Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Mayıs )
Toplam : 18 Duyuru

Dr. Öğretim Üyesi Taner Arabacıoğlu'ya Başsağlığı
29.05.2022
Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Taner Arabacıoğlu'nun babası Kazım Arabacıoğlu vefat etmiştir. Cenazesi, 29 Mayıs 2022 tarihinde Dalama Çarşı Camii’nde kılınacak İkindi Namazına müteakip kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kurumsal Kimlikle Kütüphane Veri Tabanlarına Erişim
23.05.2022
Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanemizin erişim sağladığı aşağıdaki veri tabanları (YETKİM) kapsamında kurumsal kimlikle erişime açılmıştır.  EmeraldInsight,  Springer(SpringerLink, SpringerNature,..), Elsevier Veri Tabanları (Science Direct, Scopus, Mendeley, ClinicalKey, Elsevier Ekitapları)  Web of Science (Web of Knowledge),  Ebsco Host,  IEEEXplore, IGI Global, ORCID, JSTOR SP, Wolters Kluwer Ovid, Proquest (E-Book Central, ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text), Taylor and Francis Online(E-Dergiler, E-Kitaplar) OECD Bu veri tabanlarına Proxy ayarı yapmaya gerek kalmadan erişim için cihazlarınızdan (tablet , Pc, cep telefonu vs.) karşınıza çıkan sayfada Institutional Login bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitemizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirileceksiniz. Bazı durumlarda nadiren kurum seçtikten sonra ana sayfaya tekrar yönlendirilebilirsiniz, lütfen tekrarInstitutional Login bağlantısını takip ediniz.ADÜ Kullanıcı adı ve parola (mail adresi @ işaretinden önceki ön ek ve mail şifreniz) girişi sonrasında veri tabanı tarama ekranına erişmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitemizin ismini/logosunu veya EKUAL logosunu görmelisiniz. NOT: YETKİM, Türkiye’nin yüksek eğitim ve araştırma kurumları için kimlik federasyonudur.Kimlik federasyonu, web kaynakları için kimlik doğrulama ve yetkilendirme altyapısı sağlar. Bu altyapı ile kurumlar arası web kaynaklarına erişim basit ve güvenli olur. Kişiler, kendi kurumlarındaki kimlik bilgileri ile birçok web kaynağına erişim sağlayabilirler.

Kısa Film Yarışması
20.05.2022
“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından Şehitlerimizin destansı fedakarlıklarını ve örnek hayatlarını yazılı ve dijital bir eser olarak ölümsüz kılmak, çocuklarımıza ve gençlerimize, bu hikayelerden çıkan derslerle hayatlarını şekillendirmelerine katkıda bulunmak üzere “81 İlden 81 Şehidimizin Kahramanlık Destanları” isimli kitap çalışmasının tamamlandığı, bu kapsamda sinemanın çok boyutlu dili ile şehitlerimizin üstün insani vasıflarını, toplumumuzun tüm kesimlerine aktarmak; gençlerin, milli, manevi değerlerimiz üzerine düşünmelerini ve çalışmalarını sağlamak amacıyla “Şehrimin Kahramanı-Şehrimin Şehidi Kısa Film Yarışması” düzenlenecektir.

Başsağlığı
20.05.2022
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nazan ŞAHİN SİVRİOĞLU vefat etmiştir. Cenazesi, 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nden Öğle Namazı sonrasında kılınacak olan cenaze namazının ardından defnedilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, mesai arkadaşlarına ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Geç Türkiye Forumu Ege Bölgesi
20.05.2022
Türkiye’nin 7 bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan Genç Türkiye Forumu’nun ilki Ege Bölgesinden katılım ile İzmir’de düzenlenecek. Gerçekleştirilecek her forum öncesinde belirlenen temaya uygun olarak Türkiye genelinde anket uygulanarak çıktıları düzenlenecek forumda gençler ile istişare edilecek. İzmir’de düzenlenecek olan ilk etkinlik için ise gençlerin Yurt Dışı Algısı teması belirlendi. Gençlerin Yurt Dışı Algısının konuşulacağı forum 09.30’dan 18.30’a kadar sürecek.

Prof. Dr. Hatice Kandamar için Veda Yemeği Organizasyonu
18.05.2022
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice KANDAMAR’ın emekliye ayrılması nedeniyle 2 Haziran 2022 Perşembe günü saat 19.30’da Keyif Bahçesinde “Veda Yemeği” organizasyonu gerçekleşecektir. Yemeğe katılacak davetlilerin Arş. Gör. Dr. Mehmet Soner PEHLİVAN’a 27 Mayıs 2022 Cuma akşamına kadar bilgi vermesi ve aşağıdaki IBAN numarasına ödemeyi gerçekleştirmesi rica olunur. Yemek Ücreti: 175 TL İletişim Bilgileri: Araş. Gör. Dr. Mehmet Soner PEHLİVAN İş: 0256 220 3316 / Dahili: 3316 Cep: 0 505 7880764 E-posta: spehlivan@adu.edu.tr IBAN: TR56 0001 5001 5800 7304 7332 17

Baykar Teknoloji-İş İlanları
17.05.2022
Türkiye'nin öde gelen İHA üretici BAYKAR, takım arkadaşları arıyor. Baykar Teknoloji’deki açık pozisyonların listesini içeren söz konusu duyurudaki ilanlar önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora düzeyinden birçok bölüme yöneliktir.

THE COMPANY OF BIOLOGISTS DENEME ERİŞİMİ
17.05.2022
The Company of Biologists Veri Tabanı Deneme Erişimi belirtilen tarihlere kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. The Company of Biologists:  biyoloji topluluğunu desteklemeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir yayın kuruluşudur. Firma, yayımladığı hakemli dergilere biyologların erişim sağlayabilmesi için, kütüphaneler ve kütüphane konsorsiyumlarıyla işbirliği yapmaktadır. Dergiler Development Journal of Cell Science Journal of Experimental Biology Disease Models & Mechanisms Biology Open Erişim Adresi: https://journals.biologists.com/journals Erişim Sona Erme Tarihi : 03 Temmur 2022

Albaraka Türk Katılım Bankası-İstanbul Şubeleri Satış Uzman Yardımcısı İlanı
16.05.2022
Yetenek Kapısı’nda “İş/Staj İlanları” sayfasında Albaraka Türk Katılım Bankası’nın “İstanbul Şubeleri Satış Uzman Yardımcısı” ilanı yayımlanmıştır. Üniversitelerin örgün eğitim veren, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, Temel Bilimler, İktisat ve İşletme Fakültelerinin dört yıllık bölümleriyle, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği bölümlerinden mezun veya 2022 yaz döneminde mezun olabilecek olan ve 01/01/1996 tarihinden sonra doğmuş olan adaylar başvuru yapabilmektedir.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yemekhane Ödeme Sistemi Kullanım Kılavuzu
16.05.2022
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yemekhane Ödeme Sistemi Kullanım Kılavuzu

T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Yarı Zamanlı/Stajyer İlanı
12.05.2022
Yetenek Kapısı’nda “İş/Staj İlanları” sayfasında “T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Yarı Zamanlı/Stajyer” ilanı yayımlanmıştır. Üniversitelerin ekonomi, finans, İslam ekonomisi ve finansı, istatistik, yönetim bilişim sistemleri gibi finans, katılım finans ve finansal teknolojiler alanında çalışmaya uygun bölümlerinden mezun ya da bu bölümlerde son sınıf öğrencisi Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora eğitimine devam eden, finans alanında kariyer hedefleyen adayların başvurusuna açıktır. İlan hakkında detaylı bilgiye Yetenek Kapısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Embase Veritabanı Deneme Erişimine Açıldı
10.05.2022
Embase Veritabanı belirtilen tarihlere kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Embase: 37 milyondan fazla indeksli kayıt ve 8.500'den fazla indeksli hakemli biyomedikal dergi kapsamıyla ilaçlar ve farmakoloji, tıbbi cihazlar, klinik tıp ve klinik tıpla ilgili temel bilime odaklanan bir biyomedikal veritabanıdır. Farmakoloji, farmasötik bilimi ve klinik araştırmalar hakkında derinlemesine bilgi içermektedir. İçeriğinde 6000'den fazla konferansta indekslenen 3,5 milyondan fazla konferans özeti mevcuttur. MEDLINE'dan ulaşılamayan, güncel olarak indekslenmiş 3000'e yakın dergiye daha erişim sağlamaktadır.   MEDLINE’da bulunmayan ek 3.000+dergi MEDLINE'daki tüm dergileri kapsamaktadır. MEDLINE'da bulunmayan 11.500'den fazla konferansı kapsamaktadır. MeSH terimleri dahil olmak üzere Embase’e özgü kapsamlı Emtree thesaurus (https://service.elsevier.com/app/answers/detail/a_id/16405/) Cihazlar ve ilaçlar için ayrıntılı indeksleme Embase kullanımını tavsiye eden kuruluşlar: Cochrane Training, EU Commision, WHO, European Medicines Agency, JBI Erişim Adresi: www.embase.com Erişim Sona Erme Tarihi : 27 Mayıs 2022

Reaxys Veri Tabanı Deneme Erişimine Açıldı
10.05.2022
Reaxys Veri Tabanı online veri tabanı belirtilen tarihlere kadar Kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Reaxys: Araştırmacıların ilgili kimya literatürü, geçerli bileşik özellikleri ve deneysel prosedürleri aramaya harcayacakları zamanın yarıya inmesine yardımcı olan son derece sezgisel ve sağlam bir veritabanıdır. İlaç geliştirme, çevre sağlığı ve güvenliği çalışmaları ve malzeme bilimi dahil tüm kimya araştırmalarını desteklemesi için tasarlanmış olan Reaxys, en tecrübesizinden en tecrübelisine kadar tüm bilim insanları için yanıtlara giden en kısa yoldur. Normalleştirilmiş madde - hedef ilginlik verileri ve kapsamlı farmakokinetik, etkinlik, toksisite, güvenlilik ve metabolik profillerle, ilaç geliştirmede erken buluş yapmayı destekleyen Reaxys Medisinal Kimya modülü Marvin JS ve ChemDraw JS ile çizim yaparak tarama yapabilme, yerel dosyalarınızı Reaxys’e aktarabilme Query Builder ile komplike araştırma sorguları oluşturabilme Reaxys’e özgü indeks terimlerinin (ReaxysTree) yanı sıra biyomedikal veritabanı Embase’den sağlanan EMTREE farmakolojik ve tıbbi terimler (Bu indeks terimleri Elsevier’e özgüdür) 105 patent ofisinden ve 170 IPC sınıfından patentlere erişim linki, patentlere ait istem ve abstraktlar. İngilizce dilinde olmayan tüm patentler için özetlerin, başlıkların ve istemlerin çevirisine erişim. Erişiminize açık olmayan makale ve dokümanlardan sağlanan deneysel prosedür dahil birçok kritik bilgiye hızlı erişim Erişim Adresi: www.reaxys.com  Erişim Sona Erme Tarihi : 27 Mayıs 2022

2022- (TUS) Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 1. Dönem Yerleştirme Sonuçları
06.05.2022
2022- (TUS) Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 1. Dönem Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tarafından 28 Nisan 2022 tarihinde açıklanmıştır.

Prof. Dr. Güneş ERDOĞAN'na Başsağlığı
06.05.2022
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güneş ERDOĞAN'nın babası İsmail ERDOĞAN vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

Spor Bilimleri Fakültesi Su Sporları Kampı
05.05.2022
Spor Bilimleri Fakültesi Kampı,3-7 Haziran ve 7-11 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşecektir.

2022 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri
05.05.2022
13 Mayıs 2017 tarih ve 30065 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yükseköğretim Kurulu Ödül Yönetmeliği kapsamında Başkanlığımızca 2022 yılından itibaren Bireysel, Kurumsal ve Özel Alan olmak üzere üç ana başlık altında YÖK Üstün Başarı Ödülleri verilecektir. 2022 yılı için YÖK Üstün Başarı Ödülleri başvuru süreci 25 Nisan 2022 Pazartesi günü başlayıp 03 Haziran 2022 Cuma günü saat 24.00'de son bulacaktır.

2022 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları
05.05.2022
TÜBİTAK Ödüllerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı duyuru metnine ve TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuru Sistemine, https://oduller.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. Ödüller için son başvuru tarihi 15 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 18:30 olup söz konusu tarihe kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN