Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2021 - Haziran )
Toplam : 7 Duyuru

Üniversite Gençliğinde Görülen Psikolojik Belirtiler ve Pandemi Etkisi Çalışması
29.06.2021
Üniversitemiz Gençlik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencilerin pandemi sürecinde yanında yer alabilmek ve psiko-sosyal gelişimlerinde pandeminin etkilerini ortaya koyarak yaşadıkları sıkıntıları değerlendirip, destek sağlayabilmek amacıyla Üniversite Gençliğinde Görülen Psikolojik Belirtiler ve Pandemi Etkisi adlı araştırma projesi yapmaktadır.

"Aydınlığa Uyanmak" Başlıklı 15 Temmuz Projesi İçin Öğrenci Çağrısı
23.06.2021
Değerli Öğrencilerimiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmanın unutulmaması, unutturulmaması ve gelecek nesiller için tarihe ışık tutmak amacıyla o geceyi yaşayanların dilinden, o geceyi anlatan anıların derlenerek kamuoyuyla e-kitap olarak paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir. “Aydınlığa Uyanmak” olarak tanımladığımız proje Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından koordine edilerek yürütülecektir. Sizlerden beklentimiz 15 Temmuz 2016 kalkışmasını unutmamak, unutturmamak ve tarihe ışık tutmak adına kendinizin ve/veya çevrenizdeki insanların deneyimlerini derleyip ekte verilen kurallar doğrultusunda yazarak bizimle paylaşmanızdır. Katılımınız ve katkılarınız aydınlık yarınlar için çok değerlidir. Bu nedenle katkı ve katılımınız için şimdiden teşekkür ediyor, daha güçlü bir Türkiye için yarınlara bir ve beraber yürümek dileğiyle sağlıklı ve güzel yarınlar diliyoruz. Yürütücü: Prof. Dr. Nuri KARASAKALOĞLU/ Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Yazım kuralları: • Kaleme aldığınız Anı metninin 600 sözcüğü geçmemesine özen gösteriniz. • 12 punto Times New Roman veya Arial yazı karakterinde yazınız • Kaleme aldığınız Anı size ait olabileceği gibi bir yakınınızın yaşadıklarını onun ağzından anlatabilirsiniz • Yazdığınız metni en geç 09.07.2021 tarihine kadar proje@adu.edu.tr adresine gönderiniz. • Gönderilen yazılar komisyon tarafından değerlendirilerek Üniversitemiz web sayfasından e-kitap formatında yayınlanacaktır. EK BELGEYİ İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ...

Adnan Menderes Üniversitesi 25 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde Covid-19 Aşı Uygulaması
21.06.2021
Adnan Menderes Üniversitesi 25 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde, Covid-19 aşılamaları kapsamında Biontech ve Sinovac aşıları uygulanmaktadır. Adnan Menderes Üniversitesi 25 Nolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi yaklaşık bir yıldır Diş Hekimliği Fakültesi arka kısmındaki binasında (eski Üniversite Hastanesi poliklinik girişi) hizmet vermektedir. Adres: Hasan Efendi-Ramazan Paşa Mahallesi, 1918 sokak, No:1 E-Mail: ailesagligimerkezi@adu.edu.tr Konum: https://goo.gl/maps/QyRbPQuWKVbtnS296

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali
13.06.2021
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 21-26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek.

Uluslararası Katılımlı Acil Durum ve Tahliye Planları ile Sistemlerinin Erişilebilirliği Çalıştayı
10.06.2021
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde Uluslararası Katılımlı Acil Durum ve Tahliye Planları ile Sistemlerinin Erişilebilirliği Çevrim İçi Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay, Ülkemiz uzmanlarının ve yabancı uzmanların katkılarıyla engelliler için acil durum ve tahliye planı ile sistemlerinin erişilebilirliği ilkelerinin belirlenerek standartlara ve uygulamalara bu ilkelerin aktarılması hedefiyle ilk aşamada mevcut durum tespiti yapılmasına yönelik olarak gerçekleşecek. Çalıştay; kamu, üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşlarında konu ile ilgili çalışma yapan tüm paydaşların katılımına açık. Çalıştayın ilk gününde ülkemizde konu hakkında yapılan çalışmalar ile örnek ülke uygulamalarının yabancı uzmanlarca sunulacağı Panel Oturumları düzenlenecek. İkinci gün ise Çalıştay Grup Toplantıları ile katılımcıların konu hakkındaki görüş ve önerileri alınacak. Çalıştaya katılmak isteyenlerin https://bit.ly/3caOv4S bağlantısında yer alan formu doldurarak en genç 15 Haziran 2021 tarihine kadar kayıt yapmaları gerekmektedir.  Katılımcıların kayıt esnasında iletmiş oldukları e-posta adreslerine Çalıştaydan en geç 1 gün önce panel oturumları için dinleyici linki ile Çalıştay Grup Toplantılarına katılım linki gönderilecek. Kendisine çalıştay linki ulaşmayan veya kayıt yaptıramayan katılımcılar atly.erisilebilirlik@ailevecalisma.gov.tr e-posta adresi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile iletişime geçebilir.

DÜYÖS-2021 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Tarihleri Uzatıldı
09.06.2021
ADÜYÖS-2021 Başvuru tarihleri 10 gün uzatılmıştır. Güncellenen tarihler için lütfen Başvuru Takvimini dikkatle inceleyiniz.

Personelimiz Kenan Şimşek’e Başsağlığı
09.06.2021
Aydın İktisat Fakültesi Personeli Kenan Şimşek’in annesi vefat etmiştir. Cenazesi, 9 Haziran 2021 Çarşamba günü ikindi namazına müteakip, Germencik Kızılcagedik Köyü'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN