Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2023 - Nisan )
Toplam : 30 Duyuru

Sürekli İşçi Alım İlanı Sözlü Sınavı Hakkında
28.04.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere yayımlanan sürekli işçi ilanına ilişkin sözlü sınav hakkında duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

Başsağlığı
27.04.2023
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev yapan personelimiz Hüseyin Ayak vefat etmiştir. Cenazesi öğle namazına müteakip İsabeyli Çarşı Camii'nden kaldırılacaktır. Cenazeye katılmak isteyenler için saat: 11:30’da bankamatik kavşağından araç kaldırılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

ADÜ PDRM Çevrimiçi Psikolojik Destek Portalı Başladı
27.04.2023
ADÜ PDRM Çevrimiçi Psikolojik Destek Portalı ADÜZEM VE ADÜ PDRM işbirliğiyle geliştirilmiştir. Pandemi döneminde hazırlıklarına başlanan bu portal aracılığıyla daha çok öğrenciye psikolojik destek sunmak amaçlanmaktadır. Portal, merkez kampüs dışındaki fakülte ve yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz için PDRM hizmetlerini daha ulaşılır hale getirmiştir. Aşağıda hem portal hem de portal kullanımına ilişkin bilgilendirme videosunun linki yer almaktadır. Yararlı olması dileğiyle… Portal linki; https://pdrm.adu.edu.tr/ Portal Kullanım Videosu; https://drive.google.com/file/d/11h4Ge1RpmEMLMO2UlP_xpOm6xBIvfZyI/view

Wiley Yazar Çalıştayı Duyurusu - Makale Yazma ve Yayımlama Adımları Hakkında
26.04.2023
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihte Wiley yazar çalıştayı düzenlenecektir. Wiley Yazar Çalıştayı: Bilimsel yayıncılık süreçlerinin incelenmesi ve yayın yapma adımlarına genel bir bakış Tarih: 11 Mayıs 2023 Saat: 14:00 Kayıt linki: https://register.gotowebinar.com/register/7084849839211897176?source=Invite (katılım için kayıt zorunlu) Webinar Dili: İngilizce İçerik: Yayınlama süreci adımları Açık Erişim ortamı Dergi seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar Makalenin gönderimi Hakem değerlendirmesi nasıl işliyor? Davetli Editörler: Ben Sibbett – Managing Editor- Wiley Jade Burton- Editorial Assistant- Wiley

Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kampları Gerçekleştirilecektir
26.04.2023
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 03 Temmuz-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kamplarına 12-25 yaş aralığında bulunan Dönemi Gençlik Kampları gençlerimiz https://gencizbiz.gsb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden 15 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında müracaat edebilecektir. Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kamplarına katılım tamamen ücretsiz olup gençlerimizin ulaşım, iaşe ve ibate giderleri Bakanlığımızca karşılanacaktır.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nermin Koruklu'ya Başsağlığı
26.04.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nermin Koruklu’nun kayınvalidesi Zuhal Pütün vefat etmiştir. Cenazesi, 26 Nisan 2023 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Kardeşköy Merkez Camii'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Oyuncak Kardeşliği Kampanyası Hakkında
25.04.2023
06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, dünyada yaşanan en büyük afetlerden biri olarak tanımlanan müessir olay akabinde evleri zarar görerek kamplarda yaşamını idame ettirmeye çalışan kişilerin çocuklarının yaşanan bu felaketin etkilerinin, yıkımın yarattığı sıkıntıların bir nebze giderilmesi adına, Aydın Valiliği himayelerinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde ''Oyuncak Kardeşliği Kampanyası'' gerçekleştirilmektedir. Yeni ve kullanılabilir durumdaki oyuncakların toplanmasına mukabil, 20 Haziran 2023 de yapılacak karne törenlerinde dağıtılmak üzere toplanan oyuncakların, 15 Haziran 2023 tarihinde tır ile bölgeye gönderilmesi planlanmaktadır.

2023 Yılı Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları Hakkında
25.04.2023
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı'nın 821.01-2803 sayılı yazısı ile yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle ertelenen 2023 yılı Bölgesel Kariyer Fuarlarının, ilgili ekte yer alan tarihlerde ve illerde düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Ayrıca, üniversitelerde harmanlanmış (hibrit) öğretime devam edilmesi sebebiyle Kariyer Fuarlarının sadece bölge üniversitelerinin değil tüm üniversitelerin öğrenci ve mezunlarına açık olması uygun görülmüştür.

Sürekli İşçi Alım İlanı Noter Kurası Sonuçları Hakkında
19.04.2023
Sürekli işçi alım ilanı noter kurası sonuçlarına ve duyuru metnine ulaşmak için tıklayınız.

Nursing ve Infobase Fizik Tedavi Video Veritabanları Deneme Erişimine Açılmıştır
19.04.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanları belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930/ ) ulaşabilirsiniz. 1) Nursing Core Collection & Current Concepts: Nursing: Core Collection veri tabanı hemşirelik mesleki eğitim videoları içeren bir veri tabanıdır. Bu koleksiyon, yalnızca hemşirelik öğrencilerinin çalışmalarında başarılı olmalarına ve lisans sınavlarını geçmelerine yardımcı olmak için değil, aynı zamanda onları giderek daha karmaşık hale gelen sağlık sistemindeki uzun vadeli iş başarısına hazırlamak için tasarlanmıştır. Medcom-Trainex, Elsevier, Cengage Learning/Concept Media, Classroom Productions, Inc., NEVCO, Wolters Kluwer Health, Institute for Professional Care Education/Medfecta, PESI, Inc. ve diğerleri gibi güvenilir üreticilerin ürünlerini içerir. İçeriğinde neler var? • Hastalıklar, Rahatsızlıklar ve Engeliler • Hemşirelik Vakıfları • Hemşirelik Becerileri • Hasta Bakımı ve Müdahaleler • Hemşirelikte Özel Konular Erişim Adresi: https://fod.infobase.com/PortalPlayLists.aspx?id=276364&level=Subject&sid=1587 Erişim Sona Erme Tarihi: 17.05.2023 2) Infobase Fizik Tedavi Video Veritabanı: Fizyoterapistler ve fizyoterapist asistanları, yaralı hastaların tamamen iyileşmesine ve mümkün olan en kısa sürede normal rutinlerine dönmesine yardımcı olmak için insan vücudunu tam olarak

Sürekli İşçi Alımı Noter Kurası Canlı Yayın
19.04.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde çalıştırılmak üzere ilan edilen sürekli işçi alımı kapsamında yapılan noter kura çekilişine ilişkin canlı yayına erişmek için tıklayınız.

Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı Görevine Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç Atandı
18.04.2023
Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13/a, Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4/a maddeleri gereğince 19.04.2023 tarihinden itibaren Söke İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal İyem ve Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh Kılıç atanmıştır.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Semra Doğruöz'e Başsağlığı
18.04.2023
Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Doğruöz'ün annesi Mukadder Doğruöz vefat etmiştir. Cenazesi 18 Nisan 2023 Salı günü ikindi namazına müteakip Seydişehir Türbe Camii’nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Açıkgöz'ün Emeklilik Töreni Hakkında
17.04.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Açıkgöz’ün emekliliği dolayısıyla 26 Nisan 2023 tarihinde Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu Konferans Salonu’nda saat 14:00’te tören düzenlenecektir. Not: Aynı gün saat 19:00’da düzenlenecek yemeğe katılım için 24 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar Araş. Gör. Dr. Yunus Korkom’a bildirilmesi gerekmektedir. İletişim: 0506 104 33 66 E-posta: yunus.korkom@adu.edu.tr

Personelimiz Bircan Karakaş'a Başsağlığı
17.04.2023
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi personeli Bircan Karakaş'ın babası Mehmet Karakaş vefat etmiştir. Cenazesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Efeler Kozalaklı Köyü Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Personelimiz Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Aydoğan’a Başsağlığı
15.04.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Aydoğan’ın babası vefat etmiştir. Cenazesi 16 Nisan 2023 Pazar günü öğle namazına müteakip Gümüşhane-Torul Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Cebeli Köyü Karaca Mahallesinde aile mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

5. Uluslararası Genç Araştırmacı Kongresi Düzenlenecektir
14.04.2023
Uluslararası Genç Araştırmacı Öğrenci Kongresi’nin beşincisini 01-03 Haziran 2023 tarihleri arasında Antalya Olympos’ta yüz yüze ve çevrimiçi seçenekleriyle gerçekleştirilecektir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin paydaşlığında, IYRSC 2023’e bu yıl ev sahipliği yapılacak kongrede; mevcut durum ve gelişmelerin tartışılacağı; güncel bilgiler ile geleceğe dönük çözüm önerilerinin gençler tarafından ortaya konulmasını amaçlanmaktadır. Kongre, üst üste ikinci kez 'TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Programı' tarafından desteklenmektedir. Kongre adresi: https://iyrsc.mehmetakif.edu.tr/

Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği (ÜNVER-1) Yarışması Düzenlenecektir
14.04.2023
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, ulusal enerji politikalarımız çerçevesinde enerji verimliliğinin artırılmasını hedefleyerek bu hedefin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan çalışmaların kamuoyuna duyurulması ve teşvik edilmesi tüm dünyada olduğu gibi etkin bir politika aracı olarak değerlendirmektedir. Bu anlamda Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği (ÜNVER-1) Yarışması düzenlenecektir. Detaylı bilgiler ilgili ekte yer almaktadır.

Müze Kumbaram Araştırma Fonu Başvuruları Başladı
14.04.2023
Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Müze Kumbaram Araştırma Fonu, her yıl 12 Nisanda başvuruya açılan araştırma fonu hibe programı bu yıl Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında gelecek kumbaram teması ile bilimsel araştırmalarda yüksek lisans ve doktora öğrencilerini desteklemeyi hedeflemektedir. Başvuru Başlama Tarihi: 12 Nisan 2023 Son Başvuru Tarihi: 12 Haziran 2023 Başvuru Linki: http://muzekumbaram.museum/Yarisma/Yarisma/YarismaDetay/2

Personelimiz Halit Doğan'a Başsağlığı
13.04.2023
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi personeli Halit Doğan'ın kayınvalidesi Seher Ethem vefat etmiştir. 14 Nisan 2023 Cuma günü Eski Yeni Camii'nde kılınacak cuma namazına müteakip Kemer Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Musa Gümüş'e Başsağlığı
13.04.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Gümüş'ün annesi Züleyha Gümüş vefat etmiştir. Cenazesi, 13 Nisan 2023 tarihinde Ordu'da defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Web of Science Core Collection Webinarı Hakkında
12.04.2023
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihte Web of Science Core Collection webinarı düzenlenecektir. CLARIVATE MART AYI WEBİNARI Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 14/04/2023, Cuma 14:30 60 dk. Kayıt: https://clarivatesupport.webex.com/weblink/register/r83df0feef0c90011ac449f3c0e5c26c1

Uluslararası Araştırmacı Projeleri (AKAP-GEP-DOSAP)
06.04.2023
Yükseköğretimi nitelik ve nicelik olarak ulusal ve uluslararası standartlara uygun etkin ve etkili olarak planlamak ve yönetmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Uluslararası Araştırmacı Projeleri başlatılmıştır.

Sürekli İşçi Alım İlanı
06.04.2023
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/D maddesi gereğince, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanlığında çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) aracılığıyla ekte yer alan ilan metni çerçevesinde sürekli işçi alımı yapılacaktır.

2023 Verimlilik Proje Ödülleri İçin Başvurular Başladı
05.04.2023
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının düzenlediği Verimlilik 2023 Proje Ödülleri Yarışması'na başvuru süreci başladı. 2014 yılından bu yana düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'na başvurular https://vpo.sanayi.gov.tr/hakkinda internet adresinden 30 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılabilecektir. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgilendirmeler için Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda başlatılan Verimlilik Proje Ödülleri 2023 yılı yarışma sürecine ilişkin, Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Takvimi ile ilgili ayrıntılar; ekteki dosyada yer almış olup söz konusu toplantıya 7 Nisan 2023 tarihinde saat 10.00-11.00 arasında takviminde belirtilen linke tıklayarak katılım sağlanabilecektir.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu'na Başsağlığı
05.04.2023
Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu'nun ağabeyi Mehmet Bozdağlıoğlu vefat etmiştir. Cenazesi 05 Nisan 2023 tarihinde ikindi namazına müteakip Bozdoğan'da defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

WILEY Yayınları İçin “ WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarları Hakkında
05.04.2023
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Wiley yayınevine ait elektronik dergilere erişim 2023-2025 dönemini kapsayacak şekilde “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürülmüştür. Ulusal düzeydeki ilk “Oku ve Yayımla” anlaşması olan söz konusu Wiley Açık Erişim (AE) Anlaşması kapsamında, Türkiye’deki bütün üniversiteler, Wiley yayınevinin yaklaşık 1367 e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. Bununla birlikte, EKUAL Üyesi kurumların yazarlarının, Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publicaition” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır. EKUAL Üyesi Kurum araştırmacılarınca, kapsam içindeki Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır. Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Son beş yıllık verilere bakıldığında, anlaşma kapsamındaki AE makale kotalarının, TR adresli Wiley yayınlarının yarıdan fazlasını karşılayacağı öngörülmektedir. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekmektedir. Anlaşma şartlarına göre kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen yazarın yayını, yazarın istemesi halinde, “ilk gelen sıraya girer” kuralına uygun

EBSCO eBook Academic Collection, Communication Source ve MEDLINE Ultimate Veritabanları Hakkında
04.04.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanları belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. 1) Communication Source: Communication Source, yüksek kaliteli EBSCO veri tabanları, Communication & Mass Media Complete ve Communication Abstracts’ın birleşiminden geliştirilmiş olup, iletişim, radyo, televizyon, sinema, basın, yayın ve ilgili diğer tüm alanlardaki en itibarlı ve güvenilir kaynaklara erişim sağlamaktadır. Hemen hemen hepsi hakemli olmak üzere yüzlerce dergi içeren ve kapsamı 1900’lere kadar uzanan Communication Source, bu disiplinler için hazırlanmış en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Erişim Adresi: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=cms Başlık listesi: https://yoksis.yok.gov.tr/ https://www.ebscohost.com/titleLists/cms-coverage.xls Erişim Sona Erme Tarihi: 01.06.2023 2) EBSCO eBook Academic Collection: Kullanıcı sınırı bulundurmadan 221.905’ten fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Academic Collection hem sayı hem de içerik bakımından son derece kapsamlı bir disiplinler arası tam metin e-kitap veri tabanıdır. İçeriğinde, Satın alma değeri 37 milyon doların üstünde olan 221.905+ disiplinler arası akademik e-kitap, Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press gibi en önemli 180+ üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 89.700’den fazla e-kitap, Elsevier,

2021 Sözleşme Dönemi Erasmus+ (KA131) Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Başvurusu Hk.
03.04.2023
2021 Sözleşme Dönemi Erasmus+ (KA131) Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Duyurusu 03/04/2023 tarihinde başlamıştır. Lütfen başvuru duyurusunu dikkatlice okuyunuz. Başvuru Tarih Aralığı: 03/04/2023 - 24/04/2023 Detaylı bilgi: Başvurularına ilişkin ilan metni: http://www.idari.adu.edu.tr/disiliskiler

2022 Sözleşme Dönemi Erasmus+ (KA131) Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Süreci Başladı
03.04.2023
2022 Sözleşme Dönemi Erasmus+ (KA131) Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Hareketliliği Başvuru Duyurusu 03/04/2023 tarihinde başlamıştır. Lütfen başvuru duyurusunu dikkatlice okuyunuz. Başvuru Tarih Aralığı: 24/04/2023 - 09/05/2023 Detaylı Bilgi: Başvurulara ilişkin ilan metni aşağıdaki linkte yer almaktadır. http://www.idari.adu.edu.tr/disiliskiler/

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN