Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Eylül )
Toplam : 19 Duyuru

Öğretim Üyesi Alım İlanı
30.09.2022
2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında, Üniversitemiz çeşitli birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda Aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre ilanda belirtilen Anabilim Dallarına ve Programlara Öğretim Üyesi alınacaktır. Ayrıntılar için ek dosyayı indiriniz.

Su Kesintisi
28.09.2022
Üniversitemiz Rektörlük, Atatürk Kongre Merkezi, İktisadi İşletme, Strateji, Eğitim Ek Bina, Yemekhane ve Enstitülerde 28 Eylül 2022 tarihinde saat 17.00’da su kesintisi olacaktır.

Prof. Dr. Murat Uygun'a Başsağlığı
28.09.2022
Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Uygun'un annesi Nazike Uygun vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Personelimiz Gülhanim Yesilirmak'a Başsağlığı
27.09.2022
Üniversitemiz Yazı Kurul İşleri Personeli Gülhanim Yesilirmak'ın babası Yahya Can vefat etmiştir. Cenazesi 27 Eylül 2022 Salı günü Meşrutiyet Mahallesi Muradiye Camii'nden kaldırılacaktır.

Ulusal Açık Bilim Konferansı
26.09.2022
Ulusal Açık Bilim Konferansı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Hacettepe Üniversitesi ve TÜBİTAK ULAKBİM iş birliği ile 20 Ekim 2022 tarihinde İstanbul'da İstinye Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İklim Adaleti için Açıklık teması ile gerçekleştirilecektir.

ERASMUS GÜNLERİ 2022
26.09.2022
Erasmus Günleri (#ErasmusDays) bu yıl 13-14-15 Ekim 2022 tarihlerinde, dünya çapındaki farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır. Düzenlenen etkinliklerle, Erasmus+ projelerinin yararlanıcı hikâyelerinin görünür hale gelmesi, proje sonuçlarının ve hikâyelerinin yerelde paylaşılması hedeflenmektedir.

Yemekhane Sistemi için Hesap Açma İşlemleri Başladı
22.09.2022
Üniversitemiz personel ve öğrencilerinin e-kampüs uygulaması kapsamında yemekhaneden faydalanabilmesi için Yapı Kredi Bankası personeli tarafından 22 Eylül 2022 tarihinde Merkez Yemekhane önünde hesap açma işlemleri başladı. Kart işlemleri; Merkez Yemekhane, Işıklı ve Koçarlı kampüslerinde, Diş Hekimliği Fakültesi, Fen Fakültesi, Tıp Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Aydın Menderes Dersliklerinde gerçekleşmektedir.

Personelimiz Gülveren Bağcı'ya Başsağlığı
21.09.2022
Üniversitemiz Kalite Birimi Personeli Gülveren Bağcı'nın annesi Güleser Ürker vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştıracak Birimlerin Dikkatine
19.09.2022
Kısmi zamanlı olarak öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerin; çalıştırmak istedikleri öğrenci sayısı, çalıştırılacak işin niteliği, öğrencide aranacak şartlar ve çalıştırma gerekçeleri ile birlikte Eylül ayı sonuna kadar SKS Daire Başkanlığına bildirmeleri gerekmektedir.

AYEUM (Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi ) Veritabanı Deneme Erişimi
16.09.2022
Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. AYEUM: Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik bir eğitim platformudur. Bu doğrultuda yüksek lisans, doktora öğrencilerine, doktora sonrası araştırmacılara, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzmanlara bilimsel araştırma yöntemlerini ve bilimsel araştırma sürecinde kullanılan bilgisayar yazılımlarını ayrıntılı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.   Not: Personel ve öğrenciler  sisteme üye ol kısmından sadece kurumsal mail adresleriyle üye olabileceklerdir. Mail uzantısı adu.edu.tr , stu.adu.edu.tr olmalıdır. Üye olduktan sonra mail adreslerine bir doğrulama kodu gelecek ve onayladıkları taktirde  sorunsuz giriş yapmış olacaklar. İstedikleri yerden erişebilirler. 10 adet derse kurumsal mailleri ile kayıt olanlar ücretsiz izleyebilecekler Erişim Adresi: https://ayeum.com Erişim Sona Erme Tarihi : 02 Kasım 2022

Uluslararası Future Learning Konferansı
16.09.2022
Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde 9-11 Kasım 2022 tarihlerinde hibrit olarak Ankara'da 9th International Conference on Future-Learning and Informatics: Creating a Human-Focused Future konferansı gerçekleşecektir. İlk olarak 2004 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Future-Learning Konferansı bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) işbirliği ile dokuzuncu kez kapılarını araştırmacı, eğitimci, kamu ve özel sektör çalışanlarına açıyor. “9th International Conference on Future-Learning and Informatics: Creating a HumanFocused Future” konferansı 09-11 Kasım 2022 tarihlerinde Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara’da hibrit olarak gerçekleştirilecektir.

ÜNAK2022 Sempozyumu
16.09.2022
Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK)  1991 yılından buyana Ülkemizde kütüphanecilik, bilgi hizmetleri, bilgi ve belge yönetimi, bilgi ekonomisi,bilgi okuryazarlığı, elektronik yayıncılık, kütüphanecilikte standartlaşma, toplu kataloglar,Kütüphane mimarileri vb. konuları işleyen ve bu alanda çalışan akademisyenleri,kütüphanecileri, yöneticileri, öğrencileri ve diğer paydaşları üniversite ve araştırmakütüphaneleri bağlamında ortak bir hedefe yönelik olarak bir araya getiren, işbirliği olanaklarıyaratarak hizmetler üretmeye yönelten ve farkındalıklarını artırmaya yönelik, kar amacıgütmeyen yıllık mesleki toplantılar düzenlemekte.Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde okuyan öğrenciler, çalışan ve akademikpersonele yönelik her yıl düzenlenen ÜNAK Sempozyumu, Bu yıl Konya NecmettinErbakan Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ev sahipliğinde 29-30Eylül 2022 tarihlerinde “Bugünü Geleceğe Taşımak: Kütüphaneler ve Sürdürebilirlik”teması ile yüz yüze ve çevrimiçi olarak Konya’da yapılacaktır.ÜNAK2022 Sempozyumu içerisinde Sanal Fuar etkinliği ve LibraryFESTetkinliklerimizde gerçekleşecektir.LibraryFEST etkinliğinde teknolojik gelişmeler ve yenilikçi fikirler doğrultusundamesleğimiz ile ilgili hizmet ve uygulamalardaki büyük değişimler sonucundameslektaşlarımızın çalıştıkları kurumlarında uygulamaya çalışarak kendi çabaları ile ürettikleriürün ve hizmetler anlatılacaktır.Sanal Fuar ile de Sektör firmaları ile aynı ortamda girişimci kütüphanecilerin fikir veürünlerini anlatmaları her iki taraf açısından farklı bir pencere açarak, mesleğimiz açısındanyeni bir sinerji ortaya çıkacaktır.UNAK2022 https://unak2022.unak.org.tr adresinde başlamıştır. Etkinlikleri takip içinbu adresten kayıt yaptırılması gerekmektedir. Sempozyum ve birlikte yapılacak tüm etkinliklerekatılım ücretsizdir.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı
16.09.2022
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile birlikte Kamu Görevlilerinin Kadına Yönelik Şiddet Algısı Anketinin hazırlandığını bildirerek kadinveailehayati.asbu.edu.tr bağlantısında yer alan söz konusu ankete kamu görevlilerinin katılımının talep edildiğini bildirmiştir.

6. Bütüncül Psikoterapi Kongresi
16.09.2022
Psikoterapi Enstitüsü Derneği tarafından 23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde Psikoterapi Entitüsü Ankara Eğitim ve Kongre Merkezinde 6. Bütüncül Psikoterapi Kongresi yapılacaktır. Kongreye psikoloji, PDR, tıp, sosyal hizmet, aile danışmanlığı, çocuk gelişimi, hemşire, okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği alanları mezunları ve öğrencileri katılabilirler.

E- Kampüs Çok Yakında Hizmete Girecek…
15.09.2022
Üniversitemiz, Etisan ve Yapı Kredi Bankası ile yaptığı protokol çerçevesinde E-Kampüs projesini uygulamaya koyarak tüm yemekhanelerde dijital teknolojileri kullanmaya başlayacak. Yemek ücretlerinin tamamen dijital ortamdan gerçekleştirileceği proje kapsamında 19 Eylül haftası itibariyle yemekhanelerdeki tüm turnikelerin Yapı Kredi sistemine taşınması ve 26 Eylül haftasında ise tüm sistemin hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Sürecin planlandığı şekliyle ilerlemesi, herhangi bir aksaklık ve mağduriyete neden olunmaması için öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin Yapı Kredi Bankası mobil uygulamasını telefonlarına indirmeleri ve hesap açmaları gerekiyor. Tuşlu telefonu olan veya mobil telefon kullanmayanlar ise Yapı Kredi banka kartı veya kredi kartı talep ederek yemekhane turnikelerinde ödeme için kullanabilecekler. Hâlihazırda farklı il ve ilçelerde de olsa Yapı Kredi Bankasında hesabı olanların sadece uygulamayı indirmeleri ekli dokümanlardaki yönergeler doğrultusunda aktivasyon işlemlerini yapmaları yeterli olacak. Öğrencilerimiz ve personelimiz detaylı bilgilere aşağıda yer alan ekli dosyayı indirerek ulaşılabilir. E- Kampüs Kullanıcı Adımlarını Görmek İçin Linke Tıklayın https://www.wellcrea.com/Works/2022/05/YapiKredi/Ekampus/16x9/Sample1/v8/

Doç. Dr. Murat Aydaş'a Başsağlığı
13.09.2022
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aydaş'ın annesi Sabriye Aydaş vefat etmiştir. Cenazesi, 13 Eylül 2022 tarihinde Antalya'da kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Öğr. Gör. Gülen VURAL'a Başsağlığı
09.09.2022
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Gülen VURAL'ın babası Sümer VURAL vefat etmiştir. Merhumun cenazesi 9 Eylül 2022 tarihinde İzmir Bayraklı Manavkuyu Fatih Camii'nde kılınacak öğlen namazına müteakip Bornova Eski Mezarlığa defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

Staj Portalı
08.09.2022
İŞKUR tarafından üniversite öğrencilerine daha etkin iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulması amacıyla  İŞKUR Kampüs faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda İŞKUR Kampüs birimlerine başvuran gençlerin  beklentilerinden birisinin staj yeri bulma olduğu göze çarpmaktadır. Kurumsallığı yüksek şirketlerin büyük çoğunluğunun yetenek avcılığıyla veya doğrudan üniversitelerde gerçekleştirdikleri aktivitelerle başarılı ve ihtiyaçlarına uygun gençleri doğrudan stajyer olarak kabul ettiği görülmektedir. Öte yandan kendilerine uygun staj programı arayan gençlerin Üniversite Kariyer Merkezleri ve Özel İstihdam Bürolarını (kariyer.net, yenibiris.com vb.) yoğun olarak kullandığı bilinmektedir. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu olarak gençlerin staj programlarına erişebilmeleri ve başvurabilmeleri amacıyla Kurumumuza kayıtlı işverenlerden alınan staj ilanlarının internet sitesi üzerinden görülmesi için “Staj Portalı” oluşturulması çalışması başlatılmış ve çalışma 2022 yılı Temmuz ayında tamamlanarak hayata geçirilmiştir. Staj Portalı hizmeti hakkında detaylı bilgiye https://staj.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilmekte olup yine aynı internet adresi üzerinden staj ilanlarına başvurulabilmektedir.

Prof.Dr. Göksel Armağan’a Başsağlığı
06.09.2022
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Göksel Armağan’ın babası, emekli öğretmen Şahin Armağan vefat etmiştir. Cenazesi 7 Eylül çarşamba günü Güzelçamlı Hacı Pehlivan Camii'den kılınacak ikindi namazını müteakip Davutlar Osmaniye Mezarlığına defnedilecektir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN