Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2017 - Eylül )
Toplam : 24 Duyuru

Gale Reference Complete Veri Tabanları Deneme Erişimine Açılmıştır
29.09.2017
Sayın Araştırmacılar,   Aşağıda bilgisi bulunan  online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanlarına aşağıda yer alan linklerden veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz.   1. Gale Reference Complete: 4 ana koleksiyon altında bir araya getirilmiş koleksiyonlar topluluğudur. Birincil ve ikincil kaynaklardan oluşturulmuş olan Gale Reference Complete tıp, mühendislik, tarih, politika, sosyoloji, felsefe, ekonomi, din ve benzeri birçok bilim dalına yönelik makaleleri, kitapları, arşiv malzemelerini ve haber kaynaklarını bir arada bulabileceğiniz bir koleksiyondur.        Erişim linki: http://infotrac.galegroup.com/itweb/adnan      Erişim Bitiş Tarihi: 16.11.2017    2. Academic OneFile: Tıp, muhendislik, fen bilimleri, teknoloji, sosyal bilimler, sanat, teoloji, edebiyat ve daha bir çok konuda içerik sunan akademik araştırma için tek bir yerden hızlı bir şekilde gerekli bilgiye ulaşabileceğiniz bir platformdur.  11.000’den fazlası hakemli ve 8.300’den fazlası tam metin yaklaşık 17.500 dergide 75.000.000 makale, haber, videoyu erişiminize sunmaktadır.

FORMASYON DERS BAŞLAMA GÜNLERİ
29.09.2017
FORMASYON PROGRAMINA YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN DERSLERİ 07 EKİM 2017 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ DUYURULAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE WEB SAYFAMIZDA BULUNAN DUYURULAR KISMINDAN İLAN EDİLECEKTİR.

Doçentlik Sözlü Bilim Sınavı Duyurusu
28.09.2017
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Toplantı Salonu'nda “Tıbbi Mikrobiyoloji” alanında 02.10.2017 tarihinde saat : 10.00'da Doçentlik Sözlü Bilim Sınavı yapılacaktır.

Personelimiz Doç. Dr. Ferit ÇOBANOĞLU'na Başsağlığı
28.09.2017
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ferit Çobanoğlu'nun Kayınpederi Mehmet Uslu 28.09.2017 tarihinde vefat etmiştir. Cenazesi 28.09.2017 (Bugün) saat 11.00'de Yenipazar Çarşı Cami'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kızılay Kan Bağışı Kampanyası
28.09.2017
Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından 03-04-05 Ekim 2017,Salı-Çarşamba-Perşembe günlerinde, saat 10:00-19:00 arası, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi A Blok önünde Kan Bağışı Kampanyası düzenlenecektir. Hastaların ihtiyacını karşılayabilmek için sadece 30 dakikanızı ayırarak tanımadığınız 3 kişinin hayatını kurtarmak istiyorsanız tok karın ve kimlik belgeniz ile kan bağışı merkezini ziyaret edebilirsiniz.

BoardVitals Soru Bankası Veri Tabanı Deneme Erişimine Açılmıştır
26.09.2017
Sayın Araştırmacılar,   Aşağıda bilgisi bulunan  online veri tabanı belirtilen tarihe kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanlarına aşağıda yer alan linklerden veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz.   1. BoardVitals Soru Bankası Veri Tabanı: TUS, Hemsirelik, Eczacilik, Dis Hekimligi, Saglik Yuksek Okullari, ve 40 TIP dalinda soru bankalari bulabilirsiniz. Soru bankası listesi aşağıda verilmiştir.   Kullanım için   www.boardvitals.com  register butonunu tıklayarak kayıt olmanız gerekmektedir. Kampus icinden herhangi bir email adresi kullanabilirsiniz. Kampus dışından ise kurumsal email adresinizi (@adu.edu.tr) kullanmaniz gerekecektir. Kayıt yaptırdıktan sonra www.boardvitals.com adresinden log in butonu ile giriş yaparak  kullanabilirsiniz.        Erişim linki: www.boardvitals.com      Erişim Bitiş Tarihi: 30.10.2017   Soru Bankasi Listesi   TUS (Tipta Uzmanlik Sinavi, Genel TIP) SPEX Special Purpose Exam USMLE Step 1 (United States Medical Licensing Examination) USMLE Step 2 USMLE Step 3   Hemsirelik AANP Family Nurse Practitioner (American Association of Nurse Practitioners) Adult-Gerontology Acute Care NP-Nurse Practitioner Adult-Gerontology Primary Care NP-Nurse Practitioner ANCC Family Nurse Practitioner (American Nurses Credentialing Center) Critical Care Nursing NCLEX-PN (National Council Licensure Examination) NCLEX-RN Pediatric Nurse Practitioner Psychiatric-Mental Health Nurse Practitioner  Eczacilik NAPLEX (The North American Pharmacist Licensure Examination) Dis Hekimligi NBDE Part I (National Board of Dental Examinations) NBDE Part II NBDHE (National Board Dental Hygiene Exam) Hekim Assistanligi PANCE (Physician Assistant National Certifying Exam) Anesthesiology ABA Basic (American Board of Anesthesiology) Anesthesiology Advanced Anesthesiology MOC Foot and Ankle Surgery ABFAS Foot (American Board of Foot and Ankle Surgery) ABFAS Rearfoot and Ankle Pediatric Medicine ABPM Qualification Exam (American Board

Vekalet
26.09.2017
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, 26 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katılacağından belirtilen tarihte Rektörlük görevine Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Törün Özer vekalet edecektir.

ADÜ TEKNOKENT DUYURUSU
25.09.2017
Değerli Akademisyenler, TÜBİTAK 1003- Öncelikli Alanlar Ar- Ge Projeleri Destek Programının amacı, Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi çerçevesinde belirlenecek öncelikli alanlarda sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve yurt içinde yapılan Ar-Ge projelerini desteklemek ve bu projeler arasında eşgüdüm sağlamaktır. TÜBİTAK, “Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında Eylül-2017 çağrısı ile 25 başlıkta proje teklif çağrısı ilan etmiştir. Çağrılar, Bilgi-İletişim Teknolojileri (9), Makine (1), Otomotiv (2), Gıda (2), Enerji (5), Medikal-Sağlık (2), Sosyal Bilimler (3) ve Su (1) alanlarındadır. Çağrılar iki aşamalı olup Birinci Aşama sonucunda başarılı bulunan projelerin sahiplerinden İkinci Aşama başvuruları alınacaktır. Birinci aşama başvuruları sadece 4 sayfadan oluşan fikir beyanı niteliğindedir. 1. Aşama Son başvuru tarihi: 6 Ekim 2017, Cuma (saat: 17.30) Çıktıların teslimi için son tarih: 13 Ekim 2017, Cuma (saat: 17.30) Duyuru: http://tubitak.gov.tr/tr/haber/ardeb-1003-programi-kapsaminda-25-yeni-cagri-acildi Değerli Öğretim Elemanı; ADÜ TEKNOKENT olarak üniversitemiz akademisyenlerine proje geliştirme ve uygulama aşamalarında ücretsiz destekler verilmesi amaçlanmaktadır. ADÜ TEKNOKENT’in siz akademisyenlere daha etkin hizmet verebilmesi adına eğitim, birebir görüşme, bilgilendirme toplantıları vb. organizasyon taleplerinizi bilgi@aduteknokent.com adrese iletmeniz rica olunur.

Sunucu Bakım Çalışması
25.09.2017
25.09.2017 Pazartesi Saat 17:00 ile 21:00 arasında Üniversitemiz Merkez sunucu sistemlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacağından anılan saatler arasında bilişim hizmetleri ile ilgili kesintiler yaşanabilecektir. Duyurulur

Sözleşmeli Personel ilanı
25.09.2017
Üniversitemiz Hastanesinde (giderleri Özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2’inci maddenin (b) fıkrasına göre (KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle) aşağıda belirtilen pozisyonda sözleşmeli personel alınacaktır.

Eğitim Fakültesi Formasyon Programına öğrenci alımı
22.09.2017
Yükseköğretim Kurulu’nun “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esasları” yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na, Talim Terbiye Kurulu’nun 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı kararında yer alan lisans programlarında öğrenim gören 3.sınıf öğrencilerinin de başvuruları kabul edilecektir. Bu durumda olan öğrenciler 27.09.2017 tarihine kadar Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi’ne kayıt yaptırabilirler.

Öğretim Üyesi İlanı
22.09.2017
Üniversitemiz birimlerine belirtilen anabilim dallarında öğretim üyesi alınacaktır.

İntihal'i Engellemek Elinizin Altında!
21.09.2017
Değerli Araştırmacılarımız,   Günümüzde bilinçli veya bilinçsiz olarak yapılan intihalin saptanmasını sağlayan, taranan kaynağa ilişkin orjinallik raporu veren programların bulunduğunu ve bu programlara Kütüphanemiz aracılığıyla ulaşabileceğinizi biliyor musunuz?   iThenticate, Ulakbim aracılığıyla abone olunan bir yazılım olup makale ve kitap bölümleri için kullanılmaktadır.  Doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili kapsamlı bir akademik içeriğe sahip “iThenticate” programı, makale ve benzeri çalışmaları (öğrenci ödevleri ve tezler hariç) internet, veritabanları ve bilgisayarınızdaki dokümanlarla karşılastırarak, aralarındaki benzerlik oranlarını hesaplar. iThenticate programı akademik çalışmaları değerlendirmeden önce intihal seviyesini tespit etmek için kullanılır.   Erişim: http://www.ithenticate.com/ Turnitin ise kurumsal olarak abone olduğumuz bir yazılımdır.  Özellikle enstitülerce istenen tez orjinallik raporları için abone olduğumuz bir programdır. Öğrencilerin bitirme projeleri ve tezlerinde intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir.    Erişim: http://www.turnitin.com/ Her iki programı kullanmak isteyen akademisyenler için gereken şifre Kütüphane tarafından sağlanmaktadır. Programı kullanmak isteyenlerin kutuph@adu.edu.tr adresine isim, soy isim ve kurum e-posta adreslerini bildirmeleri gerekmektedir.   NOT: Savunmaya girecek tezlerin intihal taramalarının enstitü tarafından yapılması gerekmektedir. Eğer bir tez taramanız varsa lütfen enstitünüze başvurun!   Araştırmacılarımız, Kütüphane tarafından verilen telif hakkı ve intihal eğitimleri ile birlikte özel olarak iThenticate, Turnitin programlarının eğitimi talebinde de bulunabilirler.     Kütüphanemizden eğitim talep eden araştırmacılarımız,    Dış hat: (256) 218 20 46 iç hat: 2000 telefon numaraları ile , Web Sayfamızda yer alan Eğitim İstek Formunu doldurarak veya, E-posta: kutuph@adu.edu.tr e-posta adresinden iletişime geçebilirler.     Hizmet Değerlendirme ve Geliştirme Çalışmamız İçin Tıklayınız!   Kütüphane ve Dokümantasyon

Kurumlararası Yatay Geçiş Başvurusu
19.09.2017
Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Nam ve Hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesine Kurumlararası Yatay Geçiş Başvurusu Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kurumlar arası yatay geçiş esasları çerçevesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi 2., 3., 4. ve 5. sınıflarına MSB (Milli Savunma Bakanlığı) nam ve hesabına her sınıf için 55 erkek 10 bayan, İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı) nam ve hesabına her sınıf için 10 erkek 4 bayan öğrenci alınacaktır. Ayrıntılı bilgi için lütfen ek dosyayı inceleyiniz...

2017-2018 PEDAGOJİK FORMASYON KESİN KAYIT DUYURUSU
19.09.2017
2017-2018 PEDAGOJİK FORMASYON KESİN KAYIT DUYURUSU (a) Formasyon Programına 05-15 Eylül 2017 tarihleri arasında önkayıt yaptıran adaylar Ziraat Bankası TR 7400 0100 0033 3962 1422 5010 IBAN nolu hesaba 1027.00 (binyirmiyedi) TL Formasyon ücreti ifadesi yazdırıcakları dekont ile kayıtları yapılacaktır. (b) Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Formasyon Sertifika Programına ön kayıtlar, kesin kayıtlar ile birlikte 26.09.2017 tarihine kadar devam edecektir. (c) Formasyon programına mezun ve okuyan olarak müracaat eden adaylar ön kayıtta istenen belgeleri eksik teslim edenler eksik olan belgeleri getirmeleri gerekmektedir. (d) Formasyon Programına mezun olarak müracaat eden adaylar kesin kayıt işlemleri sırasında Nüfus cüzdanı (Aslı) ve ön kayıtta teslim edilen belgelerin asıllarını getirmeleri gerekmektedir. (e) Formasyon Programına okuyan olarak müracaat eden adaylar kesin kayıt işlemleri sırasında Nüfus cüzdanıyla (Aslı) müracaat etmeleri gerekmektedir. (f) Formasyon ücretini yatırdığını gösteren dekontu getirmeleri gerekmektedir. (g) Önkayıtta fotoğraf teslim etmeyen adaylar kesin kayıt işlemleri sırasında teslim etmeleri gerekmektedir. (h) Formasyon Programına Mezun ve Okuyan olarak kesin kayıt hakkı kazanan adayların isim listesi Eğitim Fakültesi Web sayfası duyurular kısmından ilan edilmiştir. Formasyon Sertifika Programına kesin kayıt yaptıran adayların Ders Programı daha sonra ilan edilecek ve OBis’ten ders kaydı yapmaları istenecek olup, öğrencilerin Fakültemiz Web sayfası duyurular kısmından takip etmeleri gerekmektedir. KESİN KAYIT LİSTESİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜNE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞACAK ÖĞRENCİ ALIMI
18.09.2017
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne kısmi zamanlı çalışacak öğrenciler alınacaktır. Başvuru ve şartlar: -Üniversitemizde öğrenim gören ön lisans, lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. -Haber yazma, fotoğraf-kamera çekimi, grafik tasarım, matbaa, sunuculuk gibi deneyimleri olması ya da öğrenmeye istekli olması tercih sebebidir. -Öğrenciler, 27 Eylül 2017 Çarşamba gününe kadar Rektörlük Binası 1. Katta bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne fotoğraflı özgeçmiş ve haftalık ders programı ile başvurularını yapabilir. -Özgeçmiş ve ders programına göre ön eleme yapıldıktan sonra adaylar aranıp, mülakata çağırılacaktır.

Adnan Menderes'in vefat yıl dönümü hayır lokması
18.09.2017
Adnan Menderes'in vefat yıl dönümü nedeniyle bugün saat 12:45'de Üniversitemiz Kütüphanesi önünde hayır lokması dökülecektir. Tüm halkımız ve personelimiz davetlidir.

İhale İlanı : Nazilli Sümer Kampüsü Kantini
14.09.2017
Üniversitemiz Nazilli Sümer Kampüsünde bulunan kantinin kiralama işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler ektedir.

Ek Yerleştirme Sonucu Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Dikkatine
13.09.2017
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 09/08/2017 tarih ve 54759 sayılı yazısı gereği, 2017 ÖSYS Ek Yerleştirme sonucu Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 13-19 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2017 ÖSYS E-KAYIT İŞLEMLERİNDE E-DEVLET KAPISINA GİRİP KAYDINI TAMAMLAYAMAYAN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!
11.09.2017
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 06/09/2017 tarih ve 60135 sayılı yazısı gereği, 2017 ÖSYS e-kayıt işlemlerinde e-devlet üzerinden işlem başlatıp kayıt işlemini tamamlayamayan adayların kayıt işlemleri, kayıt yapılmış olarak kabul edilmiştir.

Erişilemeyen Bilimsel Yayın Kalmayacak!
06.09.2017
Değerli Araştırmacılarımız,   Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak, koleksiyonumuzda bulunmayan elektronik/basılı her türlü bilgi kaynağını (kitap, tez, makale vb.) işbirliği içinde olduğumuz diğer kütüphanelerden sizler için temin edebileceğimizi biliyor musunuz?   Kütüphanelerarası Ödünç Verme  Sistemi (ILL) nedir?   Elektronik Kaynak İstek Sistemi    Bu sistem kapsamında ulaşabildiğimiz her türlü elektronik makale, kitap, tez vb doküman için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur! Koleksiyonumuzda bulunmayan ancak ulaşmak istediğiniz e-kaynaklar için acolakkol@adu.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.   Basılı Kaynaklar İstek Sistemi   KİTS (Kütüphaneler arası İşbirliği Takip Sistemi) ve TÜBESS ( Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi) üzerinden işlemler gerçekleştirilmektedir.Yayın  3-5 gün içerisinde kargo ile araştırmacıya ulaştırılmaktadır.Yayın talebinde bulunan kişi yayının ödünç alındığı kütüphanenin ödünç verme kurallarına ve ödünç verme süresine uymak zorundadır. Talep edilen yayın basılı kaynak olduğu için bu hizmet için  kargo ücreti ödemesi yapılmaktadır.  Koleksiyonumuzda bulunmayan ancak ulaşmak istediğiniz basılı kaynaklar için htokgoz@adu.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.     *İstenen Yayın önce merkez kütüphane  kataloğundan taranmalı http://194.27.38.21/web/catalog/search.php , yayın bizim koleksiyonumuzda yok ise Türkiye’deki bir çok kütüphane kataloğunun hızlı ve kolayca tarama imkanı veren ulusal toplu katalog web adresinden http://www.toplukatalog.gov.tr/   tarama yapılarak bulunan yayın için iletişime geçebilirsiniz.     Hizmet Değerlendirme ve Geliştirme Çalışmamız İçin Tıklayınız!

Medici.tv Veritabanı deneme erişimine açılmıştır
06.09.2017
Sayın Araştırmacılar, Medici.tv Veritabanı deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanlarına aşağıda yer alan linklerden veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan "Deneme Amaçlı Veri Tabanları" linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. 1) Medici.tv Barok'tan Modern'e, klasik müziğin en iyi örneklerinden oluşan 3000'den fazla konser, opera, bale, belgesel, arşiv belgeleri, besteci ve sanatçıların portreleri ve eğitim videolarına sınırsız erişim sunar. Dünyanın en büyük online klasik müzik video veritabanıdır. Dünyanın önde gelen konser salonlarından ve klasik müzik festivallerinden 100'ün üzerinde canlı yayın yıl içerisinde sunulmaktadır. Erişim: http://edu.medici.tv/  KullanımRehberi:  http://lightmedias.medici.tv/institutions/brochures/INSTITUTIONS_EN_17.pdf Erişim Bitiş Tarihi: 20.10.2017   Erişim Bitiş Tarihi: 20.10.2017

Vekalet
06.09.2017
Rektörümüz 6 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında toplantıya katılacağından; belirtilen tarihte Rektörlük görevine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün ÖZER vekalet edecektir.

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRACAK BİRİMLERİN DİKKATİNE
06.09.2017
2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Kısmi Zamanlı Öğrenci çalıştırmak isteyen birimler geçici işlerde çalıştırmak istedikleri öğrenci ihtiyaçlarını (sayılarını), çalıştırma gerekçeleri ile birlikte 29 Eylül 2017 tarihine kadar Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen talepler dikkate alınmayacaktır.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN