Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Nisan )
Toplam : 28 Duyuru

Geleneksel Bayramlaşma Töreni
28.04.2022
Üniversitemiz geleneksel Bayramlaşma Töreni, 29 Nisan Cuma günü saat 11:00'de Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşecektir.

Doç. Dr. Ayfer METİN TELLİOĞLU'na Başsağlığı
27.04.2022
Tıp Fakültesi Dekanlığı Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer METİN TELLİOĞLU'nın kayınvalidesi Gülnaz TELLİOĞLU vefat etmiştir. Cenazesi ikindi namazına müteakip Bey Camii'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Aklıma Bir Fikir Geldi-XII Yarışması
26.04.2022
RATEM olark Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleşecek olanAklıma Bir Fikir Geldi Korsanla Mücadele Amaçlı Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması başvuru şartları aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

2244-Sanayi Doktora Programı 2022 Yılı Çağrısı Hakkında
26.04.2022
2244-Sanayi Doktora Programı çağrısı 365 gün başvuruya açık olacak şekilde yeniden açılmıştır. Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince aylık 6.000 TL burs desteği ve doktora mezuniyeti sonrası 36 aya kadar istihdam desteği sağlayan Sanayi Doktora Programı hakkında ayrıntılı bilgiye belirtilen TÜBİTAK internet sayfasından ulaşılabilmekte olup yıl boyunca açık kalacak 2244 Programı başvuruları BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (ebideb.tubitak.gov.tr) üzerinden çevrim içi alınmaktadır.

Prof. Dr. Hüseyin VOYVODA'ya Başsağlığı
25.04.2022
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin VOYVODA'nın abisi Osman VOYVODA vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz

Başsağlığı
24.04.2022
Üniversitemiz ADÜZEM İdari Personeli Serpil Okur’un babası, Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreteri Servet Okur’un kayınpederi Ali Bozdağlıoğlu vefat etmiştir. Cenazesi, 25.04.2022 Pazartesi günü öğle namazına müteakip İncirliova Çarşı Camii’nden kaldırılacaktır. Akademik ve idari personelimiz için Eğitim Fakültesi önünden saat 12:30'da araç kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Kurumsal Kimlikle Kütüphane Veri Tabanlarına Erişim
22.04.2022
Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanemizin erişim sağladığı beş veri tabanı (YETKİM) kapsamında kurumsal kimlikle erişime açılmıştır. Bu veri tabanları ; Elsevier Veri Tabanları (Science Direct, Scopus, Mendeley, ClinicalKey, Elsevier Ekitapları) Web of Science , Ebsco Host, IEEEXplore, Taylor and Francis Online(E-Dergiler, E-Kitaplar)’dır. Bu veri tabanlarına Proxy ayarı yapmaya gerek kalmadan erişim için cihazlarınızdan (tablet , Pc, cep telefonu vs.) karşınıza çıkan sayfada Institutional Login bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitemizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirileceksiniz. Bazı durumlarda nadiren kurum seçtikten sonra ana sayfaya tekrar yönlendirilebilirsiniz, lütfen tekrarInstitutional Login bağlantısını takip ediniz.ADÜ Kullanıcı adı ve parola (mail adresi @ işaretinden önceki ön ek ve mail şifreniz) girişi sonrasında veri tabanı tarama ekranına erişmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitemizin ismini/logosunu veya EKUAL logosunu görmelisiniz. NOT: YETKİM, Türkiye’nin yüksek eğitim ve araştırma kurumları için kimlik federasyonudur.Kimlik federasyonu, web kaynakları için kimlik doğrulama ve yetkilendirme altyapısı sağlar. Bu altyapı ile kurumlar arası web kaynaklarına erişim basit ve güvenli olur. Kişiler, kendi kurumlarındaki kimlik bilgileri ile birçok web kaynağına erişim sağlayabilirler.  

Personelimiz Levent Şahin'e Başsağlığı
22.04.2022
Veteriner Fakültesi idari personeli Levent ŞAHİN'in annesi Perihan ŞAHİN vefat etmiştir. Cenazesi bugün saat 11:00'de Karpuzlu Ulukonak Köy Camii'nden kaldırılarak köy mezarligina defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

KOSGEB Bağımsız Değerlendirici Sistemi Kayıt Güncellemesi
20.04.2022
KOSGEB süreçlerinde üniversite öğretim elemanlarının YÖKSİS'te kayıtlı bölümlerine göredeneyimlerinden faydalanmak üzere1. KOSGEB kurullarında bağımsız değerlendirici olmak,2. İşletmelerin faaliyetlerinin kontrolü için değerlendirici olmak,3. Mali ve teknik analizci olmak,4. Proje bazlı izleyici olmak için görev almak isteyenlerin,3624 sayılı kanunun madde 1'e göre KOSGEB Bağımsız Değerlendirici Kayıt ve Güncellemesi Yapabilirler.  

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi
20.04.2022
Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi düzenlenecektir.

Öğrencilerimiz ile Geleneksel ADÜ Aile İftar Programı
19.04.2022
Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla tüm öğrencilerimizin davetli olduğu ‘Geleneksel ADÜ Aile İftar Programı’ 21 Nisan 2022 Perşembe günü Atatürk Kongre Merkezi önü Tralleis Meydanı’nda gerçekleştirilecektir.

Personelimiz ile Geleneksel ADÜ Aile İftar Programı
19.04.2022
Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla tüm akademik ve idari personelimizin aileleriyle birlikte katılacağı ‘Geleneksel ADÜ Aile İftar Programı’ , 20 Nisan 2022 Çarşamba günü Atatürk Kongre Merkezi önü Tralleis Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Tüm personelimiz davetlidir.

Öğr. Gör. Murat Çağlar'a Başsağlığı
18.04.2022
Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Murat ÇAĞLAR'ın babası vefat etmiştir. Cenazesi 18 Nisan 2022 tarihinde ikindi namazına müteakip Kemer Mezarlığı'nda defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuruları Başlamıştır
18.04.2022
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuruları Başlamıştır

Doç. Dr. Deniz Alıç Ural'a Başsağlığı
15.04.2022
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Alıç Ural'ın ağabeyi Ediz Alıç vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

Dr. Ögr. Üyesi Hande Sultan Şahiner'e Başsağlığı
15.04.2022
Veteriner Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Hande Sultan Şahiner'in annesi Dudu Yalınkınç vefat etmiştir. Cenazesi 16 Nisan 2022 tarihinde Antalya'da defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

2. Su Yönetimi Ödülleri
12.04.2022
Su kaynaklarımızın etkin ve verimli yönetilebilmesi için su yönetiminde farkındalığı artırmak, başarılı projeler ile yenilikçi ürünleri teşvik etmek ve kamu - özel sektör - üniversite işbirliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Su Yönetimi Ödülleri programı düzenlenmektedir.

Project MUSE Veritabanı Deneme Erişimine Açıldı
12.04.2022
Project MUSE Veritabanı belirtilen tarihlere kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Project MUSE Veritabanı: Project MUSE, aralarında dünyanın saygın üniversite ve eğitim kurumları olan 265’ten fazla yayınevinin tam metin akedemik yayınlarını araştımacılara ulaştırmaktadır. 700’den fazla tam metin dergilerini kendi platformundan sunmaktadır. Bu içeriğin ortaya çıkarılmasında ilk aşama 1993 yılında Johns Hopkins University Press ve Milton S. Eisenhower Kütüphanesi’nin biraraya gelmesi ile oluşmuştur. Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında MIT Press, Princeton University Press, Harvard University Press ve Yale University Press gibi dünyanın en prestijli üniveristelerinin yayımladığı akademik dergilere geçmiş yıllarından günümüze erişebilirsiniz. Kapsam: Bölgesel çalışmalar, Sanat ve mimari, Yaratıcı yazım, Eğitim, Sinema, tiyatro ve performans sanatları, Tarih, Dil bilimleri, Kütüphanecilik ve yayıncılık, Edebiyat, Müzik, Filozofi, Din bilimleri, Kadın araştırmaları Erişim Adresi: https://muse.jhu.edu/ Erişim Sona Erme Tarihi : 28 Mayıs 2022

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Sonuçlarının Açıklanmasına İlişkin Duyuru
08.04.2022
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Sonuçlarının Açıklanmasına İlişkin Duyuru

Başsağlığı
08.04.2022
Emekli Personelimiz Özcan Gürcan vefat etmiştir. Cenazesi ikindi namazında Denizli/ Çal/ Mahmutgazi Köyü Orta Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

YÖK Üstün Başarı Ödüllerinde Değişiklik Yapılması
07.04.2022
2017 yılından itibaren verilmekte olan Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri, 2022 yılından itibaren ekte yer alan açıklamalar doğrultusunda yeniden düzenlenmiştir.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisi Makale Çağrısı
07.04.2022
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından yayınlanan Türkiye İnsan Hakları ve EşitlikKurumu Akademik Dergisinin 9. sayısı 2022 Temmuz ayında yayınlanacaktır.  Dergide temel insan hakları ile ilgili farkındalığı artırıcı, eğitici ve farklı bir bakış açısıoluşturan makalelere yer verilecektir.  

Personelimiz Mutlu ÖĞEN'e Başsağlığı
07.04.2022
Atça Meslek Yüksekokulu Koruma ve Güvenlik Görevlisi Mutlu ÖĞEN'in annesi Alime ÖĞEN vefat etmiştir. Cenazesi 7 Nisan 2022 tarihinde saat 11:00'de Atça Çarşı Camii'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınavlarına İlişkin Duyuru
06.04.2022
Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 16.03.2022 tarihinde Üniversitemiz Aydın Menderes Dersliklerinde görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavları gerçekleştirilmiş olup, yazılı sınav sonuçlarına göre sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara, 07.04.2022 tarihinde 09:30 - 16:00 saatlari arasında Üniversitemiz Rektörlük Binası 3. Kat Toplantı Salonunda sözlü sınav yapılacaktır. Sınava katılacak adaylara Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden sözlü sınav saatlerine ilişkin tebligat yapılmış olup, adayların sözlü sınav saatinden önce sınav yerinde hazır bulunmaları önem arz etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Esin Özer'e Başsağlığı
05.04.2022
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Esin Özer’in annesi Naciye Bozkurt vefat etmiştir. Cenazesi, 5 Nisan 2022 tarihinde Öğle Namazına müteakip Umurlu Çarşı Camii'nden kaldırılacaktır. Cenaze için Eğitim Fakültesi önünden saat 12:45'te araç kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

II. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı
04.04.2022
Üniversitemizin de hazırlanmasında paydaşı olduğu “II. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı”, Engelliler Haftası kapsamında 16-17 Mayıs 2022 tarihlerinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Çalıştay, Üniversitemizin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ASHB) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu iş birliği ile düzenlenecek.

Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması
01.04.2022
Ülke genelinde üniversite ve lise öğrencileri arasında AFAD gönüllülüğünü arttırarak afet ve acil durum / arama ve kurtarma toplulukları oluşturmak ve gönüllülerin afet ve acil durum faaliyetlerine daha etkin katılımlarını sağlamak, aynı zamanda afet farkındalığını artırmak amacıyla gençler ve gönüllüler arasında çeşitli konularda yarışmalar düzenlenecektir.Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması başvuru detayları verilen şartname ekte yer almaktadır. ilgili belgelerin doldurularak 4 Nisan 2022 tarihine kadar Aydın Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Okumanın Filminden, Anlamanın İlmine Kısa Film Yarışması
01.04.2022
Rize Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Güneysu Gençlik Merkezi ile Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen Genç Kitaplar projesi kapsamında, gençlerin okumaya ve kitaba dikkatlerini çekmek amacıyla üniversite öğrencileri(ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) arasında Okumanın Filminden, Anlamanın İlmine konulu Kısa Film Yarışması düzenlemektedir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN