Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2023 - Haziran )
Toplam : 19 Duyuru

Akademik Teşvik İtiraz Süresinin Uzatılması Hakkında
26.06.2023
Akademik teşvik itirazları bayram dolayısıyla gerçekleşen idari izin nedeniyle 3-7 Temmuz arasında 5 gün süresince EBYS üzerinden yapılacaktır.

100.Yıl Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Duyurusu Hakkında
23.06.2023
2023 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından; 100.Yıl Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri olmak üzere dört kategoride ödül verilecektir. Bilim Ödülü: Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilir. Özel Ödül: Bilim Ödülü eş değeri olarak yurt dışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilir. Hizmet Ödülü: Ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmetlerde bulunmuş kişilere verilir. Hizmet Ödülü için hayatta olmayan bilim insanları da aday gösterilebilir. Teşvik Ödülü: Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilir. Başvuru ve Değerlendirme Süreci Teşvik Ödülü’ne adaylar kişisel olarak başvurabilir veya aday gösterilebilirler. Bilim, Özel ve Hizmet Ödüllerine kişisel başvuru yapılamamakta, aday gösterilmek gerekmektedir. 100.Yıl Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine; Geçmişte TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet Ödülü veya TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü almış olanlar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi, Üniversitelerin Senatoları, Bilimsel ve teknolojik alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının en üst karar alma organları, TÜBİTAK Ar-Ge ve

2019 Akademik Teşvik Ödeme Listeleri ve Puanları Hakkında
23.06.2023
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 13.03.2023 tarihli ve 12635 sayılı 17.01.2020 tarih ve 31011 sayılı; Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlük tarihi konusundaki 2020/915 Esas sayılı davada Danıştay 8. Dairesinin vermiş olduğu 14.09.2022 tarih ve 2022/4725 sayılı Kararı ile 17/1/2020 tarihli ve 31011 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 7 nci maddesinde yer alan 'Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer' düzenlemesi ile dava konusu edilen Yönetmelik hükmüyle getirilen kriterlerin geçmişe etkili olarak uygulanacağı ve bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce yapılmış çalışmaların da bu kapsamda değerlendirileceği; bu durumda geçmişe etkili olacak şekilde hukuka aykırı düzenleme yapıldığı ve ilgililerin haklı beklentileri doğrultusunda, bu konuda bir geçiş hükmünün öngörülmesi gerekirken herhangi bir geçiş hükmüne de yer verilmediği anlaşıldığından bahse konu Yönetmelik maddesinin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle söz konusu yönetmelik maddesinin iptal edilmesi sonucunda Yükseköğretim Yürütme Kurulu 15.02.2023 tarihli toplantısında 2019 yılı içerisinde yapılan akademik çalışmalara ilişkin olarak ilgililere başvuru imkanı tanınmasının uygun bulunduğuna karar verildiği bildirildiğinden, söz konusu karar uyarınca; 2019 yılında Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetlere yönelik olarak 2020 yılındaki başvurularında net puanı 30'un altında olduğu için başvuru yapmamış, Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunca yapılan değerlendirme sonucunda nihai akademik

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Esen'e Başsağlığı
22.06.2023
Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Esen'in babası Cemil Esen 21 Haziran 2023 Çarşamba günü vefat etmiştir. Cenazesi, 21 Haziran 2023 tarihinde Muğla'da defnedilmiş olup merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.

Üniversitemizde 6. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi Düzenlenecektir
16.06.2023
Düzenleme ve bilim Kurulu olarak Dağlarından Yağ, Ovalarından Bal Akan Aydın’da yapılacak olan 6. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 19 - 21 EKİM 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi 'nde gerçekleşecektir. Kongremiz Tarım, Çevre ve Sağlık konularını bir bütün içerisinde değerlendirerek yapılan güncel araştırmaları tartışmak ve yeni disiplinler arası çalışmaların ortaya çıkmasında akademisyenleri bir araya getirmek için düzenlenecektir. Detaylı Bilgiler için: https://www.icaeh.net/

Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu Hakkında
15.06.2023
2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Peygamberimiz, İman ve İstikamet başlıklı Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu düzenlenecektir. Söz konusu sempozyumla ilgili ilan metni ve başvuru formu Ek'te gönderilmiş olup tebliğ özetleri son gönderim tarihi 21 Temmuz 2023 Cuma günü olarak belirlenmiştir. Sempozyumla ilgili detaylı bilgiye http://mevlidinebi.diyanet.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Devam Ediyor
15.06.2023
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 31609 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 25 Eylül 2021 tarihli Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Ödül Yönetmeliğinde yer alan hükümler çerçevesinde; “sağlık bilimi ve teknolojileri alanında ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına, üstün hizmette bulunmuş kişiler ve yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış kişilere” her yıl TÜSEB Aziz Sancar Bilim, TÜSEB Hizmet ve TÜSEB Teşvik Ödülleri verilmektedir. Bu yıl yedincisi verilecek olan 2023 TÜSEB Aziz Sancar Bilim, TÜSEB Hizmet ve TÜSEB Teşvik Ödülleri için başvurular 14 Nisan 2023 itibarıyla başvuruya açılmış olup 14 Temmuz 2023 tarihinde saat 17:00’de başvuru sitemi başvuruya kapatılacaktır. Başvuru Adresi: https://tbys.tuseb.gov.tr/#/giris

4-B Sözleşmeli Personel Alım İlanı
12.06.2023
Üniversitemiz birimlerinde çalıştırılmak üzere, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' da yer alan ek 2'nci maddenin (b) fıkrasına göre 2022 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4.maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli personel alınacaktır.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Belgin Bağırlar’a Başsağlığı
09.06.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belgin Bağırlar’ın kayınpederi Mustafa Bağırlar vefat etmiştir. Cenazesi, 10 Haziran 2023 Cumartesi günü ikindi namazına müteakip İzmir Tepecik Merkez Camii’nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuruları Başlamıştır
08.06.2023
Başvuru süreci başlamıştır. Lütfen sitemizde (https://yes.adu.edu.tr/tr/) yer alan duyuruları takip ediniz. Başvuru kılavuzunu dikkatle okuyunuz. Başarılar dileriz.

Uluslararası Yarışma Duyurusu Hakkında
07.06.2023
Çin Derin Uzay Keşif Laboratuvarı'nın ev sahipliğinde, Çin Uzay Vakfı, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Uzay Başkanlığının üyesi olduğu Asya-Pasifik Uzay İş Birliği Örgütü (APSCO) tarafından 24 Nisan 2023 tarihinde düzenlenen Uluslararası Derin Uzay Konferansında Dünya'ya Yakın Asteroid Savunması İçin Uluslararası Yarışma ve İletişim, Navigasyon ve Uzaktan Algılama Queqiao Takım Uyduları Projesi İçin Uluslararası Teklif Yarışması başlıklı iki farklı yarışma duyurusu yapıldı. Sırasıyla 20 Haziran 2023 ve 25 Haziran 2023 tarihli son başvuru tarihli yarışmalara takımlar halinde katılım gerçekleştirilecek olup katılım için ön başvuru yapanlar çevrimiçi modelleme eğitimi verilerek desteklenecektir. Yarışmada bir tema etap ödülü ve bir nihai ödül belirlenmiştir. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve başarı ödülleri tema etapları için verilirken, nihai ödül en iyi başlık ve logo, en iyi tasarım şeması ve en iyi planlama fikri için verilecektir. Yarışmaların kapsamı, katılım şartları gibi daha detaylı bilgilere EK'te yer alan dosyayı indirerek ulaşabilirsiniz.

İlim Yayma Ödülleri 2023 Duyurusu Hakkında
07.06.2023
İlim Yayma Vakfı tarafından ilki 2019 yılında gerçekleştirilen İlim Yayma Ödülleri'nin bu yıl üçüncüsü düzenlenecektir. Ülkemizdeki akademik gelişime katkı sağlamak, ilme adanmış ömürleri onurlandırmak ve yaygın etkisi olan nitelikli ürünleri desteklemek için düzenlenen organizasyonun Son Başvuru Tarihi 14 Temmuz 2023'tür. Ayrıntılı bilgilere https://www.ilimyaymaodulleri.org/ adresinden ulaşılabilir.

Stajyer Alınacaktır
07.06.2023
Moleküler diagnostik sektöründe yüksek teknoloji cihazlarını ve kitlerini üreten Zivak Firması'nda yetiştirilmek üzere Elektronik, Bilgisayar, Kimya, Biyoloji, Genetik bölümlerinde öğrenim gören stajyerler alınacaktır. Not: İlgilenen öğrencilerimizin CV'lerini aşağıda verilmiş olan iletişim adreslerinden WhatsApp veya E-Posta yolu ile iletmeleri gerekmektedir. Zivak Tekhnologies Fabrika Adresi: ASTIM OSB 3. Cad. No: 11 Efeler/AYDIN WhatsApp: +09 533 272 30 77 E-Posta: info@zivak.com Web: https://www.zivak.com/

4-B Sözleşmeli Personel Alım Sonuçlarının İlan Edilmesi Hakkında Duyuru
05.06.2023
Resmi Gazete ile Üniversitemiz Web sayfasında yayımlanan 18.05.2023 tarihli 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adaylara ayrıca tebligat gönderilmeyecektir.

Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Emine Kılıçaslan ve Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan'a Başsağlığı
05.06.2023
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler Ve Medya Yapımcılığı Bölümü Basım Ve Yayım Teknolojileri Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Kılıçaslan'ın babası, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan’ın kayınpederi Bahattin Çakmak vefat etmiştir. Cenazesi Ankara Kızılcahamam'dan kaldırılacaktır. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

PDRM "Sınav Kaygısı” Kitapçığı Yayınladı
05.06.2023
Sınav kaygısının öğrenci performansını olumlu etkileyecek düzeyde olmasının sınav başarısını etkilediği bilinmektedir. Bu öneminden hareketle, sınav kaygısına yönelik öğrencilerimizi desteklemek amacıyla hazırladığımız “Sınav Kaygısı” kitapçığının öğrencilerimize yararlı olması dileğiyle… Kitapçığa Ek'te yer alan dosyayı indirerek ulaşabilirsiniz.

Web of Science Core Collection Webinarı Hakkında
02.06.2023
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihlerde Web of Science webinarı düzenlenecektir. CLARIVATE HAZİRAN AYI WEBİNARI Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 14/06/2023, Çarşamba 14:00 60 dk. Kayıt: https://clarivatesupport.webex.com/weblink/register/rba5dab744310a49030c138f0ccbc6450

2023 Yılı ADÜ Ziraat Fakültesi Kurbanlık Satışları Hakkında (Güncellendi)
02.06.2023
Kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız, hayvanların kulak küpe numarası üzerinden Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Döner Sermaye mutemetliğine 500 TL kapora yatırarak kurbanlığını ayırtabilirler. Ayrılan kurbanlıklarını almaya gelmeyen müşterilerin ödedikleri 500 TL kaporaları iade edilmeyecektir. 2 Haziran 2023 tarihinde ağırlıkları verilen kurbanlıkların bedeli, 22 Haziran 2023 tarihinde tekrar tartılarak ödeme tutarı yeni tartım üzerinden yapılacaktır. Ayrılan hayvanların kalan bedelleri için son ödeme tarihi 23 Haziran 2023 olup Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Veznesine yatırılması gerekmektedir. Bu tarihe kadar bedeli yatırılmayan kurbanlıkların satın almaktan vazgeçilmiş sayılacağından kaporaları iade edilmeyecektir. Ayrıca Fakülte bünyesinde kurban bayramının 1 ve 2. günü kesim hizmeti verilecektir. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler 400 TL karşılığında sıra numarası almaları gerekmektedir. Kurbanlıkları için aşağıdaki linke tıklayınız https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RW4NXi46NV0mZCq-Bq8PxgpzQgEYhU2j/edit?rtpof=true&sd=trueA279; Kurbanlık hayvan ayırmak isteyenler için (Mesai saatleri içinde) iletişim numarası: Tel: 0 256 772 70 22-23 Cep: 0534 059 1009

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özgür Yanardağ'a Başsağlığı
01.06.2023
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özgür Yanardağ'ın babası Yılmaz Yanardağ vefat etmiştir. Cenazesi 1 Haziran 2023 Perşembe günü ikindi namazına müteakip Kırklareli Büyük Camii'den kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN