Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Temmuz )
Toplam : 17 Duyuru

KOSGEB Bağımsız Değerlendirici Sistemi
29.07.2022
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının yazısına göreKOSGEB süreçlerinde üniversite öğretim elemanlarının YÖKSİS'te kayıtlı bölümlerine göredeneyimlerinden faydalanmak üzere;1. KOSGEB kurullarında bağımsız değerlendirici olmak,2. İşletmelerin faaliyetlerinin kontrolü için değerlendirici olmak,3. Mali ve teknik analizci olmak,4. Proje bazlı izleyici olmak için görev almak isteyenlerin,3624 sayılı kanunun madde 1'e göre KOSGEB Bağımsız Değerlendirici Kayıt ve Güncellemesi(https://www.turkiye.gov.tr/kosgeb-bagimsiz-degerlendirici-kayitve-guncellemesi-6029)hizmetinikullanarak sisteme kaydolması gerekmektedir.

Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi
29.07.2022
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24-27 Ekim 2022 tarihleri arasında Bursa ilinde Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi düzenlenecektir.

İpek Yolunda Genç Gözler Fotoğraf Yarışması
29.07.2022
UNESCO Sosyal ve Beşerî Bilimler (SHS) Genel Direktör Yardımcısı Gabriela Ramos'un Millî Komisyonları muhatap mektubuna atfen İpek Yolunda Genç Gözler (Youth Eyes on the Silk Roads) isimli uluslararası fotoğraf yarışmasının dördüncüsü Faith and Spiritualities ve Living Together temalarıyla başladı.

2022-2023 Akademik Yılı Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınav Kılavuzu
28.07.2022
2022-2023 Akademik Yılı Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınav Kılavuzu için ekte yer alan belgeyi indiriniz

Personelimiz Güven Efe'ye Başsağlığı
25.07.2022
Yapı İşleri Daire Başkanlığı Santral Telefon Yapı Arıza Birimi Personeli Güven Efe'nin kayınpederi İsmail Taşar vefat etmiştir. Cenazesi, bugün öğle namazına müteakip İmamköy Camii'nden kaldırılacaktır. Personel girişinden 12:30'da araç kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet yakınları ve ailesine başsağlığı dileriz.

Personelimiz Güven Efe'ye Başsağlığı
22.07.2022
Yapı İşleri Daire Başkanlığı Santral Telefon Yapı Arıza Birimi Personeli Güven Efe'nin babası Osman Zeki Efe vefat etmiştir. Cenazesi, 23 Temmuz 2022 tarihinde öğle nmazına müteakip Kozdibi Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet yakınları ve ailesine başsağlığı dileriz.

Doç. Dr. Yıldız Denat'a Başsağlığı
20.07.2022
Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Denat'ın babası Ali İhsan Tulum vefat etmiştir. Cenazesi 21 Temmuz 2022 tarihinde öğle namazına müteakip Yenipazar Çarşı Camii'nden kaldırılacak Yenipazar Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Prof. Dr. Ferda BELGE ve Prof. Dr. Ali BELGE'ye Başsağlığı
20.07.2022
Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ferda BELGE'nin babası Prof. Dr. Ali BELGE'nin kayınpederi Selami KILIÇALP vefat etmiştir. Cenazesi bugün İkindi Namazına müteakip Bedir Camii'nden kaldırılarak Kemer Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Acı Kaybımız
18.07.2022
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Personeli Ayşe Akay vefat etmiştir. Cenazesi, ikindi namazına müteakip Yavuz Sultan Selim Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Not: Fen Edebiyat Fakültesi önünden 16:30'da araç kaldırılacaktır.

Bursa Uluslararası Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması
18.07.2022
Bursa’nın sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tüm dünyaya duyurmak ve turizm konusunda sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, şehri kurumsal anlamda temsil eden hediyelik eşyaların tasarlanması ve üretilmesi amacıyla ‘Bursa Uluslararası Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması’nı düzenliyor.

4-B Sözleşmeli Personel Alım İlanı
18.07.2022
Üniversitemiz birimlerinde çalıştırılmak üzere, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' da yer alan ek 2'nci maddenin (b) fıkrasına göre 2020 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4.maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli personel alınacak olup, başvuruda bulunacak adayların sadece bir kadroya müracaat etmeleri gerekmektedir.

Türkiye İktisat Kongresi 2023
08.07.2022
Cumhuriyet’in kurulduğu yıl iki önemli gelişme millî egemenlik ve iktisadi bağımsızlık bağlamında ülkenin geleceğini belirledi. Bunlardan ilki Lozan Barış Antlaşması, diğeri ise İzmir’de toplanan Türkiye İktisat Kongresi’ydi. Cumhuriyet’in ilanının aynı yıl, 29 Ekim’inde gerçekleştiği düşünülürse bu üç önemli gelişme yeni bir ulus inşa sürecinde başat rol oynamıştı. Üç unsur birlikte sanki bir sacayağıydı. Lozan’la siyasi egemenlik temel kaygıydı. Kapitülasyonların kaldırılması için önemli bir çaba gösterilmişti. Ama bu yeterli değildi. Gerçek anlamda egemen olmak iktisadi yapıda köklü değişiklikleri gerektiriyordu. Ülke ekonomisinin yeniden yapılandırılması amacıyla daha barış görüşmeleri sonuçlanmadan İzmir’de bir iktisat kongresi toplanmasına karar verildi. Cumhuriyet’in kuruluşu arifesi, 1923 Şubat’ında toplanan Türkiye İktisat Kongresi ülke ekonomisi için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Kongrede ülkede çağdaş bir iktisadi yapının kurulmasına yönelik ilkeler belirlendi. Türk Tarih Kurumu işte bu denli önemli bir kongrenin 100. Yıldönümünde Türkiye’nin iktisat tarihi ve iktisadi düşünce birikimi üzerine çalışanları bir kez daha biraraya getiriyor.

Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu
08.07.2022
2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Peygamberimiz, Cami ve İrşat başlıklı Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu düzenlenmesiuygun görülmüştür. Söz konusu sempozyumla ilgili ilan metni ve başvuru formu yönlendirme adresinde belirtilmiş olup tebliğ özetleri son gönderim tarihi 29 Temmuz 2022 Cuma günü olarak belirlenmiştir. Ayrıca sempozyumla ilgili detaylı bilgiye http://mevlidinebi.diyanet.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir

İnsan Hakları Temalı Makale Yarışması
08.07.2022
Makale yarışması lisans öğrencilerine yöneliktir. İlan tarihi 14.06.2022’de lisans öğrencisi olup açıklanma tarihinde mezun olmuş olacak öğrenciler de yarışmaya katılabilir.

Öğretim Üyesi İlanı
08.07.2022
08.07.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilanımız ile Üniversitemizin çeşitli birimlerine Öğretim Üyesi temini yapılacaktır.

Doç. Dr. Hasan ERDOĞAN'na Başsağlığı
04.07.2022
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan ERDOĞAN'nın babası Yusuf ERDOĞAN vefat etmiştir. Cenazesi 4 Temmuz 2022 tarihinde saat 12.00 de Muradiye Camii'nde kılınacak namazın ardından, Çine Sağlık Mahallesinde defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor
01.07.2022
Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y³) Programı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başta yapay zekâ olmak üzere yenilikçi yazılım teknolojilerinde savunma sanayiinin ihtiyaç duyduğu kritik alanlarda yetkinliğini belgelemek isteyen araştırmacı, akademisyen ve firmalara fırsat vererek ilgili alanlarda kabiliyet haritasının genişletilmesi amacıyla başlatılmıştır. Yarışmalarda yüksek performans gösteren katılımcılarla SSB bünyesinde gerçekleştirilen projelerde ortak çalışmalar yürütebilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu program; ilk olarak 2018 yılında başlatılmış olup, bu yıl 3. Dönem ile birlikte yarışmaların yapay zekâ alanında ihtiyaç olan kritik konularda birden fazla üniversite işbirliğinde eş zamanlı olarak yürütülmesine karar verilmiştir. Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y³) 3. Dönem yarışmaları kapsamında; Simülasyon ortamında kara ve hava araçları için geliştirilen pekiştirmeli öğrenme algoritmalarının yarışacağı “Pekiştirmeli Öğrenme Tabanlı Sürü Stratejisi Geliştirme Yarışması” Sentetik veri üretme algoritmaları yarışacağı “Üretici Çekişmeli Ağlar (GAN) ile Sentetik Veri Üretme Yarışması” Geniş alan gözetleme kamera görüntülerinden hareketli hedeflerin takibi için güzergâh birleştirme algoritmalarının yarışacağı “Hareketli Hedef Takibi için Güzergâh Birleştirme Yarışması” için başvurular başlamıştır. Yarışmalara bireysel, tüzel kişi veya grup olarak 31 Temmuz 2022 tarihine kadar https://y3.ssyz.org.tr/ adresinden başvuru yapılabilmektedir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN