İncirliova Mezarlığı’na defnedilecektir. Merhumeye, Yüce Allahtan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Not: Cenazeye katılmak isteyenler için saat:12:30’da Merkez Kampüs’teki ATM’lerin önünden araç kaldırılacaktır.

Üniversitemiz Personeline Ücretsiz Psikolojik Yardım Hizmeti Sunulacaktır
20.03.2024
Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Ana Bilim Dalı’nda Klinik Psikoloji alanındaki doktora eğitimlerini sürdüren psikolog öğrencilerimiz, eğitim-öğretim mevzuatı ve ilgili kanun gereği olan psikolojik yardım uygulamalarını, üniversitemiz senatosunun 26/10/2020 tarihli 2020-19 nolu kararına bağlı olarak, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından beri çevrimiçi (online) ve yüz yüze olarak yürütmektedir. Uygulamaların pandemi koşulları nedeniyle sadece çevrimiçi yürütüldüğü dönemlerde toplam 87 personel ve/veya yakınına psikolojik destek sağlanmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında da çevrimiçi ve yüz yüze devam eden uygulamamıza 45 başvuru olmuş ve tüm danışanlara terapist ataması yapılmıştır. Çevrimiçi/yüz yüze psikoterapi uygulamalarıyla hem danışanların psikolojik destek ihtiyaçları karşılanmış hem de öğrencilerimiz eğitimlerinin gereği olan uygulamaları sürdürmüşlerdir. Önceki yıllarda olduğu gibi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında da hem danışanların psikolojik yardım ihtiyaçlarının karşılanabilmesi hem de öğrencilerimizin eğitimlerinin sürdürülebilmesi için söz konusu uygulamaların ÜCRETSİZ olarak ÇEVRİMİÇİ ve YÜZYÜZE yürütülmesi planlanmıştır. Bu uygulamalardan üniversitemiz personeli (kendisi) ve birinci derece yakınları (eşi, 17 yaşını tamamlamış çocukları ve anne-babaları) yararlanabilir. Yardım alacak olan kişiler bireysel psikoterapi, çift ve aile terapisi alabilecektir. Uygulama kapsamında klinik psikoloji alanında doktora eğitimine devam etmekte olan psikologlar tarafından ücretsiz verilecek olan psikolojik hizmet, sorumlu öğretim üyelerinin (Doç. Dr. Cennet ŞAFAK ÖZTÜRK, Doç. Dr. Mehmet ŞAKİROĞLU,

“Suyu Verimli Nasıl Kullanabiliriz?” Başlıklı Proje Yarışması Hakkında
20.03.2024
Bireylerin su, su kaynakları ve suyla ilgili tüm konularla ilgili temel bilgiye sahip olmaları önemlidir. Suyun sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, yönetilmesi, hayat için taşıdığı önemi ve gerekliliği anlama, bilimsel bilgileri kullanarak karşılaşılan sorunlara çözüm üretme ve açıklık getirme konularında bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle son yıllarda artan nüfus, çevre sorunları ve küresel ısınma gibi etkenler nedeniyle, dikkatler suyun korunması konusundaki çalışmalara yönlendirilmiştir. Bu bağlamda, suyun korunması için yenilikçi teknolojilerin kullanılması, tasarruf yöntemlerinin geliştirilmesi, kirletilen suların doğal yollarla temizlenmesi, bilinçlendirme çalışmaları, suyla ilgili konuların anlaşılmasını destekleyen disiplinler arası yaklaşımlara dayalı etkinliklerin düzenlenmesi ve kullanılması ve buna benzer çalışmaların yapılması ve suyla ilgili sorunlara karşı gerçekleştirebilecek çözümler hakkında projelere ihtiyaç vardır. Bu nedenle ADÜ Fen Fakültesi olarak hem su verimliliği konusunda farkındalık yaratmak hem de bu sorunlara çözüm aramak için ödüllü proje yarışması düzenliyoruz. Umarız ADÜ ailesi olarak Su Verimliliği Seferberliğine katkı sunabiliriz. Başvurular, 1 Nisan 2024 tarihinde saat 00:00’da başlayacak ve 8 Nisan 2024 saat 23:59’da sona erecektir. Başvurular fen@adu.edu.tr adresine proje raporunun gönderilmesi ile yapılacaktır. Proje raporu için şablon dosyayı doldurmanız gerekmektedir (Şablon dosya ve Yönerge için tıklayınız). Yarışma Yönergesi için tıklayınız https://akademik.adu.edu.tr/fakulte/fen/webfolders/files/20240301145310-VXMHTURK9QOBR8H5OLLP-ERDAL.VERIR-51562720.docx Şablon Dosya için tıklayınız

Personelimiz Ömer Fatih Gezginerler’e Başsağlığı
19.03.2024
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Ömer Fatih Gezginerler’in babası Mehmet Gezginerler vefat etmiştir. Cenazesi, 20 Mart 2024 Çarşamba günü Ramazan Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Not: Cenazeye katılmak isteyenler için Merkez Kampüsteki ATM’lerin önünden saat 12.30'da araç kaldırılacaktır.

Ögr. Gör. Sema Üreten'e Başsağlığı
17.03.2024
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Ögr. Gör. Sema Üreten'in babası, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Üreten'in kayınpederi Müslüm Cavbeni vefat etmiştir. Cenazesi, 18 Mart 2024 Pazartesi günü kılınacak öğle namazına müteakip Kırıkkale Hasandede Köyü'ne defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Üniversitemiz Kütüphanesi, Öğrencilerimiz İçin Yeni Çalışma Saatlerinde Hizmet Vermeye Başlayacak
15.03.2024
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Binası 18 Mart-14 Haziran 2024 tarihleri arasında olmak şartıyla hafta içi mesai saatlerini takiben 22:00 saatine kadar, hafta sonu ise 09:00-18:00 saat aralığını kapsayacak şekilde kütüphane kullanıcılarının hizmetine açılacaktır. Tüm planlamaların merkezinde olan kıymetli öğrencilerimiz için sınav dönemlerinde daha aktif kullanabilecekleri, daha uzun saatler hizmet verecek kütüphanemizin yeni çalışma programı hayırlı olsun.

Üniversitemizde Düzenlenmesi Planlanan “Dünya Kadınlar Günü Türk Müziği Konseri” İptal Edilmiştir
15.03.2024
Konya’da Türk Yıldızları’na ait uçağın iniş sırasında düşmesi sonucu Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven’in şehit olması nedeniyle 15 Mart 2024 tarihinde (Bugün) Üniversitemizde düzenlenmesi planlanan “Dünya Kadınlar Günü Türk Müziği Konseri” iptal edilmiştir.

Mildata Veri Tabanı Erişime Açılmıştır
15.03.2024
Aşağıda bilgisi bulunan veri tabanı üniversitemize erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasından https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=31343634 ulaşabilirsiniz. MİLDATA: Military Big Data, kara, deniz, hava, robotik platformlar, silah sistemleri ve mühimmat hakkında yüksek hacimli ve çeşitli bilgileri, ülke detaylarıyla birlikte en yüksek doğruluk ve hızda sunar. Tüm akademik araştırmalarda operasyon, teşhis, tanımlama, iş geliştirme, eğitim ve karar alma şüreçlerinde katma değer yaratmayı hedefler. Veri tabanında, silah / sistem, harita bilgi sistemi, harp tahlili ve savunma ticareti olmak üzere 4 ana modül vardır. Military Big Data’nın Silah/Sistem modülünde, sınıflandırması Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili birimleriyle gerçekleştirilmiş ve NATO standartları gözetilerek detaylandırılmış altı bölümde dünyada kullanımda olan ya da siparişi geçilmiş tüm silah ve sistemlere ait konsept geliştirme süreçleri, teknik bilgileri, görselleri vb. gibi tüm bilgiler doğrulanmış olarak kullanıcıya sunulmaktadır. Military Big Data’nın Harita Bilgi Sistemi modülünde, her bir silah sisteminin hangi ülkede kaç adet kullanıldığı bilgisi, uygun filtreleme ve analiz seçenekleriyle birlikte sunulmaktadır. İlgili veriler dünya haritası üzerinde ilişkilendirilmektedir. Military Big Data’nın Harp Tahlili modülünde, operasyonel düzeyde muharip ya da muharebe sahasının dengelerini değiştiren faktörlerin oransal analizinin kullanıcıyla paylaşılması öngörülmektedir. Kullanıcılar bu modülde isterlerse kendi müttefik gruplarını oluşturup, kıyaslamayı gruplar olarak gerçekleştirebilmektedir. Military Big

Personelimiz Özge Tuğrul'a Başsağlığı
15.03.2024
Üniversitemiz İdari Mali İşler Daire Başkanlığı personeli Özge Tuğrul'un babası Mehmet Özcan vefat etmiştir. Cenazesi 15 Mart 2024 Cuma günü Tepecik Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip Tepecik Mezarlığı’na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Not: Cenaze katılmak isteyenler için saat 12.30’da Rektörlük’ten araç kaldırılacaktır.

TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Kapsamı Webinarları” HK.
12.03.2024
Üniversitemizin Ulusal Lisans Anlaşması kapsamında erişiminde olan TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Kapsamı Webinarları” gerçekleştirilecektir. Webinar Adı: TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Kapsamı Açık erişim hakkında bilgi edinip çığır açan bu anlaşmadan nasıl yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz! Aralarından seçim yapabileceğiniz dört tarih var, bunlardan uygun olan birine kaydolabilirsiniz. 13 Mart 2024 saat 11:00 Kayıt: https://register.gotowebinar.com/register/5954367174391785564 21 Mart 2024 saat 15:00 Kayıt :https://register.gotowebinar.com/register/1553165064916191576 25 Nisan 2024 saat 11:00 Kayıt:https://register.gotowebinar.com/register/4098216724551495510 28 Mayıs 2024 saat 14:00 Kayıt : https://register.gotowebinar.com/register/7846820199861858647 *Webinar dili Türkçe’dir. Kayda erişmek ve katılım sertifikası almak için kayıt gereklidir. Süre: 45-60 dakika Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi Web: https://kutuphane.adu.edu.tr E-posta: kutuph@adu.edu.tr Tel: 0256 218 20 00/2840-2841

Üniversitemiz Akademik-İdari Personel ve Öğrencilerimiz İçin PTT’den Gönderilecek Kargolarda İndirim
11.03.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Posta ve Telgraf A.Ş. arasında imzalanan “Kargo Taşıma Hizmeti Protokolü” kapsamında Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar PTT’den yapacakları şahsi kargo gönderimlerinde indirim uygulanacaktır. Söz konusu indirimden faydalanabilmek için kendi okul/birimlerinden temin edecekleri müşteri numarası ile ADÜ kimlik kartlarını PTT kargo görevlilerine ibraz edilmesi gerekmektedir.

2024 YÖK Uluslararası Araştırmacı Programları (AKAP-GEP-DOSAP)
11.03.2024
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2024 Uluslararası Araştırmacı Programları kapsamında Akademik Birikim Programı (AKAP), Genç Beyinler Programı (GEP) ve Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP) başlatılmıştır. Bu kapsamda Yurt İçi ve Yurt Dışında Öğretim Elemanı ve Araştırmacı Destekleme Programlarına İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde Üniversitemizce hazırlanan YÖK Uluslararası Araştırmacı Programları Başvuru ve Değerlendirme Kılavuzunun incelenerek müracaatların yapılması önem arz etmektedir. Bahse konu programlara yapılacak başvuruların, öğretim elemanları tarafından bireysel olarak doğrudan YÖKSİS üzerinden yapması gerekmektedir. Üniversitemizce hazırlanan YÖK Uluslararası Araştırmacı Programları Başvuru ve Değerlendirme Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Pesonelimiz Merve Emel'i Kaybettik
11.03.2024
Üniversitemiz Fen Fakültesi personeli Merve Emel vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

CLARIVATE Mart Ayı Webinarları Hakkında
07.03.2024
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihlerde Web of Science webinarları düzenlenecektir. CLARIVATE MART AYI WEBİNARLARI Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 12/03/2024,Salı 11:00 60 dk Kayıt linki: https://clarivatesupport.webex.com/weblink/register/rc9f26b150cd4ac4fe04157e571402bd1 • Web Of Science özelliklerini kişiselleştirme, tarama ve filtreleme seçenekleri • Konulara ilişkin en iyi yazarları, dergileri, kurumları, yayınları bulmak için tarama sonuçlarının analizi • Atıf Raporu • Araştırmacı Profili ProQuest Dissertations And Theses Veritabanında Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları 13/03/2024, Çarşamba 15:00 60 dk Kayıt linki: https://clarivatesupport.webex.com/weblink/register/rc5345aa8b0ae82b0cb231ecb0f92fe5c ProQuest Dissertations And Theses Global platformunda Arama, Sonuçları filtreleme, Arama uyarısı oluşturma, Atıf bilgisi oluşturma, PDF olarak belgeyi kaydetme, diğer ilgili belgelere erişme gibi platform işlevleri platform üzerinden anlatılacaktır. Tez Yazımını Destekleyen ProQuest Yazar Çalıştayı-Tüm Araştırmacılar İçin 14/03/2024, Perşembe 11:00 70 dk Kayıt linki: https://clarivatesupport.webex.com/weblink/register/r1baa3458e386d7eee4b53e6e83094f9d • Tez yazımı için “Hazırlık Aşaması” • Teklif: “Bir Konuyu Seçme ve İyileştirme • Araştırma: “Etkili bir Literatür İncelemesi Yapmak” • “Yazma” ile ilgili detaylar • Tez yazımında ki bazı tuzakları belirleyip, bunlardan kaçınmak • Tezlerinizi yayınlamak ve araştırmanızı güçlendirmek

27. ADÜFEST Kültür ve Sanat Şenlikleri Başlıyor
07.03.2024
27. ADÜFEST Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen ADÜ Ses Yarışması'nın ön başvuruları başladı. Başvurular, 11-29 Mart 2024 tarihleri arasında OBİS üzerinden gerçekleştirilecektir.

PERSONELİMİZİN DİKKATİNE!!!
06.03.2024
Forum yolu üzerinde bulunan varyantta meydana gelen kaza dolayısıyla personelimizin Pınarbaşı istikametini kullanmaları önerilmektedir.

Üniversitemizde "Suyu Verimli Nasıl Kullanabiliriz?" Konulu Proje Yarışması Düzenlenecektir
04.03.2024
Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafından Suyu Verimli Nasıl Kullanabiliriz? konulu proje yarışması düzenlenecektir. Birincilik Ödülü 10.000 TL, İkincilik Ödülü 5.000 TL, Üçüncülük Ödülü 2.500 TL'dir. İlk Başvuru Tarihi 1 Nisan 2024 tarihi olup Son Başvuru Tarihi 8 Nisan 2024'tür. Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru için: https://akademik.adu.edu.tr/fakulte/fen/

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN