Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2023 - Mart )
Toplam : 21 Duyuru

Uluslararası Bilişim Tarihi Kongresi Düzenlenecektir
31.03.2023
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde 6-8 Kasım 2023 tarihleri arasında Ankara'da Uluslararası Bilişim Tarihi Kongresi düzenlenecektir. Detaylı bilgi için: https://bilisimtarihikongresi.ttk.gov.tr/

2023 Yılı TÜSEB Değerlendirme Süreçlerinde Görev Alma Hakkında
27.03.2023
2023 yılında TÜSEB’e yapılan Ar-Ge proje önerileri; Panelist, Moderatör, Hakem, Dış Danışman, Değerlendirme Kurulu Üyeleri tarafından değerlendirilecek olup, ilgili mevzuat gereğince panel/toplantı/dosya başına gerekli ödemeler yapılacaktır. TÜSEB değerlendirme süreçlerinde görev almak isteyen akademisyenlerin; davet afişinde ilan dilen 30 bilimsel alan çerçevesinde çalışmalar yapması halinde; kare kodu okutarak çevrim içi forma giriş yapması, devamında TÜSEB Bilgi Yönetim Sistemine (https://tbys.tuseb.gov.tr/#/giris) kayıt olunması gerekmektedir. Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2023

Başsağlığı
26.03.2023
Üniversitemiz Hastanesinde görev yapan Ortopedi Sekreteri Çoşkun Çelik ve Anestezi Sekreteri İbrahim Eryılmaz kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Ebediyete irtihal eden Çelik ve Eryılmaz’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm sevenlerine Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ailesi olarak başsağlığı ve sabırlar dileriz.

2023-B-01 Kodlu B Grubu Ar-Ge Proje Çağrısı Hakkında
24.03.2023
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığınca 2023-B-01 kodlu B Grubu Ar-Ge Proje çağrısı başvuru süreci başlamıştır. Son Başvuru Tarihi: 17 Mayıs 2023 Detaylı Bilgi ve Başvuru Linki için: https://tbys.tuseb.gov.tr/#/aktifcagrilistesidispanel

Drama Online Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
23.03.2023
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930 ) ulaşabilirsiniz. Drama Online: Drama Online, 1.400'den fazla oyun yazarından 4.500'den fazla oyun metni, 400'den fazla sesli oyun, 420 saatlik video ve önde gelen tiyatro yayıncıları ve şirketlerinden 500 bilimsel kitap içeren, eksiksiz bir multimedya tiyatro deneyimi sunan ve hızla büyüyen bir çalışma kaynağıdır. Eşsiz Oyun Araçları özelliği, yakın çalışma veya performans için oyunlarla etkileşime geçmenin yeni yollarını sunan Karakter Izgaraları, Sözcükler ve Konuşma grafikleri ve Kitapları içerir. Video içeriği, Etkileşimli Transkript Oynatıcı ve yeni Video Kırpma işlevi tarafından desteklenir. Destandan monoloğa; tek kişilik oyunlara; komediden trajediye; tarihten günümüze; ve son derece politik olandan son derece kişisel olana kadar keşfedilecek çok şey vardır. * Tanıtım videosu: https://youtu.be/JbBxNUvpcko * Görüşler: https://www.dramaonlinelibrary.com/testimonials * Vaka çalışmaları: https://www.dramaonlinelibrary.com/case-studies Erişim: https://www.dramaonlinelibrary.com/ Erişim Sona Erme Tarihi: 17 Nisan 2023

Web of Science Core Collection Webinarı Hakkında
23.03.2023
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihlerde Web of Science webinarı düzenlenecektir. CLARIVATE MART AYI WEBİNARI Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 29/03/2023, Çarşamba 14:00 60 dk. https://clarivatesupport.webex.com/weblink/register/r34886fd6ee11b3d9b134823e33d038f7

Banka Promosyonu Hakkında
21.03.2023
Üniversitemize bağlı birimler için 4 yıl süre ile düzenlenen banka promosyon ihalesi sonucu kararlaştırılan promosyon, personelimizin banka hesaplarına yatırılmıştır. Banka promosyonu henüz hesaplarına aktarılmamış olan personelimizin genel.sekreterlik@adu.edu.tr adresine e-posta yoluyla başvuruda bulunması rica olunur.

PDRM Tarafından Öğrencilere Yönelik Afet Bilgilendirme ile Kendine Yardım Kitapçıkları Hazırlandı
20.03.2023
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM) tarafından doğal afetlerin yaşandığı bu dönemde öğrencilerimize yönelik psikososyal anlamda yardımcı olmasının hedeflendiği Afet Bilgilendirme Kitapçığı ile Kendine Yardım Kitapçığı hazırlandı.

Personelimiz Mehtap Kaplan Özsezgin'e Başsağlığı
20.03.2023
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Sekreteri Mehtap Kaplan Özsezgin’in annesi Hacı Sevim Kaplan vefat etmiştir. Cenazesi 20 Mart 2023 tarihinde ikindi namazına müteakip Mimar Sinan Mah. Emir Sultan Camii'nden kaldırılarak Kemer Mezarlığı'na defnedilecektir. Cenazeye katılmak isteyenler için Saat:16.00’da bankamatik kavşağından araç kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarları Hakkında
17.03.2023
TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarları TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Wiley yayınevine ait elektronik dergilere erişim 2023-2025 dönemini kapsayacak şekilde “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürülmüştür. Ulusal düzeydeki ilk “Oku ve Yayımla” anlaşması olan söz konusu Wiley Açık Erişim (AE) Anlaşması kapsamında, Türkiye’deki bütün üniversiteler, Wiley yayınevinin yaklaşık 1367 e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. Bununla birlikte, EKUAL Üyesi kurumların yazarlarının, Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publicaition” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır. EKUAL Üyesi Kurum araştırmacılarınca, kapsam içindeki Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır. Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Son beş yıllık verilere bakıldığında, anlaşma kapsamındaki AE makale kotalarının, TR adresli Wiley yayınlarının yarıdan fazlasını karşılayacağı öngörülmektedir. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekmektedir. Anlaşma şartlarına göre kurumlar için bir “AE makale

Genç İyilik Ideathonu Konulu Fikir Yarışması Düzenlenecektir
17.03.2023
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ilimizde etkili olan deprem afeti sonrasında ortaya çıkan ihtiyaç ve iyileştirme alanlarına yönelik çözümler konusunda gençlerin gözlemledikleri sorunları, kendi bakış açıları ile ifade etmeleri ve sorunlara yönelik çözüm önerilerini sunmaları amacıyla Genç İyilik Ideathonu konulu fikir yarışması düzenlenmektedir. Genç Ideathon'a 18-25 yaş aralığındaki gençler; iki-beş kişilik takımlar halinde başvuru yapabilecek olup seçilen fikirler uygulamaya koyulacaktır. Başvuru Tarihi: 01-20 Mart 2023 Yarışmaya ilişkin detaylar https://gencideathon.gsb.gov.tr/ adresinden alınmaktadır.

Personelimiz Hatice Yurtsev'e Başsağlığı
16.03.2023
Üniversitemiz ADÜSEM Şube Müdürü Hatice Yurtsev'in annesi İsmihan Çakırlı vefat etmiştir. Cenazesi 16 Mart 2023 tarihinde ikindi namazına müteakip Mevlana Camiisi'nden kaldırılarak Kemer Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Öğrencilerimiz İçin Psiko-Sosyal Tarama Araştırması
16.03.2023
Öğrencilerimizin psiko-sosyal gelişimlerini değerlendirmek amacıyla ADÜ PDRM tarafından bilimsel bir araştırma hazırlanmıştır. Araştırmaya katılım, eğitim öğretim sürecinde öğrencilerimizin ihtiyaçları dikkate alınarak yapılandırılması açısından önem taşımaktadır. ARAŞTIRMAYA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

2023 Öncelikli Ar-Ge Çağrıları Başvuruları Başladı
15.03.2023
2023 yılında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı tarafından Öncelikli Ar-Ge Çağrıları kapsamında; Yapay Zeka Tabanlı Protez Geliştirme Çağrısı, Myoelektrik Kontrollü Aktif Üst Uzuv Protez Geliştirme Çağrısı ve Biyonik El Protezi Geliştirme Çağrıları olmak üzere 3 adet yeni proje çağrısı yayınlanmıştır. Proje çağrılarıyla ilgili detaylı bilgiye https://tbys.tuseb.gov.tr/#/aktifcagrilistesidispanel adresinden ulaşabilir, sorularınızı basvuru@tuseb.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Münferit Kısmi Zamanlı İş Başvurusu Başlamıştır
14.03.2023
Üniversitemizde 2022-2023 Bahar Döneminde (Yüz Yüze Eğitim) çalıştırılacak Kısmi Zamanlı Öğrenci sayıları ve işin niteliği ilanımız ekinde sunulmuştur.

Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Özlem Tütüncüler Bircan ve Dr. Öğr. Üyesi Kamil Bircan'a Başsağlığı
13.03.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tütüncüler Bircan'ın babası, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Söke MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Bircan'ın kayınpederi Çetin Tütüncüler vefat etmiştir. Cenazesi 13 Mart 2023 Pazartesi günü Bursa'ya nakledilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Bülent Sarper Ağır'a Başsağlığı
10.03.2023
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Sarper Ağır'ın babası, Mustafa Ağır vefat etmiştir. Cenazesi 11 Mart 2023 Cumartesi günü Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Menemen Çavuşköy mezarlığında defnedilecektir. Merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Başsağlığı
06.03.2023
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Nural Erol'un babası Nihat Erol vefat etmiştir. Cenazesi Yavuz Sultan Selim Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Kızılcaköy Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Ulusal Staj Programı Başvuruları Devam Ediyor
03.03.2023
Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle #UlusalStajProgramı yeni başvurulara ve şehir tercihi güncellemelerine açıldı. Başvuruda bulunamayan veya başvurusunu yarım bırakan öğrenciler yeni başvuru yapabilecek; başvurusunu tamamlayan adaylarımız ise il/ilçe tercihlerini 2 Mart - 13 Mart 2023 tarihleri arasında https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirebilecektir.

4-B Sözleşmeli Personel Alım Sonuçlarının İlan Edilmesi Hakkında Duyuru (13.02.2023 tarihli ilan)
01.03.2023
Resmi Gazete ile Üniversitemiz internet sayfasında yayımlanan 13.02.2023 tarihli 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

UpToDate - Elsevier ClinicalKey Online Kullanıcı Eğitimleri Hakkında
01.03.2023
Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihlerde ClinicalKey ve UpToDate online kullanıcı eğitimleri düzenlenecektir. Eğitimlere Kayıt İçin: 2 Mart Perşembe 12:30 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEpc-qhqz0vGN0YnnTLZS7UZVLiPG6eG5R1 9 Mart Perşembe 12:30 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwkfuqhqDssHdG4N-1aYIqTigRiNnrMj-JM 16 Mart Perşembe 12:30 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAud--sqDkuGdYNSbsVfNDO5PYHiTFtFBHV 23 Mart Perşembe 12:30 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEkfu2opzMvHtZzwULiGsJYnLBJHcPSiDwy 30 Mart Perşembe 12:30 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAkcuCpqjIrHtKaUgwYEfAufGkWJLh76lwx/ UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında,7400’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.300’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayali bir klinik karar destek sistemidir. UpToDate;

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN