Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2018 - Mayıs )
Toplam : 19 Duyuru

Vekalet
30.05.2018
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, 30 Mayıs 2018 tarihinde TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonunda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk ÖZLÜ ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan Ülkemizin 2023 Yılı Hedefleri Doğrultusunda Yeni TÜBİTAK'ın Yakın Dönemdeki Destek Programlarının Tanıtımı başlıklı toplantıya katılacağından; belirtilen tarihte Rektörlük görevine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai TUNCA vekalet edecektir.

Personelimiz Aytekin Keskin'e Başsağlığı
28.05.2018
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Aytekin KESKİN'in kayınbabası Ali ÖZALP vefat etmiştir. Cenazesi 28.05.2018 tarihinde öğle namazına müteakip Aydın Habeşi Camii’nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Personellerimiz Kamil ve Emel Mersin 'e Başsağlığı
25.05.2018
Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Kamil Mersin’in Babası, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Personeli Emel Mersin'in Kayınbabası İsmail Mersin vefat etmiştir. Cenazesi 25 Mayıs 2018 tarihinde ikindi namazına müteakip Turunçlu Camiin'den kaldırılacak, Kemer Mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Hastanemiz Deri ve Zührevi Hastalıklar Polikliniğinde Ücretsiz Deri Kanseri Taraması Yapılacak
23.05.2018
Deri ve Zührevi Hastalıklar Polikliniğinde, tüm Öğretim Üyelerimizin katılımı ile 25 Mayıs 2018 tarihinde ücretsiz deri kanseri taraması yapılacak. Deri kanserleri konusunda kontrol muayenesi olmak isteyen hastalar, 444 12 56 numaralı telefondan dahili hat 2525’i arayarak ya da doğrudan hastane poliklinik sekreterinden 25 Mayıs tarihinde saat 10.00-15.00 arası muayene olmak için randevu alabilir. Projeyle ve deri kanserleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.euromelanoma.org/turkey web sayfasını inceleyebilir.

Personelimiz Şeyhmus Uslu'ya Başsağlığı
22.05.2018
Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Personeli Şeyhmus Uslu' nun annesi Nafiye Uslu vefat etmiştir. Merhumenin cenazesi, 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Gaziantep Asli Mezarlığı Şehitlik Bölümünde defnedilecektir.Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text Veri Tabanına Abonelik Gerçekleştirildi
18.05.2018
Dünyadaki en geniş kapsamlı Tez Veri Tabanı olan “ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text”’e ULAKBİM-Ekual Kapsamında abonelik gerçekleştirilmiştir.   Aşağıda bilgisi bulunan  online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linklerden veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan E-Tez Veri Tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=31343635 ) ulaşabilirsiniz.   1)      ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text:  Sahip olduğu 4 milyondan fazla tez ile, ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır.   2 milyondan fazla tez PDF formatında indirilebilmektedir. 1997 yılından sonraki birçok tez veritabanında tam metin olarak erişilebilmektedir. Her yıl 130.000'den fazla yeni tez veritabanına eklenmektedir.   Amerikan Kongre Kütüphanesi resmi tez deposu olan ProQuest Dissertations and Theses Global, başka herhangi bir biçimde yayınlanmamış önemli birincil araştırmalara erişim sunar. Araştırmacılar, 2015 Charleston Danışman Okuyucuların Seçimi Ödülleri'nde En İyi Arayüz ödülü alan ProQuest Dissertations and Theses Global platformundan ihtiyaç duyabilecekleri her disiplinde yayımlanan master ve doktora tezlerine erişebilirler. Kullanıcıların ara yüzü Türkçe olarak kullanması mümkündür.  yüzyıla kadar uzanan bu veri tabanı, 1861'de kabul edilen ilk ABD tezinin yanı sıra, 17. yüzyıla kadar uzanan Avrupa tezlerinden son dönem güncel tezlere kadar kapsamlı bibliyografik atıflar da içermektedir.        Erişim linki: https://search.proquest.com/dissertations/index      Kullanım Rehberi : https://kutuphane.adu.edu.tr/webfolders/rehberler/ProquestDDFT.pdf  

Merkez Kütüphane Hizmet Değerlendirme ve Geliştirme Çalışması
17.05.2018
Merkez Kütüphane olarak verdiğimiz hizmetleri değerlendirmek ve geliştirmek için Daire Başkanlığımız tarafından başlattığımız çalışma  devam etmektedir.   Bu çalışma, araştırmacı ve kullanıcılarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hazırlanmıştır. Vereceğiniz yanıtlar ile sizlerin beklenti ve isteklerini karşılamaya çalışarak kütüphane hizmetlerimizin kalitesini daha da arttırabileceğiz.Fazla vaktinizi almayacak olan bu anketimize katılmanız ve beklentilerinizi bize iletmeniz doğrultusunda daha  kaliteli ve modern hizmet sunabileceğiz. Kütüphanemizi hep birlikte geliştirelim… Merkez Kütüphane Hizmet Değerlendirme ve Geliştirme Anketi için tıklayınız! Çalışmamıza bulunacağınız katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz!   Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 09010 Merkez Kampüs  AYDIN Tel: 0256 217 20 46 Fax: 02562146860 E-posta: kutuph@adu.edu.tr F: https://www.facebook.com/adukutuphane/ T: https://twitter.com/adukutuphane  

Ramazan Ayı Boyunca Akşam Yemeği saat 21:00'e Kadar uzatılmıştır
16.05.2018
Merkez Yemekhanemizde Akşam Yemeği Ramazan Ayı Boyunca İftar Nedeniyle Saat:21:00'e kadar uzatılmıştır.

Anaokulu Kayıtları Başlamıştır
16.05.2018
Üniversite Anaokulumuz 2018- 2019 eğitim-öğretim yılı kayıtları; 17.05.2018- 29.05.2018 tarihleri arasında üniversitemizde çalışmakta olan personel çocukları için, 30.05.2018 tarihlerinden itibaren öncelikli personel olmak üzere üniversite dışı çalışmakta olan kişilerin çocukları için kayıt başvuruları, şeklinde belirlenmiştir. Belirlenen tarihler arasında mesai bitimine kadar anaokulu kesin kayıtları alınacaktır. Kontenjanımız sınırlıdır. İletişim: 256 218 20 00 / 2171 / 2175

Personelimiz Gülay Hatice KOÇ’a Başsağlığı
15.05.2018
Üniversitemiz Turizm Fakültesi Personeli Gülay Hatice Koç’un babası Muammer Şakir Altunsu vefat etmiştir. Cenazesi 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü öğle namazına müteakip İzmir Foça'da defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ ÖN KAYIT ESASLARI
11.05.2018
Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu Müzik Bölümü 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı ön kayıt esasları açıklanmıştır. Ön Kayıtlar 22 Haziran 2018 tarihinde saat 17.00’da sona erecektir.

Kütüphaneye Basılı ve Görsel Yayın Talebinde bulunabilirsiniz
09.05.2018
Merkez Kütüphanemize ve Birim Kütüphanelerimize ihale ile basılı ve görsel-işitsel yayın (DVD) alımı yapılacaktır.    Kütüphane koleksiyonunda bulunmasını istediğiniz, araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına uygun olan yayın isteklerinizi ADÜ WEB sayfasında Benim Sayfam altında yer alan Kütüphane Yayın Talep Sistemi ( https://www.adu.edu.tr/tr/servisler/yayin-talep)  alanındanADÜ Login (ADÜ mail hesabı ve şifresi ile) ile giriş yaparak ve formu eksiksiz doldurarak 18 Mayıs 2018 Cuma gününe kadar talep edebilirsiniz.   Not: Siparişte bulunduğunuz her bir yayın kamu kaynağı ile satın alınacak olup kütüphane aracılığıyla ödünç alma kuralları dahilinde kullanılacaktır!     Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Web: https://kutuphane.adu.edu.tr E-posta: kutuphane@adu.edu.tr f: https://www.facebook.com/adukutuphane t:https://twitter.com/adukutuphane Tel: 0256 218 20 46

Öğretim Üyesi İlanı
09.05.2018
Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

MERKEZ KÜTÜPHANEDE SICAK ÇORBA VE ÇAY HİZMETİ BAŞLIYOR
07.05.2018
7 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Merkez Kütüphanede ders çalışan öğrencilerimiz için 19:00-21:00 saatleri arasında sıcak çorba ve çay servisi yapılacaktır.

Turcademy e-Kitap Veri Tabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
07.05.2018
Sayın Araştırmacılar, Aşağıda bilgisi bulunan  online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanlarına aşağıda yer alan linklerden veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan "deneme amaçlı veri tabanları" linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. 1)Turcademy: Turcademy, Türkiye’de tüm akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak ve Türkiye’deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur.  İlk aşamada yaklaşık 2.000 e-kitap ile erişime açılmıştır. Beşeri Bilimler, Sosyal Bilimler, Davranış Bilimleri, Bilim, Teknoloji ve Tıp ve daha pek çok konuyu kapsamaktadır.                 Erişim linki: www.turcademy.com                 Erişim Bitiş Tarihi: 11.06.2018

ADÜ Mezun Bilgi Sistemi
07.05.2018
ADÜ ve ADÜ mezunları arasındaki ilişkileri daha etkin kılmak, ADÜ bünyesindeki etkinlik ve projeleri mezunlarımıza ulaştırmak ve geri dönüşüm mekanizmaları geliştirmek amacı ile yapılandırılan ADÜ Mezun Bilgi Sistemi, etkileşimli bir elektronik veritabanı olmasının yanında, ADÜ İnteraktif Bilgi Omurgası ile ortak çalışan bir sistemdir. ADÜ Mezunları ile ilgili güncel ve sağlıklı bilgilerin alınması, işlenmesi ve bu bilgilerin sınıflandırılması sonucunda elde edilen bilgiler ile çok çeşitli arama ve sorgulama düzenleri içerisinde dinamik sayfalar oluşturulmuştur. Böylelikle mezunlarımızın kendilerine ait şifre ve hesapları ile kullanabilecekleri elektronik bir camia yapılandırılmış; elde edilen bilgiler ışığında ise aktif mezun arama motoru, mezun albümleri, iletişim listeleri ve e-anket gerçekleşmiştir. Mezunlarımızın bu hizmetlerden yararlanabilmesi için kişisel bilgilerini güncellemeleri ve sistem yöneticisi tarafından kişisel bilgilerinin onaylanması gerekmektedir. Sistemle ilgili sorularınızda, ilgili insan kaynakları desteğini, Mezun Bilgi Sistemi'nin koordinatörü olan Mezunlarla İletişim Ofisi'nden alabilirsiniz.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sözleşmeli Hemşire Alım Sonuçları
04.05.2018
Üniversite hastanemize KPSS B Grubu Puan sırası esas alınmak suretiyle ekte belirtilen pozisyonlara alım sonuçları açıklanmıştır

AÖF Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı Görev Tercihleri
04.05.2018
26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2017-2018 Öğretim Yılı Açıköğretim Programları Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı için görev tercihleri http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ sayfasında açılmıştır.Sınavda görev almak isteyen akademik personel 09 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 23:30’a kadar sistemden görev talebinde bulunabileceklerdir.

Vefat
03.05.2018
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr.Gör.Nermin Şentürk'ün babası, Öğr.Gör.Vedat Şentürk'ün kayınbabası Hüsmen Bayram vefat etmiştir. Cenazesi bugün Bursa Mesudiye (Ayazma) köyünde defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN