Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2023 - Ağustos )
Toplam : 16 Duyuru

Kısmi Zamanlı Başvuru Yapacak Öğrencilerimizin ve Öğrenci Çalıştıracak Birimlerin Dikkatine
28.08.2023
Üniversitemiz birimlerinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde çalıştırılacak Kısmi Zamanlı Öğrenci sayıları ve işin niteliği ilanımız ekinde sunulmuştur. Öğrencilere haftalık 10 saati aşmamak üzere brüt 40,00 TL. saat ücreti ödenecektir. Üniversitemiz Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Yönergesi (https://idari.adu.edu.tr/db/sks/default.asp?idx=31343939 ) uyarınca öğrencilerimizin 25.09.2023-13.10.2023 tarihleri arası OBİS üzerinden başvurularını yapıp çıktılarını imzalayarak çalışmak istedikleri birimlere teslim etmeleri gerekmektedir. İlgili birimlerin de yönergede belirtilen süreçleri tamamlayıp 20.10.2023 tarihine kadar asil ve yedek aday öğrenci isimlerini dairemize ulaştırmaları gerekmektedir. Başvuru Yapacak Öğrencilerde Aranacak Şartlar 1- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kendilerine burs verilmekte olan veya burs alma şartlarını haiz öğrencilere öncelik verilmek suretiyle aşağıda belirtilen şartları taşıyan öğrenciler, yükseköğretim kurumlarında kısmi zamanlı öğrenci olarak geçici işlerde çalıştırılabilir: a) Tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere, çalıştırılacağı yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencisi olmak, b) Disiplin cezası almamış olmak, c) Ölüm aylığı ve nafaka dışında, asgari ücret düzeyinde

Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Güneş Özçolpan'a Başsağlığı
24.08.2023
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Güneş Özçolpan'ın babası Şeref Sözmen vefat etmiştir. Cenazesi 24 Ağustos 2023 Perşembe günü ikindi namazına müteakip Mimar Sinan Mahallesi Emir Sultan Camii'nden kaldırılarak Kızılcaköy Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhume Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE
21.08.2023
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2023-2024 Akademik Yılı Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınav Sonuçları Açıklandı
21.08.2023
2023-2024 Akademik Yılı Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınav Sonuçları Açıklandı. Ek'te yer alan dosyayı indirerek sonuçlara ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Deprem Çalıştayı İçin Öğrenci Başvuruları Alınmaya Başlanmıştır
14.08.2023
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya’nın yürüttüğü TÜBİTAK tarafından desteklenen Depremlere Yönelik Duyarlılık ve Farkındalık Kazanma Çalıştayı' ' için öğrenci başvuruları alınmaya başlanmıştır. 8 farklı üniversiteden alanında uzman 13 akademisyen tarafından eğitim verilecek olan çalıştay, 19-21 Eylül 2023 tarihlerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Deprem çalıştayına katılmak isteyenler öğrenciler, https://forms.gle/BjpWYFP8vdfAysBy8 adresinde yer alan Google-formu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Herhangi bir üniversitede okuyan ön-lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri deprem çalıştayına başvurabileceklerdir. Katılım ücretsizdir. Katılımcıların konaklama, iaşe ve kırtasiye giderleri proje bütçesi tarafından sağlanacaktır. Başvuru süresi 26 Ağustos tarihinde sonlandırılacak ve 30 Ağustos tarihinde sonuçlar https://sites.google.com/adu.edu.tr/deprem/ana-sayfa web siteden yayınlanacaktır.

Covidence Deneme Erişimine Açılmıştır
14.08.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. Covidence : Covidence, dünya çapında yeni dönüşümlere yardımcı olmak için kullanılan bir sosyal girişim platformudur. Sistematiği hızlandırarak yüksek kaliteli bilgiye yönelik bilimsel araştırma iş akışını gözden geçirin. Covidence, tekrarlanan inceleme görevlerinde zamandan tasarruf sağlayarak daha hızlı incelemeye olanak tanır. Covidence ile şunları yapabileceksiniz: * Referansları içe aktarma * Ekran başlıkları ve özetler * Toplu PDF içe aktarma * Tam metin ekranı * Veri ayıklamak için özel formlar oluşturma * Yanlılık tablolarının riskini doldurma * Herhangi bir aşamada Covidence'den ihracat * Başkalarıyla iş birliği yapma Kayıt linki : self-sign-up link introduction video @adu.edu.tr uzantılı mail adreslerinizle giriş yapmanız gerekmektedir. Erişim adresi : https://www.covidence.org/ Erişim Sona Erme Tarihi : 30 Eylül 2023

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ali İhsan Yapıcı'ya Başsağlığı
14.08.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali İhsan Yapıcı’nın babası Abdullah Yapıcı vefat etmiştir. Cenazesi, 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü öğle namazına müteakip İzmir'in Kiraz ilçesi İsabey Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Barış Kara'ya Başsağlığı
13.08.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Kara'nın babası Yavuz Kara vefat etmiştir. Cenazesi, 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Aydın Merkez Bey Camii'nden kaldırılarak İzmir'de defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Personelimiz Ülkü Altındağ'a Başsağlığı
13.08.2023
Üniversitemiz Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ülkü Altındağ'ın babası Güngör Altındağ vefat etmiştir. Cenazesi 13 Ağustos 2023 Pazar günü ikindi namazına müteakip Nazilli Hacı Ethem Camii'nden kaldırılarak Eğriboyun Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Personelimiz Aynur Soylu'ya Başsağlığı
11.08.2023
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi personeli Aynur Soylu'nun annesi 11 Ağustos 2023 tarihinde Tunceli'de vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde ÜNAK 2023 Sempozyumu Düzenlenecektir
09.08.2023
ÜNAK 2023 Sempozyumu, 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde “Yeni Yüzyılda Geleceğin Kütüphaneleri” teması ile Üniversitemiz ev sahipliğinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. ÜNAK 2023 Sempozyumu, ülkemizdeki kütüphanelerin ve bilgi merkezlerinin Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında nasıl gelişeceğine dair fikirleri, deneyimleri ve stratejileri paylaşmak, tartışmak ve keşfetmek, kütüphane profesyonellerinin geleceğe yönelik hazırlık yapmalarını ve kütüphane hizmetlerini geliştirmelerini, ayrıca kütüphane ve bilgi merkezlerinin ülkemizdeki rolünü, eşitlik, erişim ve sürdürülebilirlik, teknoloji ve yeniliklerin kütüphanelerde nasıl kullanıldığını, veri yönetimi ve bilgi erişimindeki güncel gelişmeler vb. gibi konuları ele almayı amaçlanmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren büyük firmalarında stant açacağı etkinlik Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. İlgi duyan araştırmacılarımızı ÜNAK 2023 Sempozyumu’na bekliyoruz. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye https://unak2023.unak.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemiz PDRM Kayıp ve Yas Terapisi Hizmetini Sunmaya Devam Ediyor
09.08.2023
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM), pandemi, deprem ya da başka nedenlerle bir yakınını kaybeden ve kaybının üzerinden en az 6 ay geçmiş olmasına rağmen kaybın acısını ve üzüntüsünü yoğun şekilde yaşayan Üniversitemiz öğrencileri ve personeline yüz yüze Kayıp ve Yas Terapisi Hizmeti sunmaya devam ediyor. Konu ile ilgili destek almak isteyenler Üniversitemiz PDRM’ye başvurabilir.

Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Lisans Programı Başvurusu Onaylanan Adaylar Hk.
07.08.2023
Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Lisans Programı Başvurusu Onaylanan Adayların Listesi Sınava Giriş Belgesi https://basvuru.adu.edu.tr/ internet adresi üzerinden alınacaktır. Her aday sınav sırasında Sınava Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı ve TYT Sonuç Belgesini bulundurmak zorundadır. Aday Listesi Ektedir.

Personelimiz Kevser Efe'ye Başsağlığı
01.08.2023
Üniversitemiz Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Personeli Kevser Efe'nin kayınvalidesi Zehra Efe vefat etmiştir. Cenaze 1 Ağustos 2023 Salı günü öğle namazına müteakip Karpuzlu Abak Köyü'nde defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Üniversitelerarası Enerji Verimliliği (ÜNVER) Yarışması Başvuru Süresinin Uzatılması Hakkında
01.08.2023
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı iş birliği çerçevesinde ulusal enerji verimliliğinin artırılmasını hedefleyerek bu hedefin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan çalışmaların kamuoyuna duyurulması ve teşvik edilmesi amacıyla Üniversitelerarası Enerji Verimliliği (ÜNVER) Yarışması düzenlenmektedir. Son başvuru tarihi 29 Eylül 2023 tarihine kadar uzatılmış olup yarışmaya ilişkin usul ve esaslar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı internet adresinde https://enerji.gov.tr/duyuru-detay?id=20347 linkte yayınlanmıştır.

Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Lisans Programına Başvuracak Adayların Dikkatine
01.08.2023
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınav Kılavuzu yayınlanmıştır. 01.08.2023 tarihi itibariyle başvurular başlamıştır. Sınava başvuracak adayların web sayfamızdaki güncel duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Başvuru yapacak tüm adaylara başarılar dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN