Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Aralık )
Toplam : 29 Duyuru

Öğretim Elemanı ve Sözleşmeli Personel Alım İlanı
31.12.2022
31.12.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretim Elemanı Alım ilanımız ile Üniversitemizin çeşitli birimlerine Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi temini yapılacaktır.

Öğretim Üyesi Alım İlanı
31.12.2022
31.12.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilanımız ile Üniversitemizin çeşitli birimlerine Öğretim Üyesi temini yapılacaktır.

Başsağlığı
30.12.2022
Üniversitemiz Hastanesi Personeli Necati Uysal’ın kayınpederi Cumhur Akman vefat etmiştir. Cenazesi Cumartesi günü 31.12.2022 saat 11.00 de Bozdoğan Çarşı Camii'nde kalınacak cenaze namazından sonra Bozdoğan Belediye Mezarlığında defnedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Başsağlığı
29.12.2022
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Soner Nesipoğulları'nın annesi vefat etmiştir. Cenazesi 30 Aralık 2022 Cuma namazına müteakip Ayko Camii'nden kaldırılacaktır. Cenaze için saat 12.00'de Rektörlük personel girişi önünden araç hareket edecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme 4. Psikoloji Bölümü Öğrencileri Proje Sergisi Düzenlenecektir
28.12.2022
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Çocuk İstismarı ve İhmali dersi kapsamında ‘Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme’ başlıklı bir sergi düzenlenecektir. Sergi, çocuk istismarı ve ihmali konusunda farkındalık oluşturarak, çocuğa yönelik kötü muamelenin önlenmesini hedefleyen projeler, konuyla ilgili röportajlar, animasyon filmleri, kutu oyunları, ürün ambalaj tasarımları gibi çalışmaları kapsamaktadır. Sergi kapsamındaki projeleri yakından ve ayrıntılı olarak aktarmak üzere sizi “Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme 4. Psikoloji Bölümü Öğrencileri Proje Sergisi”'ne davet ediyoruz. Yer: İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi A Blok Giriş Katı Tarih: 4 Ocak 2023 Çarşamba Saat: 10.30 - 15.30

Seramik Sanatını Öğreniyorum Atölyesi Başlıyor
26.12.2022
Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projesi tarafından desteklenen (ATMYO20001) İŞ'TE BENİM ATÖLYEM Projesi kapsamı kapsamında öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, ruhsal, zihinsel, akademik, milli, manevi, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli atölye faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu atölyelerden ikincisi olan Seramik Sanatını Öğreniyorum Eğitimi 29 Aralık 2022 tarihinde Saat 13.00’da ADÜ Atça Kampüsü İş’te Benim Atölyem Salonunda gerçekleştirilecektir. Seramik Eğitimi Atölyeleri toplam 5 seri olarak planlanmıştır. Eğitimlerin birinci serisi olan Seramik Sanatını Öğreniyorum kapsamında malzeme bilgisi ve kullanım teknikleri hakkında kısa bir bilgi verilmesinin ardından uygulama çalışmasına geçilecektir. Eğitim oturumu 8 kişiyle sınırlıdır ve toplam 2 saattir. Eğitime Üniversitemiz öğrencileri, öğretim elemanları ve idari personeller katılabilir. Eğitime başvurular www.istebenimatolyem.com adresinden alınmaktadır. Katılımcıların ilanı @istebenimatolyem adlı instagram sayfasından duyurulacaktır. Seramik Sanatını Öğreniyorum eğitiminin ileri seviyelerine ve serilerine yalnızca gönüllü mentörler katılabilecektir. Yer: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atça Kampüsü 2. Kat - İşte Benim Atölyem Salonu Zaman: 29 Aralık 2022 - Saat: 13.00 Not: Katılımcılar en geç saat 12.30'da Atölye Salonunda bulunmalıdır. AYRINTILI BİLGİ ALMAK İÇİN: info@istebenimatolyem.com Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Akan YANIK

Başsağlığı
21.12.2022
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş'ın annesi Ayşe Bölükbaş vefat etmiştir. Cenazesi 21.12.2022 tarihinde öğle namazına müteakip Gaziantep asri mezarlığında defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özsoy'un Emeklilik Yemeği Hakkında
20.12.2022
Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özsoy’un 23 Aralık 2022 Cuma günü emeklilik yemeği düzenlenecektir. Tarih : 23 Aralık 2022 Cuma Saat : 19:30 Yer : DSİ Sosyal Tesisleri (Vali Konağı arkası) NOT: Yemeğe katılmak isteyen personelimizin isimlerini 22 Aralık 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi İrem Coşkun’a bildirmeleri gerekmektedir. İletişim Bilgileri: irem.coskun@adu.edu.tr

Akademik, İdari Personel ve Üniversite Yaşam Memnuniyet Anketi Hakkında
20.12.2022
Akademik Personel Memnuniyet Anketi Bu anket üniversiteye ilişkin memnuniyet durumunuzun saptanması amacıyla hazırlanmıştır. Anket dokuz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel bilgilere; ikinci bölümde yönetim ve idari işlere, üçüncü bölümde idari birimlere, dördüncü bölümde kampüsünüzün fiziki koşulları ve çevre düzenlemesine, beşinci bölümde araştırma faaliyetlerine, altıncı bölümde üniversitenizde sağlanan imkanlara, yedinci bölümde toplumsal katkıya, sekizinci üniversiteye aidiyet duygusuna ve son bölümde de genel memnuniyet düzeyinize ilişkin sorular yer almaktadır. Lütfen her sorunun karşısında yer alan seçeneklerden (1-Hiç Memnun Değilim, 2-Memnun Değilim, 3-Orta Derecede Memnunum, 4-Memnunum, 5-Çok Memnunum) size uygun olanı işaretleyiniz. Ankete katılmak için: https://forms.gle/VBJYSnDqUmWv8cas7 İdari Personel Memnuniyet Anketi Bu anket üniversiteye ilişkin memnuniyet durumunuzun saptanması amacıyla hazırlanmıştır. Anket dokuz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel bilgilere; ikinci bölümde yönetim ve idari işlere, üçüncü bölümde idari birimlere, dördüncü bölümde kampüsünüzün fiziki koşulları ve çevre düzenlemesine, beşinci bölümde üniversitenizde sağlanan imkanlara, altıncı bölümde toplumsal katkıya, yedinci bölümde uzaktan eğitim sürecine, sekizinci bölümde üniversiteye aidiyet duygusuna ve son bölümde de genel memnuniyet düzeyinize ilişkin sorular yer almaktadır. Lütfen her sorunun karşısında yer alan seçeneklerden (0- Madde Benimle İlgili Değil, 1-Hiç Memnun Değilim, 2-Memnun Değilim, 3-Orta Derecede Memnunum, 4-Memnunum, 5-Çok Memnunum)

Başsağlığı
16.12.2022
Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Hümeyra Özdoğan'ın annesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Mürsel Özdoğan'ın kayınvalidesi vefat etmiştir. Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Bey Camii'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

JoVE Veritabanı Erişime Açılmıştır
14.12.2022
2006 yılında yayın hayatına başlayan, makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk hakemli video veri tabanı JoVE (Journal of Visualized Experiments)’nin tüm koleksiyonları üniversitemiz IP aralıkları üzerinden erişime açılmıştır. Erişim Adresi: https://www.jove.com JoVE HAKKINDA JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.3) sahip olan tek video veri tabanıdır. An itibariyle, JoVE içerisinde 16.000’den fazla video makale mevcut olup her ay 150 yeni video eklenmektedir. Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNAS ve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir. İçeriklerin görsel – işitsel olarak kullanıcıya sunulması, yazılı metinde atlanabilecek noktaların daha iyi ve daha kolay anlaşılabilmesine olanak tanımakta ve kullanıcılara vakit kazandırmaktadır.

Şehir Sağlığı Günleri Etkinlikleri Gerçekleşecektir
14.12.2022
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Şehir Sağlığını Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞESAM) işbirliğiyle düzenlenen Şehir Sağlığı Günleri etkinliği online olarak gerçekleştirilecektir. Etkinlik programıyla ilgili detaylar ekteki dosyada mevcuttur.

"Sayısal Kitap" Türkçe Kitap Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
14.12.2022
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanları belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Sayısal Kitap: İçeriğinde; Atatürk'ün Bütün Eserleri koleksiyonu, Abaküs, Alef, Alis, Ankara Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat, Bilgi Yayınevi, Bilim ve Gelecek, Bulut, Ceres, Edebi Şeyler, Edisyon Kitap, Ege, Evrensel, Galeri Nev, Gerlach Press, Gita, Günışığı, Homer, İş Bankası, Kafe Kültür, Kaynak, Kelime, Kırmızı Kedi, KodLab, Literatür, Lena and Mama, Logos, Maya, Mylos Yayın, Nika, Nesin Yayınevi, N.Erbakan Üniv., Notos, Optimist, Öteki, Ötüken, Pusula, Redhouse Yayınevi, Sadberk Hanım Müzesi, Sis, Sıfır Bir, Sosyal Araştırmalar Vakfı, Tarih Vakfı,Tekir, Tudem, Varlık, Yapı Kredi, Yordam, Zoe gibi seçkin yayınevlerinin elektronik kitapları bulunmaktadır. 221B Polisiye, Anlatıcı, Bilim ve Ütopya, Episode Yerli, Episode Yabancı, HR İnsan Kaynakları, tüm sayılarıyla Notos Dergisi, Öykü Gazetesi, Plak Mecmuası, Sözcükler Edebiyat Dergisi, Toplumsal Tarih Dergisi, Varlık Dergisi, Yapı Kredi 'nin Cogito ve Kitap-lık dergileri de platformumuzda yer almaktadır. SAYISAL KİTAP platformundaki kitaplara herhangi bir bilgisayar veya mobil cihaz üzerindeki web görüntüleyici ile ulaşabilir, sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile istediği kitabı bulabilir ve ücretsiz olarak okuyabilir. Kullanıcılar dilerlerse,

Primal Pictures 3 Boyutlu Anatomi Atlası Deneme Erişimine Açılmıştır
13.12.2022
Aşağıda bilgisi bulunan online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Primal Pictures: İçeriğinde İnsan anatomisi ile ilgili 400,000’den fazla görüntü, tamamı multimedya üzerine kurulmuş kas yapısı ve işleyişi, biyomekanikler, cerrahi müdahaleler ve fizyolojik süreçlerle ilgili animasyonlar, MR görüntüleri 6,500’den fazla 3 boyutlu anatomik yapı bulunmaktadır. 3 Boyutlu Anatomi Atlası Primal Pictures dünyadaki en kapsamlı ve Peer-Review’dan geçmiş tek anatomi veri tabanıdır. Diseases and Conditions modülü ile içeriğe hastalıklar, tanı ve tedavi yöntemleri de eklenerek zenginleştirilmiştir. Öğrencilerin anatomi bilgisini test etmelerine ve öğrenme sürecine destek vermek amacıyla oluşturulan PALMS (Perceptual and Adaptive Learning Modules) modülü ile eğitim-öğretim sürecinin kalitesinin arttırılmasına yardımcı olunmaktadır. Erişim: http://anatomy.tv/ Erişim Sona Erme Tarihi : 12 Ocak 2023

Voleybol Bölgesel Lig Müsabakaları Kadın-Erkek Fikstür Listeleri Açıklandı
12.12.2022
Üniversiteler arası Voleybol Bölgesel Lig Müsabakaları kapsamında Kadın-Erkek Fikstür listeleri açıklanmıştır.

Başsağlığı
11.12.2022
Üniversitemiz Tıp Fakültesi personeli Oktay Pasha'nın erkek kardeşi vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) Katılımcı Araştırmacı 2022 Yılı 3. Çağrısı Açıldı
09.12.2022
Yurt içinde ya da yurt dışında doktorasını tamamlamış veya yurt içinde bir doktora programına kayıtlı yerli veya yabancı genç araştırmacıların TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsünün (TBAE) Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji alanlarında araştırma faaliyetlerine “Katılımcı Araştırmacı” olarak katılımı desteklenecektir. Katılımcı Araştırmacı herhangi bir yerde ücret karşılığı çalışmıyor ise destek miktarı; doktorasını tamamlamış olanlar için aylık 10.000 TL , doktora öğrencileri için aylık 7.500 TL ; Katılımcı Araştırmacı herhangi bir yerde ücretli çalışıyor ise destek miktarı; doktorasını tamamlamış olanlar için aylık 2.925 TL , doktora öğrencileri için aylık 2.250 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca Katılımcı Araştırmacılar TBAE’nin Yemek ve Ulaşım hizmetlerinden yararlanabilecektir. Söz konusu katılım TBAE’nin araştırma alanları; Evren Bilimi, Kuantum Bilimi, Hesaplamalı Bilim, Uygulamalı Matematik, Matematiksel Fizik ve Parçacık Fiziği temelinde gerçekleşecektir. Bu katılıma ilişkin ilke ve kurallar Katılımcı Araştırmacı Çağrı Duyurusu ile belirlenmiştir. Web Sitesi: https://tbae.tubitak.gov.tr/tr/haber/tubitak-tbae-katilimci-arastirmaci-2022-yili-3- cagrisi-acildi

TEKNOFEST Girişim Programı 2. Dönem Başvuruları Başladı
09.12.2022
T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 yıllarında TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılarak finale kalan üniversite ve üzeri seviyedeki takım veya takım üyelerine özel TEKNOFEST Girişim Programı düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilk defa 2022 yılında hayata geçirdiğimiz TEKNOFEST Girişim Programı 1. Döneminde 5 Hızlandırma, 20 Ön Kuluçka olmak üzere toplam 25 Girişime 3 Milyon TL; hibe desteği sağlandı. Programın 2. Döneminde Ön Kuluçka seviyesindeki ekiplere 150.000 TL; , Hızlandırma seviyesindeki ekiplere 300.000 TL; olmak üzere toplamda ise 5 milyondan fazla maddi destek sağlanacaktır. Seçilen ekiplere maddi desteğin yanı sıra girişimcilik eğitimlerinden alanında uzman ve yönetici mentor görüşmelerine, ofis ve patent desteğinden yatırımcı ve iş birliği görüşmelerine kadar 11 farklı imkân sağlanmaktadır. 1- Ön Kuluçka TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan takım veya takım üyelerine girişimciliğin özendirilmesini, geliştirdikleri TEKNOFEST projesi veya farklı projelerini uluslararası rekabet gücüne sahip, inovasyon odaklı, teknoloji düzeyi yüksek, ticari değeri doğrulanmış, pazarlanabilen ürün ya da hizmete dönüştürebilen girişimlerin kurulması amaçlamaktadır. Programa seçilen süreci başarı ile tamamlayan ekiplere 150.000 TL maddi destek sağlanacaktır. Başvuru Linki: https://www.t3kys.com/tr/accounts/login/?next=/tr/program/apply/3186/0/0

İletişim Başkanlığı Tarafından "Türkiye Ulus Markalama Forumu" Gerçekleştirilecektir
09.12.2022
İletişim Başkanlığınca bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “Türkiye Ulus Markalama Forumu”, 16-17 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecektir. Forumda, ulus markalamada global ve güncel yaklaşımlar, Türkiye İletişim Modeli ekseninde Türkiye ulus markalama çalışmaları tüm yönleriyle ele alınacaktır. Kültürel miras, uluslararası organizasyon ve fuarlar, kent markalama, gastrodiplomasi, inovasyon, teknoloji, çevre, iklim, turizm ve sürdürülebilirlik alanları başta olmak üzere ulus marka inşasına ilişkin konu başlıklarının değerlendirileceği Türkiye Ulus Markalama Forumu'na katılmak isteyen personellerin (yol ve konaklama masraflarını kendisi veya bağlı olduğu kurum tarafından karşılanmak kaydıyla) https://www.turkiyebrandforum.com/ adresinde yer alan kayıt formunu doldurması gerekmektedir.

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı Başvuru Kayıtları Başladı
09.12.2022
“Yetenek Her Yerde” temasıyla, 2019 yılında yola çıkan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir. Her bölgede gerçekleştirilen bu etkinliklerden biri olan “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı” Üniversitemizin paydaşlığı ile Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 24-25 Şubat 2023 tarihlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Öğrenci ve mezunlar etkinliğe geldiklerinde firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabileceklerdir. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecektir. Ege Bölgesi’ndeki 16 farklı üniversitenin öğrencilerinin/mezunlarının katılımına açık olacak bu organizasyonda; İş fırsatı yakalamak isteyen öğrenciler ve mezunlar, staj imkanı arayan ara sınıf öğrencileri, kariyer hedeflerini farklılaştırmak ve geliştirmek isteyen ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar katılım göstereceklerdir. Öğrencilerimiz https://www.yetenekkapisi.org/ platformuna kayıt olmalı ve platform üzerinden EGEKAF 23’e başvuru yapmalıdır.

Üniversitemiz Birimlerinde Kısmi Zamanlı Olarak Çalışacak Öğrencilerin Başvuru Tarihleri Açıklandı
09.12.2022
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı olarak çalışacak öğrencilerimizin başvuru tarihleri açıklanmıştır. Öğrenciler çalışacak oldukları birimler için belirlenen tarihlerde evraklarıyla birlikte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na başvurmalıdırlar. İşlem yaptırmadan kesinlikle çalışmaya başlamamaları gerekmektedir. KISMİ ZAMANLI İŞE BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEYECEKLERİ YOL VE RANDEVU ZAMANLARI http://www.idari.adu.edu.tr/db/sks/default.asp?idx=343032 linkine giriş yapılarak — Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Sözleşmesi Formu indirilecek ve öğrenci tarafından doldurulacak. Formda sadece Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Sözleşmesinin 4. ve 5. bölümler boş bırakılacak ve SKS Daire Başkanlığı tarafından doldurulacaktır. Daha sonrasında belirtilen randevu gününde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yukarıda belirtilen evraklar ile müracaatlarını aşağıda belirtilen randevu günü ve saatinde yapacaklardır. Öğrencinin Başvuru için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına gelirken getirmesi gereken evraklar: - e-devlet SGK müstehaklık sorgu çıktısı (SPAS) - Nüfus cüzdan fotokopisi - Öğrenci kimlik fotokopisi - Ziraat Bankası Iban numarası (Aydın Merkez Şb.) - Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Sözleşmesi NOT: Randevu tarihinde ve saatinde dersi olan öğrenciler uygun oldukları saatlerde gelebilirler. Randevu tarihleri ve saatleri ekteki dosyada yer almaktadır.

Yapı Kredi Fiziksel Kartları ile E-Kampüs Turnikelerinden Geçiş Hakkında
09.12.2022
Üniversite yemekhanelerinde QR Kod ödeme ile geçiş yapılmasını sağlayan E-Kampüs projesi dahilinde bugün itibariyle Yapı Kredi fiziksel kartları (temassız kredi kartları ve temassız banka kartları) ile de turnikelerden geçiş yapılması uygun hale gelmiştir. Kullanıcıların temassız kart ile geçiş özelliğini de kullanabilmeleri için kendilerine yeni kart basımı yapılması gerekmektedir. 2 farklı yöntem ile kart basımı talep edebilir, ellerine ulaşacak yeni kartları ile turnikelerden geçiş yapabileceklerdir: Personel ve öğrencilerimiz mevcut bir kartını yenileyerek turnikelerden geçiş yapmak istiyorsa; Yapı Kredi Çağrı Merkezini arayarak kartını yeniletmek istediğini belirtebilir. Kullanıcılar turnikelerden geçiş özelliği olan yeni bir kart almak istiyorsa; Yapı Kredi kanalları (Yapı Kredi Mobil Bankacılık, World Mobil, Yapı Kredi İnternet Bankacılığı, ve şubeleri) aracılığıyla yeni kredi kartı ya da yeni banka kartı talebinde bulunabilir. Kullanıcıların fiziksel kartlarını turnikelerde kullanabilmeleri için E-Kampüs aktivasyonu yapmaları ve ilgili kartlarını E-Kampüs ödeme aracı olarak tanımlamaları gerekmektedir. Bu tanımlama Yapı Kredi Mobil ve World Mobil uygulamalarında PAY menüsünde yer alan E-Kampüs Aktivasyonu alanından yapılabilmektedir.

Başsağlığı
08.12.2022
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Mehmet ÜSTEK'in babası vefat etmiştir. Cenazesi, 8 Aralık 2022 tarihinde (bugün) öğle namazına müteakip Emir Sultan Camii'nden kaldırılacaktır. Cenaze için saat 12.30'da Rektörlük personel girişi önünden araç hareket edecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

PDRM Seminerleri Gerçekleştirilecektir
07.12.2022
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (PDRM) düzenlediği seminerler 2022-2023 Güz Dönemi boyunca devam edecek olup tüm öğrencilerimiz davetlidir.

GEKA 2022 Yılı Mali Destek Programları Hakkında
07.12.2022
2022 Yılı İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği Programı ile 2022 Yılı Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek Programı, 28/11/2022 tarihi itibarıyla Ajansımız tarafından ilan edilmiştir. 2022 Yılı İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği Programı kapsamında Güney Ege bölgesinde makine, gıda, tekstil ve giyim imalatı sektörlerinde dijital teknolojilerin yaygınlaştırılarak verimliliğin artırılması amacıyla KOBİ’lere 20 Milyon TL kaynak (kredi) kullandırılması planlanmaktadır. 2022 Yılı Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek Programı kapsamında ise Güney Ege bölgesinde gençler tarafından teknoloji ve yaratıcılık temelli yeni girişimlerin kurulması ve genç istihdamının artırılmasına yönelik yenilikçi girişimlere toplam 2 Milyon TL geri ödemesiz destek (hibe) sağlanması planlanmaktadır. Söz konusu mali destek programları ile ilgili detaylı bilgiler ekte sunulmaktadır.

ProQuest Yazar Çalıştayı ve ProQuest Dissertations & Theses Veritabanı Webinarına Katılımlar Başladı
07.12.2022
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızca düzenlenen eğitim webinarlarımız kapsamında aşağıda belirtilen tarihlerde ProQuest Yazar Çalıştayı ve ProQuest Dissertations &Theses Veritabanında Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları Webinarı gerçekleştirilecektir. Eğitimler tüm araştırmacılarımıza yöneliktir. Tez Yazımını Destekleyen ProQuest Yazar Çalıştayı Tarih: 8 ARALIK 2022-PERŞEMBE Saat: 14:00 Kayıt ve Erişim: https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=ee276bfab4a49d301f3c5ef4c84a44e7e İçerik: Tez Yazımını Destekleyen ProQuest Yazar Çalıştayı (Tüm Araştırmacılar İçin) Oturum İçeriği; -Tez yazımı için “Hazırlık Aşaması” -Teklif: “Bir Konuyu Seçme ve İyileştirme” -Araştırma: “Etkili bir Literatür İncelemesi Yapmak” - “Yazma” ile ilgili detaylar, -Tez yazımında ki bazı tuzakları belirleyip, bunlardan kaçınmak -Tezlerinizi yayınlamak ve araştırmanızı güçlendirmek için seçenekleri değerlendirme, Not: Bu webinara katılım için webex programını cihazınıza indirmiş olmanız gerekmektedir. ProQuest Yazar Çalıştayı: Dergi Makaleleri Yazma İpuçları- Tarih: 13 ARALIK 2022-SALI Saat: 14:00 Kayıt ve Erişim: https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=e38fad0a0d897fa27f8a60609e4198b85 İçerik: ProQuest Yazar Çalıştayı-Dergi makaleleri yazma ipuçları - (Tüm Araştırmacılar İçin) •Makalenizi yayınlamak için bazı temel standart kurallar, •Hakem değerlendirme süreci, •Open Access-Açık erişim yayıncılığının değeri, •Predatory-”Yağmacı yayıncılık”, •Yazma yolculuğunuzda yardımcı olması için ProQuest kaynaklarını kullanabilme gibi konular hakkında bilgi sahibi olmak için bu Çalıştaya davetlisiniz! Not:

Başsağlığı
05.12.2022
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mustafa Karaca'nın annesi Emine Karaca 05 Aralık 2022 tarihinde vefat etmiş ve ikindi namazına müteakip Malatya Hekimhan’da defnedilmiştir. Merhumeye rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

Birlikte Ebeveynlik: Doğası, Çocuklar Üzerindeki Etkileri ve Güçlendirilmesi Toplantısı Hk.
05.12.2022
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yalçın Özdemir’in yürütücülüğünü gerçekleştirdiği “Birlikte Ebeveynlik: Doğası, Çocuklar Üzerindeki Etkileri ve Güçlendirilmesi” başlıklı Tübitak 1003 projesinin sonuçlandırma toplantısı 07 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 13.00-16.30 arasında üniversitemiz kongre merkezi Meandros Salonunda gerçekleştirilecektir. Tüm öğretim elemanlarımız, lisans/lisansüstü programı öğrencilerimiz ve aileyle çalışan uzmanlar davetlidir.

9. Türkiye İnovasyon Haftası Gerçekleştilecektir
02.12.2022
T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin organizasyonu ile inovasyon kültürünün gelişimine ve ihracatımızın değerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla 12-13 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 9. Türkiye İnovasyon Haftası gerçekleştirilecektir. Etkinliğe dair detaylı program ve katılımcılara ilişkin bilgiler https://www.turkiyeinovasyonhaftasi.com/ adresinde yer almaktadır.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN