Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2023 - Ekim )
Toplam : 20 Duyuru

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Hakkında
31.10.2023
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, Türkiye genelinde 75.000'i aşkın Lösemili ve Kanser tedavisi gören çocuk ve ailelerine tamamen ücretsiz tedavi, eğitim, konaklama hizmetlerini 25 yıldır aralıksız sürdürürken, ayni ve nakdi yardımlar, psikolojik desteklerle onların hayata sımsıkı tutunmalarını sağlayan, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Ülkemizde her yıl Kasım ayının ilk haftası LÖSEV'in öncülüğünde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak anılmaktadır. LÖSEV, bu hafta kapsamında, lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmak, çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve onlara destek olmak amacı ile ülke genelinde farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor ve herkesi çocuklarımızın yanında olmaya davet ediyor. LÖSEV tarafından konu ile ilgili hazırlanmış olan ve tarafımıza ulaştırılan bilgi metni ekte gönderilmiştir.

Üniversitemiz Öğrencilerine Yönelik Uluslararası Uyum Toplantısı Düzenlenecektir
30.10.2023
Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün 2023-2024 akademik yılında üniversitemize yeni kayıt olan uluslararası öğrencilere yönelik düzenlediği Bilgilendirme Toplantısı, 3 Kasım 2023 tarihi saat:14.30'da AİSYEM Konferans Salonu 'nda gerçekleştirilecektir. Toplantıya, Üniversitemize 2023-2024 yılında yeni kayıt olan uluslararası öğrencilerin katılım göstermesi beklenmektedir. Detaylı Bilgi için EK'te yer alan dosyayı indirebilirsiniz.

Personelimiz Memduh Akyol'a Başsağlığı
24.10.2023
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Teknisyeni Memduh Akyol'un babası Faik Akyol vefat etmiştir. Cenazesi 24 Ekim 2023 Salı günü öğle namazına müteakip Atça Çarşı Mahallesi Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi Düzenlenecektir
23.10.2023
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca 2021 yılından itibaren gerçekleştirilen “Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi” (Stratcom Summit), bu sene 24-25 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul'da “Hibrit Tehditlerle Mücadele: İstikrar. Güvenlik. Dayanışma.” temasıyla İstanbul’da düzenlenecektir. Zirve’de hibrit tehditlerle mücadele, stratejik iletişim, kriz iletişimi, dezenformasyonla mücadele, dayanıklılık, açık kaynak istihbaratı ve yeni medya gibi başlıklar ele alınacaktır. Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi’ne üniversitemizin ilgili bölüm ve fakültelerinden katılmak isteyen akademisyen ve öğrencilerhttps://www.stratcomsummit.com/tr/ kayit adresinden başvuru yapabileceklerdir.

2247-A ve 2247-D Ulusal Lider Araştırmacılar/Genç Liderler 2023 Yılı Çağrı Duyurusu Hakkında
23.10.2023
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BAŞKANLIĞI Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısında; Ülkemiz açısından stratejik öneme sahip araştırma alanlarında çalışmalar yürütmek üzere, alanlarında üst seviye bilimsel ve teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş olan, ülkemizde ve yurt dışında çalışma deneyimi bulunan başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların çalışmalarını Türkiye'de yürütmelerini teşvik etmek amacıyla 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar ve 2247-D Ulusal Genç Liderler Programları 2023 yılı çağrıları, 29.09.2023 tarihi itibariyle başvuruya açıldığı, Bu program ile a. Araştırma projesi desteği b. Projede yer alacak bursiyerler için burs desteği, c. Yürütücüye verilecek PTİ, d. Projenin yürütüleceği kurum/kuruluşa Kurum Hissesi sağlandığı, destek süresi 36 ay olduğu ve programlara ait destek miktarları ile detaylı bilgiler aşağıda yer alan adreslerde yer almakta olduğu, https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/doktora-sonrasi/arastirma-burs-programlari/icerik-2247-a-ulusallider-arastirmacilarprogrami https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/doktora-sonrasi/arastirma-burs-programlari/icerik-2247-d-ulusalgenc-liderlerprogrami Ayrıca bu programlar ile bilimin ve teknolojinin her alanında ülkemiz açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeleri hedefleyen, alanında önemli boşlukları giderebilme ve yeni bir bakış açısı kazandırabilme potansiyeli bulunan bilim insanlarına destek verileceği, sağladıkları destek mekanizmaları açısından öncü olma özelliği bulunan programlara başvuruların 30 Ekim 2023 tarihine kadar açık olacağı ve https://tybs.tubitak.gov.tr/ üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. İpek Ünsal’a Başsağlığı
22.10.2023
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İpek Ünsal’ın annesi, Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ünsal’ın kayınvalidesi, Naciye Akyüz vefat etmiştir. Cenazesi 22 Ekim 2023 pazar günü Kuşadası Hanım Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrası Kuşadası Yeni Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Duyurusu Hakkında
19.10.2023
Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından akademik açıdan başarılı ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2024-2025 akademik yılı için özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızdan sağlanan sayıda Avrupa Koleji’nde burs imkanı sağlanması öngörülmektedir. Burs Başvuruları için gerekli şartlar EK’te sunulan burs duyurusunda yer almakta olup son başvuru tarihi 16 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir. Burs Programına ilişkin duyuru ve ayrıntılı bilgi Başkanlığın internet sitesinde https://www.ab.gov.tr/52731.html yer almaktadır.

Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarının Online Başvuruları Başladı
16.10.2023
Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı kapsamında 16.10.2023 - 20.10.2023 tarihleri arasında 'ONLİNE' olarak başvuru kabulü sağlayacaktır. Anılan tarihler arasında https://toplulukportal.adu.edu.tr/ link'i üzerinden topluluklar portalı sayfasına giriş sağlanıp, topluluk kurma başvurularını tamamlayabilirler.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ayhan Bulut'a Başsağlığı
14.10.2023
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Bulut'un babası Vahit Bulut vefat etmiştir. Cenazesi 15 Ekim 2023 Pazar günü kılınacak öğle namazına müteakip Malatya Şehir Mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Yemekhane Hizmeti Hakkında
12.10.2023
Kampüsteki öğrenci yoğunluğundan dolayı Üniversitemizde 2 yeni yemekhane hizmete açılmıştır. İntörn öğrencilerimiz için Üniversitemiz Hastanesi içerisinde yer alan yemekhane, diğer öğrencilerimiz için Güney kapısı merdivenli yol üzeri eski Eğitim Fakültesi Kantini hizmet verecektir.

TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Webinarı Düzenlenecektir
11.10.2023
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihte TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY webinarı düzenlenecektir. Webinar Adı: TÜBİTAK-WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Temel Unsurları ve Açık Erişim Yayıncılıkta Son Gelişmeler Webinarı = Scope of TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Free Open Access Article Publication Agreement Kayıt linki: https://register.gotowebinar.com/register/1455096321182320478 (katılım için kayıt şart) Tarih: 18 Ekim 2023 Saat: 11:00 (TR Saati) Konuşmacı: Fabio Di Bellow, Customer Training Manager, Wiley Webinar Dili: İngilizce

Elektrik Kesintisi Duyurusu Hakkında
10.10.2023
ADM ELEKTRİK tarafından periyodik sayaç değişimi yapılacağından dolayı Üniversitemiz Merkez Kampüs Alanında 11.10.2023 - 17:00/17:30 saatleri arasında ve Diş Hekimliği Fakültesinde 12.10.2023 - 17:00/17:30 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır.

Academindex Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
06.10.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. Academindex Veritabanı: Academindex; fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında dünyanın farklı coğrafyalarında yayınlanan nitelikli bilimsel dergilerin tarandığı uluslararası bir indeks; yaklaşık 8 bin dergi ve 7 milyondan fazla makalede konu, anahtar kelime, yazar, atıf ve kaynakça araması yapılabilen güncel bir veritabanıdır. Tıp, diş hekimliği, hemşirelik, eczacılık, veterinerlik gibi sağlık alanlarında 1880 dergi ve 2 milyondan fazla makale yer almaktadır. Mühendislik, bilgisayar, teknoloji, matematik, fizik, kimya, biyoloji başta olmak üzere fen bilimleri alanlarında 2126 dergi ve 2 milyondan fazla makale içeren Academindex’te dil, edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, sosyoloji, psikoloji, uluslararası ilişkiler, eğitim, turizm, sanat, arkeoloji, antropoloji, din bilimleri vb. sosyal bilimler alanlarında ise 3907 dergi ve 3 milyondan fazla makale bulunmaktadır. Kullanıcılarına dergi, makale, konu, yazar ve atıf arama seçeneklerinin yanında arama sonucunda tespit edilen makaleler için sistem üzerinden bireysel makale arşivi oluşturma gibi çeşitli kolaylıklar sunulmaktadır. Erişim Adresi: https://academindex.com Erişim Sona Erme Tarihi : 15 Aralık 2023

Öğretim Üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Şençiçek'in Emeklilik Töreni Hk
06.10.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Şençiçek'in 13 Ekim 2023 Cuma günü Saat 20.00'da DSİ Sosyal Tesislerinde (Vali Konağı Arkası) emeklilik yemeği düzenlenecektir. NOT: Yemeğe katılmak isteyen personelimizin isimlerini 11 Ekim 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi İrem Coşkun'a bildirmeleri gerekmektedir. İletişim: E-posta: irem.coskun@adu.edu.tr

Akademisyen Online Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
05.10.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. Akademisyen Online Veritabanı (AOV): Veritabanı, sağlık bilimleri ve tıp başta olmak üzere tüm akademik bilim alanlarında 2500’ü aşan kitap sayısı ve 27.000’i aşan kitap bölümlerinin yer aldığı bir e-kitap platformudur. Veritabanı içeriği tamamen lisanslı olup başka platformlarda yer almamaktadır. Not: Deneme erişimi süresince @adu.edu.tr veya @stu.adu.edu.tr uzantılı e-mail adresleri ile kayıt olup, e-mail aktivasyonu kapsamında kayıtlı e-mail hesabına gelen linki onayladıktan sonra veritabanına giriş yaparak kurum IP adresleri üzerinden sınırsız erişim sağlanmaktadır. Erişim Adresi: https://akademisyenonline.com Erişim Sona Erme Tarihi : 30 Kasım 2023

İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri Ödül Başvuruları Başladı
03.10.2023
Türkiye Kalite Derneği (Kalder) Ankara Şubesi'nin İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri hakkında detaylı bilgilere EK'te yer alan dosyadan ve ayrıca https://www.kalderankara.org/duyurular/ilham-veren-kamu-yonetimi-proje-odulleri-odul-basvurulari-basladi-284 web sitesinden ulaşılabilir.

Kümelenme Destek Programı 4. Çağrı Duyurusu Yayınlandı
03.10.2023
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin, yenilikçiliğinin ve verimliliğinin yükseltilmesi, küresel ihracattan daha fazla pay alınması, ağırlıklı olarak yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesi, nitelikli işgücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüştürülmesi hedefiyle 2012 yılından itibaren yürütülmekte olan Kümelenme Destek Programı kapsamında 4. Çağrıya çıkıldığı ve çağrıya ilişkin bilgilere https://kumelenme.sanayi.gov.tr adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Üniversitemiz Personeline Ücretsiz Psikolojik Yardım Hizmeti Sunulacaktır
03.10.2023
Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Ana Bilim Dalı’nda Klinik Psikoloji doktora eğitimlerini sürdüren psikolog öğrencilerimiz tarafından, Üniversitemiz akademik-idari personeli ve birinci derece yakınlarına (eş, en az 17 yaşını tamamlamış çocuklar ve anne-babalar) bireysel psikoterapi, çift ve aile terapisini içeren ücretsiz psikolojik yardım hizmetleri sunulacaktır. Uygulama kapsamında klinik psikoloji alanında doktora eğitimine devam etmekte olan psikologlar tarafından ücretsiz verilecek olan psikolojik hizmet, sorumlu öğretim üyelerinin (Doç. Dr. Cennet ŞAFAK ÖZTÜRK, Doç. Dr. Mehmet ŞAKİROĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Özge SARIOT ERTÜRK, Dr. Öğr. Üyesi Tolga KÖSKÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde SAYIN KARAKAŞ) danışmanlığında ve gözetiminde sürdürülecektir. Başvuru ve hizmet süreci mesleki gizlilik ilkelerine göre yürütülecektir. Mesaj göndererek talepte bulunan başvuru sahiplerine öncelikle bir başvuru formu gönderilerek şikayetlerinin verilecek hizmete uygun olup olmadığı değerlendirilecektir. Kontenjan durumuna ve değerlendirme sonucuna göre psikolojik yardım sürecine başlayacak kişilere bilgilendirme ve kabul (onay) formu e-posta mesajıyla gönderilecektir. Belirtilen koşullarda ve konularda psikolojik hizmet almak isteyen akademik ve idari personelin taleplerini 30 Kasım 2023 mesai saati bitimine kadar sorumlu öğretim elemanı Klinik Psikolog Dr. Gamze KARADAYI KAYNAK’a (gamze.karadayi@adu.edu.tr) e-posta mesajı göndererek iletmesi gerekmektedir.

Legal Online Veri Tabanı Deneme Erişimine Açıldı
03.10.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. Legal Online Veri Tabanı: Legal Online Veri Tabanı “Online Kütüphane” ve “Legalbank” adı ile iki yapıdan oluşmaktadır. Online kütüphane ile; telif hakları Legal Yayıncılığa ait basılı hukuk kitapları (500 +) ve 14 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (750 +) tüm sayılarının basılı ile birebir aynı görünümlü dijital hallerine online olarak ulaşılabilmektedir. Site Kullanım Klavuzu : https://legalonline.com.tr/klavuz-online-kutuphane.pdf Legalbank ile; içtihata (3.000.000 +) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.) mevzuata (47.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (40.000 +) , tezlere (12.900 + ) dilekçe ve belgelere (3000 +) gerekçelere (400 +) online olarak erişilebilmektedir. Site Kullanım Klavuzu : https://legalonline.com.tr/klavuz-legalbank.pdf Erişim Adresi: https://www.legalonline.com.tr/ Erişim Sona Erme Tarihi : 02 Aralık 2023

CABI Yayınevinin e-Kitap ve Diğer Veritabanları Deneme Erişimine Açıldı
03.10.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanları belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. CABI Ürünleri: CABI, Tarım - Ziraat - Hayvancılık - Veterinerlik - Ormancılık - Beslenme - Tıp ve Çevre ve Uygulamalı Yaşam Bilimleri alanlarında yayın üreten Dünyadaki en önemli yayıncılardan biridir. *CABI e-kitaplar : Ziraat, Uluslararası Gelişme, Hayvan Bilimi ve Veterinerlik, Çevre Bilimleri, İnsan, Gıda ve Beslenme Bilimleri, Bitki Bilimleri ve Bahçecilik, Ormancılık alanlarındaki kitapları içerir. *CABI Leisure Tourism turizmin tüm yönleri için eğitim ve öğretim, seyahat, spor, misafirperverlik, sanat ve eğlence, sürdürülebilirlik, rekreasyon faaliyetleri ve kültürel miras konularında tam metin, haber, bibliyografik bilgi ve özetler sağlar. *CABI Tourism Cases küresel olarak turizm işletmelerinin, projelerinin ve programlarının deneyimlerini ve uzmanlığını sergileyen, büyüyen bir vaka çalışması bankasıdır. Vaka çalışmaları, çalışma, araştırma ve Pratik uygulamayı desteklemek için gerçek hayattan örnekler sunar ve çok önemli raporlar sağlamaktadır. *CABI VetMed Veterinerlik Veritabanı: Veterinerler için en kapsamlı bilgi kaynağıdır *CABI Nutrition and Food Sciences (Beslenme ve Gıda Bilimi): Akademik ve endüstriyel araştırmaları destekleyen gıda zinciri boyunca

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN